SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valiyi Suçlarken, İddiaları da Doğruladı

0
Güncellendi - 2021-08-15 04:40:11
Valiyi Suçlarken, İddiaları da Doğruladı
A- A+ PAYLAŞ

MÜFETTİŞ İNCELEMELERİNİ TAMAMLADI.. Odağında; Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Oğuzhan Sadıkoğlu, TSO Yönetimi ve Malatya I. Organize Sanayi Bölgesi'nin Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı dışındaki mütevelli heyeti üyelerinin olduğu bir dizi usulsüz iş ve işleme yönelik, ilk olarak malatyahaber.com'da yayınlanan, daha sonra da Malatya Valiliği'nin yaptığı yazılı açıklama ile doğrulanan iddialara, aynı zamanda Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı da olan Malatya TSO Başkanı  Oğuzhan Ata Sadıkoğlu imzasıyla cevap verildi.

Malatya 1. OSB'de yapıldığı iddia edilen usulsüzlüklerin incelenmesi için Malatya Valisi Aydın Baruş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan müfettiş talep etmiş, Bakanlık Müfettişi 28 Temmuz'da Malatya'ya gelerek Malatya I. OSB'deki incelemelerini 12 Ağustos'ta tamamlamıştı.

Valiyi suçladı, usulsüzlük iddialarını yalanlamadan yaptığı işleri savundu

Malatya Valisi Aydın Baruş'a yönelik itham ve suçlamaların yer aldığı söz konusu açıklamada; Vali Baruş'un Başkan, Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun Başkan Yardımcısı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın da yönetim kurulu üyesi olduğu Malatya I. OSB'de, Başkan Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın bilgisi ve onayı olmadan ve OSB mevzuatın aykırı biçimde OSB Bölge Müdürü atanması, "Ataması yapılan arkadaşımız şahsımın arkadaşı ve yakını değildir" ifadeleri ile savunuldu.

Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, söz konusu açıklamada, bir itirafta da bulunarak, I. OSB Yönetim Kurulu Başkanı olan Malatya Valisi Aydın Baruş'un yerine evrakları imzaladığını açıkladı. Sadıkoğlu,  "Vali Beyin Malatya ilindeki Mülkü amirlik görevi sebebi ile OSB’de işlemlerin hızlı yürütülmesi, evrakların hızlı şekilde katılımcılara gönderilmesi amacı ile OSB’deki tüm iş ve işlemlerde Bölge Müdürlüğü tarafından tarafıma imza açılmıştır. OSB’de yönetim kurulu başkan vekili olmam sebebi ile bu evraklar tarafımca imzalanmıştır" dedi.

"Kendi şirketine arsa tahsisi  taahhüt ettiği" iddiasını doğruladı

TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nu, Malatya I. OSB'deki usulsüzlüklerin merkezine oturtan, "Başkan Yardımcısı olduğu 1. OSB'de kendi şirketine OSB Yönetimi tarafından arsa tahsisi yapılacağına dair taahhüt" iddiası ise, Oğuzhan Ata Sadıkoğlu tarafından reddedilmedi.

TSO Başkanı Sadıkoğlu, yöneticisi olduğu I. OSB'de kendi şirketine 13 bin 71 metrekarelik arsa tahsisini, "Sadıkoğulları firmasına tahsis için belirten 13 dönümlük alan ise henüz imar uygulaması yapılmamış tahsise hazır olmayan bölgedir. Burada ki asıl amaç ise hazırda bulunan bir parseli işgal etmemektir. Bu konu ile alakalı OSB’nin herhangi bir zararı, bir kaybı ya da yatırım yapmak isteyen sırada bekleyen firmalara engel oluşturmamaktadır. Çünkü o bölge tahsise hazır değildir" sözleri ile savunmaya ve izah etmeye çalıştı.

