SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Trump En Ağır Anayasal Suçu İşledi"

0
Güncellendi - 2021-02-09 01:06:35
A- A+ PAYLAŞ

Demokrat savcılar, Trump'ın geçtiğimiz ay destekçilerini ABD Kongre binasına saldırmaya kışkırtması ile ABD Başkanı olarak "en ağır anayasal suçu" işlediğini iddia etti.

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın avukatları tarafından eski Başkan'ın azil davasına saatler kala yayınlanan bir belgede, 20 Ocak'ta görevden ayrılan Trump'ın artık ABD Başkanı olmaması nedeniyle Senato'nun Trump'ın azil edilmesi için "yetkisi olmadığı" iddia edilmişti. ABD Senatosu'nda yarın gerçekleştirilmesi beklenen Trump'ın azil davası öncesinde Demokratlar tarafından yapılan açıklama ise gündeme bomba gibi düştü. Demokratlar, Donald Trump'ın 6 Ocak’ta destekçilerini Kongre binasına saldırmaya kışkırtmayla suçlayarak, Trump'ın ABD Başkanı olarak işleyebileceği "en ağır anayasal suçu" işlediğini iddia etti.

Trump’ı yargılayan Senato'nun 100 üyesinin toplanması öncesi Temsilciler Meclisi üyesi 9 azil yetkilisi, son dosyada davanın reddedilmemesi konusunda ısrar etti. Cumhuriyetçilerin son açıklamasını doğrudan reddeden Demokratlar, göz ardı edilemez büyük suçlara ve kabahatlere dair "çok güçlü" kanıtlar olduğuna dikkat çekti.

“Bir ABD Başkanı tarafından şimdiye kadar işlenmiş en ağır anayasal suç”

Trump'ı halkı kışkırtmakla suçlayan Demokratlar tarafından yayınlanan 5 sayfalık belgede, "Barışçıl bir iktidar transferini bozan ABD hükümetine karşı bir ayaklanmayı kışkırtması, bir ABD Başkanı tarafından şimdiye kadar işlenmiş en ağır anayasal suçtur. Azil maddesi, anayasa gereğince azil edilemez bir suç iddia ediyor, azil talebine tabi değil, azil mahkemesi olarak toplanan Senato'nun yetkisi dahilindedir" denildi.

Washington, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız