SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'ye Çocuk Endoskopi Ünitesi Açıldı

0
Güncellendi - 2021-09-10 13:29:11
TÖTM'ye Çocuk Endoskopi Ünitesi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde hizmete giren Çocuk Endoskopi* Ünitesinin açılış töreni İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılışa, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın yanı sıra Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, Başhekim Yardımcıları, Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Gastroentronoloji Kliniği Dr. Öğr. Üyesi Fatma İlknur Varol ile Pediatri Anabilim Dalı akademik personelleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Endoskopi Ünitesi ‘nin açılış sürecinden söz ederek, “Burada daha önce kemoterapi hastalarına hizmet veriliyordu. Kemoterapi bölümü taşındıktan sonra burası boşalınca iş ve işlemleri bakımından benzer bölümler olduğu için burada çocuk ve erişkin gastroentrolojinin bir arada olabileceğini düşündük. Bu nedenle Çocuk Gastroentroloji yapımı için hocalarımızla birlikte hızlı kararlar aldık ve buranın Çocuk Endoskopi Ünitesi olmasına karar verdik. Erişkin Gastroentroloji yapımı konusunda da uzun bir süre kararsız kaldık. Bu yüzden Erişkin Gastroentroloji alanı olarak kullanım açısından daha uygun olduğunu düşündüğümüz başka bir alana karar verdik. Bu süre zarfında buranın Çocuk Endoskopi Ünitesi olarak yapımı tamamlandı ve bugün bu güzel Çocuk Endoskopi Ünitesini birlikte açtığımız için büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Buradan hastalarımızın şifayla ayrılmalarını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Gastroentronoloji Kliniği Dr. Öğr. Üyesi Fatma İlknur Varol ise Çocuk Endoskopi Ünitesi’nde Üst Gastrointestiel ve Alt Gastrointestiel endoskopik işlemler olmak üzere toplamda iki endoskopi işlemi yapılabileceğini vurguladı. Varol ünitede 0-18 yaş arasındaki çocuklara hizmet verileceğini, tanısal ve girişimsel olarak her türlü işlemlerin yapılabileceğini belirtti.

Açılış töreni, kurdele kesimi ve katılımcıların Çocuk Endoskopi Ünitesi’ni gezmeleri ile sona erdi.

iha

*ENDOSKOPİ: Endoskopi, "endoskop" adı verilen, ucunda kamera ve ışık bulunan esnek bir aletle kesi yapılmadan insan vücudundaki içi boş olan doku ve organları inceleme yönteminin genel adıdır. Gastroenteroloji Bölümü’ nde ise endoskopi; ağız veya makat gibi sindirim boşluklarına açılan noktalardan girilerek yapılan görüntüleme işlemidir. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Söz konusu kamera olunca hepiniz buradasınız ama vatandaşlar size ulaşamıyor. Hastane hizmet kalitesi her geçen gün düşüyor ama yönetim sorunlara kör ve sağır
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahattin (2 yıl önce)
    Keşke Metebolizma bölümü açılsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (2 yıl önce)
    Çok büyük eksikli'ti,Bu ünitenin açılması iyi oldu ,Malatyamıza hayırlı olsun. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyhan (2 yıl önce)
    Kızılay ilk 500 e giremedin ya sen istediğin kadar yeni ünite aç, diğer fakültelerin ihtiyaçları için bir çaban var mı
    0
    0
    Yanıtla