Sadıkoğlu, kendi soyadını taşıyan şirketi için 13 dönümlük OSB arsası tahsis etme taahhüdünü kendi imzası ve TSO'da birlikte görev yaptığı üyenin imzasıyla vermesine karşın, "Görev sürem içerisinde hiçbir akrabama ve yakınıma yer tahsisi gerçekleştirmediğimin de altını çizmek isterim" dedi.

"Bürokratlara 30 bin TL'lik yöresel yemek, 27 bin TL'lik kayısı ikram edildi"

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, "Malatya 1. OSB bütçesinden, farklı tarihlerde düzenlenen faturalara istinaden, Ankara’da otellerde yapılan konaklamalar için yüksek miktarda konaklama bedeli ödemesi yapıldığı, yine Malatya 1. OSB bütçesinden, farklı tarihlerde düzenlenen faturalara istinaden, yüksek miktarlarda yemek bedeli ödemesi yapıldığı" şeklindeki iddiaları da, "Malatya OSB’yi temsil etmek amacı ile yapılan bu ikram ve gezi konaklamaları" bağlamında izah etti.

Açıklamada, bu amaçla yapılan harcamaları şu şekilde açıkladı:

"Ankara’da kalınan 4 gün için toplamda 3582 TL harcanmıştır. Malatya’mızın kayısı ve yöresel yemekleri ilgili bürokratlara ikram edilmiştir. Malatya OSB’yi temsil etmek amacı ile yapılan bu ikramların 2020 yılının tamamında toplam bedeli 57.594 TL’dir. Bunun 27 Bin 594 TL’si kayısı 30 Bin TL ise yöresel yemeklerdir"

Vali Aydın Baruş'a itham ve suçlamalar...

Oğuzhan Ata Sadıkoğlu imzalı açıklamada, I. OSB'deki usulsüzlük ve yasalara aykırılık içeren iş ve işlemler için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan müfettiş talep eden ve Bakanlık müfettişinin Malatya'ya gelerek, I. OSB'deki iş, işlem ve hesapları inceleme altına almasını sağlayan Malatya Valisi Aydın Baruş için bir dizi itham ve suçlamada bulunuldu.

Malatya Valiliği'nin, malatyahaber.com'da yayınlanan iddiaları içeren haberinin ardından bu iddiaları doğrulayan açıklama yapması üzerine Malatya Valisi Aydın Baruş'u, mesnetsiz iddialara destek vermekle, ' ve devlet geleneklerine uymamakla suçlayan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Valiliğin açıklamasını, "1. OSB seçimleri öncesi algı yapmak" olarak niteledi.

Malatya Valisi Aydın Baruş'un, "karalama kampanyası ve algı operasyonu" yapmayı amaçlayan "muhalif gruplar"a hizmet ettiğini ima eden Sadıkoğlu,  Valiliğin açıklamasının daha sonra yapılmasına rağmen, haberi Valinin  'basına servis ettiğini' de öne sürdü.

Vali Aydın Baruş'a "Örtülü tehdit" mi?

Valiliğin kamuoyuna duyurduğu iddiaların, Malatya TSO'yu şehrin sanayisine hizmet edemeyecek duruma getirebileceğini ileri süren Sadıkoğlu, ilginç bir ifade kullanarak, "Eğer sonuç bu şekilde olursa, bu duruma sebebiyet verenler de üyelerimiz tarafından sorgulanacaktır".

Bu ifadeler, Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu'ndan, yasal görevini yapan Malatya Valisi Aydın Baruş'a "üstü örtülü tehdit" olarak değerlendiriliyor.

