SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSE'den Büyükşehir'de Eğitim Çalışması

0
Güncellendi - 2021-03-15 01:05:31
TSE'den Büyükşehir'de Eğitim Çalışması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında 45001 kalitesi belgesi almak için belgelendirme çalışmalarının ilk aşaması olan eğitim çalışmalarına başladı.

Yasal ve düzenleyici şartlara uyumun arttırılması, tüm çalışanlara sürdürülebilir, güvenli ve sağlıklı çalışma ortamının sağlanması, meslek hastalıklarının önlenmesi, iş kazalarının en az düzeye indirilmesi, tehlikelerin tanımlanarak risklerin belirlenmesi, proaktif önlemler ile sürekli iyileştirmenin sağlanması ve organizasyonel yapının güçlendirilmesi amacı ile ISO tarafından yüksek seviyeli yapıda hazırlanan, coğrafi, politik, ekonomik, ticari ve sosyal sınırları gözetmeksizin oluşturulan ve uluslararası platformda geçerliliği olan standarda sahip İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi 45001 belgesi belgelendirme çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından eğitim çalışmalarıyla birlikte başladı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları hakkında bilgiler veren İş Sağlığı ve Güvenliği Birim Sorumlusu Cemil Bayar, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak iş sağlığı ve güvenliğine önem veriyoruz. Vermiş olduğumuz önem üzerine İş Sağlığı ve Güvenliğini dünya standartlarına ulaşabilmek için 2018 yılında TSE tarafından almış olduğumuz OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Yönetim Sistemleri Belgesinin yüksek seviyeli yapısı olan TSE 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi için çalışmalarımıza başladık. Yaptığımız çalışmayla birlikte çalışanlara yönelik hastalık, yaralanma, kaza gibi işle ilgili riskleri belirlemeye ve önleyici tedbirler yardımıyla bunlardan kaçınma amaçlanmaktadır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin 6 olan belge sayısının yeni belgelendirmeyle birlikte 7'ye yükseleceğini belirten Malatya TSE Müdürü Eraslan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyemizde daha önceden var olan 18001 İş Sağlığı ve Yönetim Sisteminin 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemine geçişiyle ilgili eğitim çalışmamızı planladık. Eğitimler sonunda katılımcılarımıza sertifikalarını vereceğiz. Eğitimler sonrasında 45001 ile ilgili dokümantasyon çalışmalarını arkadaşlarımız yaptıktan sonra bu konuyla ilgili belgelendirme faaliyetimizi yürüteceğiz. Büyükşehir Belediyemizin daha önceden altı olan yönetim sistemi bu çalışmayla birlikte yediye yükselmiş olacak. Bunların hepsi entegre bir şekilde yürütülüyor. Bundan sonrada daha güzel ve daha iyi uygulamalar olacak. 45001 uluslararası standartlarda bir nitelik taşıyor. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini aldıktan sonra uluslararası standartlara göre çalışmalarını yürüttüğünü belgelendirmiş olacak. Katkılarından dolayı çalışmalarımıza vesile olan arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız