SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TRT Malatya'da Belgesel Çekiyor

0
Güncellendi - 2019-10-05 13:21:44
TRT Malatya'da Belgesel Çekiyor
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Malatya’da belgesel çekimleri gerçekleştiriyor.

Malatya’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliğe sahip mekanlarının yer alacağı ve 9 Ekim'e  kadar devam edecek olan çekimler TRT belgesel kanalında yayınlanacak Bahşi Söyle Ahvalini adlı program için yapılıyor.

Programın yapımcılığını Sevim Karakaya, yönetmenliğini Deniz Girgin Koç Nazik, görüntü yönetmeni Bülent Mortaş, kameraman Yüksel Şıpka, drone Aydoğan Karadeniz, ses Serkan Yavuz, ışıkçılığını Mehmet Ali Yüksel yapıyor.

Çekimler kapsamında, Arslantepe, Eski Malatya’da (Battalgazi) bulunan Ulu Cami, Silahtar Mustafa Kervansarayı, Poyraz Konağı, şehir merkezinde bulunan Beş Konaklar Etnografya Müzesi, Sanat Sokağı, Akçadağ Sultansuyu Harası ve Levent Vadisi, Darende’de bulunan Günpınar Şelalesi, Somuncu Baba, Tohma Kanyonu ve Doğanşehir, Yeşilyurt ve Gündüzbey’de kültürel, tarihi miras alanları ile doğal güzellikler görüntüye alınacak.

Ayrıca aynı çekim ekibi, TRT Radyo Dairesinin bir çalışması kapsamında, Doğanşehirli halk ozanı ve kaynak kişisi Hanifi Ünver ile görüşerek TRT repertuarında olmayan türkülerini derleyecek. Ünver’in türkü derlemeleri TRT repertuarına geçirilecek.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Rifat (4 yıl önce)
    Kültürel ve tarihi miras alanları doğal güzellikleri olarak Arapgir"de unutulmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Bu fotoğraflar nerede çekilmiş?
    0
    0
    Yanıtla
  • Gülabi akgun (4 yıl önce)
    Merhaba bence malatya belgeselini Keller köyüne çıkarak eski adı gül sehri olan şimdiki bizlerin gavur odaları dediğimiz yerleride bu belgesele dahil etseniz tarihçesini müze müdürlüğünden alabilirsiniz belgeselin kapsam alanı daha genişlemiş olur
    0
    0
    Yanıtla