Bülten- malatyahaber.com

GÖRSEL: TSO Başkanı Sadıkoğlu'nun, yönetiminde başkan vekili olduğu I.OSB'den kendi imzasıyla, kendisine ait olan 'Sadıkoğulları İletişim' firmasına yaptığı arsa tahsisinin belgesi

GÖRSEL: Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun I.OSB'den arsa tahsisi yaptığı şirketin sahibi olduğuna dair Ticaret Sicil Gazetesi ilanı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

48 yorum yapılmış

  • Çağrı (2 yıl önce)
    Futbolundan,sanayisine,siyasetine koca memleketin hiç mi bir işi sağlam gitmez garibanın hakkı emeği hiç ediliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Yaziklar olsun Malatyamiz ne hale geldi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazam (2 yıl önce)
    Oguz Bey, Vali demek Devletin o sehirdeki en yüksek mercisi ve Cumhurbaşkanı atadigi kisidir. Yani Valiyi tehdit etmek Devleti tehdit etmekle es degerdir. Eger ortada suç varsa bu aciklanir ve hukum verilir yoksa da hersey yoluna girer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Fabrikayı kaça almış hangi iş karşılığında kaça satmış kime satmış ne için satmış bi araştırın daha neler çıkacak hiç bir şey gizli kalmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz çelik (2 yıl önce)
    Başkanı olduğun şehre yatırım yapmak için arsa tahsis edilmesini isteyeceksin. Birileri de çıkıp bu suçmuş gibi usulsüzlükten dem vuracaklar. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı yatırım ve istihdam için girişimcinin önünü açmak adına ne gerekiyorsa yapacak. Bizim memleketin bir kaç insanı basını da yanına alıp hayır olmaz deyip birde suçlayacaklar. Hadi hayırlısı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadıkoğlu nun kendine ayırdığı arsayı isteyen en az 300 girişimci sırada bekliyormuş ve TKDK dan hibe felan almaya da ihtiyaçları yok. Osb arsa almak için her girişimci fırat kalkınma ajansından geçmek zorunda.Ama sadıkoğlu buna gerek duymamış. Ayrıca osb de yerini satana yeni arsa verilmiyor kanun var mevzuat var. Devleti temsilen görev yapan vali bu yanlışa dur demiş. Devletin valisi de kanunsuz bir seçim içinde olmaz rahat olun hadi hayırlısı yılmaz bey
    0
    0
    Yanıtla
  • İftira (2 yıl önce)
    Tso başkanı yatırım yapamaz mı? Neyi yemiş yorumlara bakıyorumda herkes arsa almış dıyor bilmeden boş konusuyor. Prosedurler ne ise yerıne getırmıs ve teşvik için başvuru yapmış tso baskanı dunkü cocuk degıl yıllardır yatırım yapan ticaretin ıcınden biri tabı ki herkes gbi onunda yatırım yapma hakkı var! Kaldı ki oguz baskan tsoya baskan olmadan oncede fabrika satın almıştı organızede ! Tso baskanın tso dan aldıgı bir ücret yok bu adam hayatını idame ettirmek zorunda ve ısterse yatırım yapar fabrıkada açar kimse de bir sey dıyemez ! Boş kuru iftiralar 3.500 liranın hesabını soranlar selahattın gurkana 58 bin tl toplantılara katılmadan huzur hakkını almasına tepkı vermıyor. Algıya gelmeyin bu adamın osb ye yaptgı hızmetler ortadadır. Eski baskan onune gelene osb de fabrıka arsası tahsıs edıp arsayı alanlarda kayısı agacı ekıyordu oralara. Bunları bilmeden iftira atmayın. Yeter algıya gelmeyın oguz baskan geldgı gunden beri onu ıstemeyenler tarafından surekli iftiralara maruz kalıyor. Once okuyun arastırın boş iftira atmayın ! Kul hakkı yemeyın kul hakkını peynır ekmek gbı yıyenlerın maşası olmayın uyanın artık !!
    0
    0
    Yanıtla
  • Söylediğiniz huzur hakkı nı TSO yönetim kurulu üyelerinden kaç kişi alıyor bi araştırıp öyle konuşun
    0
    0
    Yanıtla
  • İftira (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    selahittin gurkanın toplantılara katılmadan aldıgı 58 bin tl yi araştır sen . Ha objektifsen eger 3.500 tl lik faturanın hesabını yapanlara 58 bin tl nin hesabını sorarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • MESUT (2 yıl önce)
    Cumhurbaşkanının çıkardığı kararnameler sonrası mesaj atıp girişimlerimiz sonucu yaptık diyen Sadıkoğlu sana sesleniyorum. Girişimlere başla.... Sana müfettiş gönderen bakanı istifasını aldır Malatya nın gündemini meşgul etme yada Hisarcıkoğlunu ara o görevden aldırsın TOBB yönetimindesin ya leğen leğen kağıt kebabı gönderdim kayısı gönderdim diyordun ya. Yediğinizin hakkını versin yoksa helal etmem de
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    yiyin kardeşim yiyin sizleri başa getiren bizleri yiyin ne var ne yok biz hak ediyoruz çünkü yiyor ama çalışıyor diyen de biziz afiyet olsun hiç şaşırmadım. çok normal durum bence her seferinde oy verirsek bir tepki almazlar ise sonuç bu ben şahsen tebrik ederim. afiyet olsun bizlere müstahak.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    19 Yıldır şunu çok iyi öğrendik ki iktidar tarafında yolsuzluk yapan, haram yiyen, devleti soyan vs vs kim varsa yaptığı yanına kalıyor. Halk oyalanarak unutturuluyor. Sanırım bu bilerek yapılıyor. En fazla görev yeri değiştiriliyor ancak dava açılmıyor. Mesela bir örnek; kendi bakanlığını dolandıran, kendi şirketinden usulsüz ve fahiş fiyat ile kendi bakanlığına dezenfektan satan gümrük ve ticaret bakanı vardı Ruhsar Pekcan. Belgesi bile basında yayınlandı. Ne oldu? Hiç bir şey olmadı. Korundu kollandı. O nedenle sandık başına giderken bunları da düşünmek gerekiyor. Dürüstlük, hak, adalet hak getire. Her şeyi açık ve net gördük. Söyledikleri ile yaptıkları arasında 180 derece fark var. Söyledikleri yaptıklarının tam tersi, zıttı.
    0
    0
    Yanıtla
  • erdal (2 yıl önce)
    Yazık Koskoca Valiye istifa et ne demek. Arsa tahsisi yap kendi şirketin adına utanma yok gerçekten. Böyle bir yeme şekli var mi ya. Yorumlardan anladığım kadarıyla hem çalış hem harama el uzat o zaman haklısın Yazık günah. 2021 model kul hakkı yeme modeli galiba. İsraf haramdır. Hak yemek haramdır. Malatya ruhunu kaybetmiş savunanlar buna ortaktır. Tso ya güven kalır mi bundan sonra Vali senin rakibin mi ayıp yahu.
    0
    0
    Yanıtla
  • BASRİ (2 yıl önce)
    Gerçekten enteresan değil mi..? Sadıkoğlu’nun TSO yönetiminin yarısı Ak parti yönetiminde diğer yarısı MHP yönetimin de ya yer almış ya da hala yer almakta. Meclis başkanı ve vekilleri de MHP de il Başkan vekili olanlar bile var.Ama ne sosyal medyada ne basın açıklamarında hiç biri yok. Başkan bırak OSB yi senin TSO bile anlaşılan seni istemiyor sende şu an sosyal medyada sana yağk yapmaya çalışanlar bile farkında değil. Gerçek ten komik. Sadece seninle beraber OSB de huzur hakkı alan bir iki kişi var Bi kafanı kaldır etrafına bak istersen
    0
    0
    Yanıtla
  • BASRİ (2 yıl önce)
    Vay vay vay sosyal medyada biraz gezindim herkes bir algı peşinde.Sadıkoğlu diyor ki ben malatya çocuğuyum gerisini ötekileştiriyor resmen. Bakıyorsun paylaşımlara etrafında üç beş kişi tabi bunlar her yerde bir paylaşım yapıyor.Vali istifa etmeli diyen cehalette Nirvana’ya ulaşmış arkadaşlar var vali devleti temsil eder istifa edemez atanır. Sadıkoğlu ne dediğini bilmiyor olayları izleyince ne yapacağını da bilmiyor.Tek derdi her hükmü kanunla belirlenmiş yarınki OSB seçimlerini erteletmek.Varsa kanuna aykırı bir şey sosyal medyada algı oluşturma derdi nedir anlayan varsa söylesin.Varsa haklılığı müfettiş raporun da belli olur zaten bu yangın bu telaş nedir.Başkan önce üslubunu değişmeli hakareti bırakmalı.Gürkan seni tutuklatırım demiş belge varmı ses kaydı var mı duyan şahit var mı.Gürkan ciddiye alıp cevap dahi vermiyor. Diyorki Gürkan toplantıya katılmadı ee bende diyorum sen OSB de yönetim kurulu Başkan vekiliydin ama bu kadar dürüstsün gereğini yapaydın dün OSB de açıklama yapacağına toplantı yapıp o 45.0000.TL isteseydin ya. Diğer bir konu ise kimseye eyvallahım yok diyor sosyal medyadan medet umuyor bu nasıl bir çelişki dediğin ile yaptığın farklı. Ve yönetiminin yarısı ak partili yarısı MHP li Meclis başkanı ve vekilleri de MHP li ama bu arkadaşlar bile yanında değil diğer alakasızların derdi ne onu anlamadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    Suç işlenmişse bu zamana kadar bu suça göz yumanlar da ortak olmalı bu işe, savcılar bu durumu değerlendirmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (2 yıl önce)
    Tarafsız olun Allah icin konuşun bu adam yani oguzhan Ata Sadıkoglu ne kimsenin yolunu yedi nede yol yedirdi herkes de şahittir ki işleri mal varlıgı geriye gitmiştir Malatya halkı icin cabalıyor evet malatyada bir gurup insan var onlarda bizden başka kimse olmasın der sayın editör siz tarafsız oldugunuza inanıyor ve güveniyoruz Egerki malatya icin birşeyler yaptıysa duyulduysa bu adam sayesindedir biz iki cihandada şahitiz Not : bizim ticari hic bir bagımız yok akrabalık yok sadece malatyayı iyi takip edeniz teşekkür ederim
    0
    0
    Yanıtla
    1. osb de hiç üretim yapmadan sattığı fabrikadan bilginiz var mı...he sor bakalım niye ticarette küçülmüş
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (2 yıl önce)Hamit isimli kullanıcı yorumuna
    Haksız lık karşısında susan dilsiz şeytandır sen eger biliyor ve delikanlı gibi cıkıp kendi göztermiyorsan dilsiz şeytandan ne farkınız var benim abim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    27 bin TL lik kayısıyı nereden aldın her paketi kaca aldın??? Ayrıca sayın baskan kimseye zararım olmaz kimsenin yerinide işgal etmem. Bana da 10 dönüm yer ayarla. Parselleme işi 10 sene sonraya kalsın. Yeterki banada bir yer ayır. Ya siz hangi kafadasınız. Resmen peşkeş cekip, yer almışsın. 30 bin TL lik içli köfte i dağıttın yöresel yemek olarak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz Çelik (2 yıl önce)
    Sayın Malatya Haber yetkilisi, biz haberlerinizi ve yazılarınızı tarafsızlığınına inandığımız için okuyuk takip ediyoruz. Maalesef bu haberde öyle olduğunuzu söyleyemem. Başkanın kendisine yöneltilen suçlamalara cevap vermesi ve açıklık getirmesi onun tabii hakkıdır Sizlerin de bunu eksiksiz olarak yayınlaması göreviniz gereği bir sorumluluktur bu açıklamayı tam olarak yayınlamayıp bir cümle ile geçiştirme niz ve işin içine başka şeyler katmanız sizin burada birilerine taraf olduğunuzunuzun açık bir kanıtıdır. Ilkemiz tarafsız habercilik olmalıdır. Sizler hem suçlamaları hem cevaplarını yayınlar takdirini halka bırakmalısınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalan algısına hamilik yapın yani...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Rahmetli cem karaca ne demişti Bindik bir alamete,Gidiyoz kıyamete, araştırdık,inceledik,soruşturduk inanın hiç bir şey çıkmaz, bugüne kadar yanlış yapılan işlerde bir sorumlu bulunduğunu gören varmı diyorum.iki örnek vereyim bir belediyemiz çevre eğitimi için Malatyalı olmayanları Almanya'ya gönderdi gidenler gelmediler, Malatya'ya Su sağlayan tesisin üzerinde kanal patladı ne oldu hiç bir şey.Bir iki gün konuşuruz unutur gideriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdurrahman (2 yıl önce)
    Oğuzhan başkanı istemeyenler seçimleri beklesin seçilmiş bi başkanı bu şekilde üzerine oyunlar kurarak gönderemeyeceksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Gönderelim diyen yok ki .Bağlı bulunduğu bakan bakanlık gerek görmüş müfettiş göndermiş. Her meclis toplantısında cenaze ve düğünlerde şu bakana söyledim bu bakana ilettim girişimlerimiz sonucu şunu yaptık bunu diyor ya. Sen söyle kendisine bakan arasın bakanı al bu müfettişi buradan desin oyun kurdunuz desin senide bu üzüntüden kurtarsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (2 yıl önce)
    Malatya ya hiç faydası olmayan sıradan pasif bir kişi Oğuzhan bey. Elazığ ında TSO başkanı var. Adam o kadar aktifki Oğuzhan bey onun yarısı iş yapsa neala. Ama Oğuzhan bey sayın Erkoçun yıllanmış ve pasifliğinden seçilerek gelmiş ama beklentilerin çok gerisinde kalmış hatta hiçbir varlık gösterememiştir. Malatya TSO Erkoçu arar durumdadır. Vali bey i suçlamak onun ne kadar basit ve seviyesiz olduğunuda göstermektedir. Malatya ya liyakat li, çalışkan, dürüst, tuttuğunu koparan bir TSO başkanı şart. Benden demesi. Saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (2 yıl önce)
    Sanki birileri Oğuzhan beyi yemek istiyor ama ben Oğuzhan beyin böyle basit çıkarlara tenezzül etmeyeceğine inanıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Kardeşim kusura bakmayın ama , Malatya'nın birçok sanayici iş adamı var iken cep telefoncudan TSO başkanı yaparsanız maalesef sonucu bu olur ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol Sayar (2 yıl önce)
    Sivil Toplum Kuruluşu olan TSO'mız şeffaf bir seçim yapmış, başkan ve üyelerini seçmiştir. Bunu hazmedemeyenler bu gün bunu türlü iftiralar ile bertaraf etmeye çalışıyorlar. Bu iftiracılar geçmiş yönetimlerin 1-2. OSB'de ne yerleri kendilerine tahsis ettiklerini açıklasınlar o zaman bu millet anlar haklıyı haksızı. Hep birlikte şunu savunmalıyız yatırım yapılsında arsa kime tahsis edilirse edilsin demeliyiz. Lütfen 3. OSB ye gitsinler ve bu yönetimin çabaları ile nice devasa firmaların yatırım yaptıklarını göreceklerdir. Atamaya gelince o kişi yıllardır orda görev yapıyor ve işi en iyi bilen kişi ve doğru bir hamle. Sanayicinin tercihine saygı göstermek ve türlü oyunlar yerine seçimler ve sonuçları beklenmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • o oğuz varya, tso seçiminden önce , kimin arkasından ne konuşmuşsa bugün hepsini kendisi tek tek yapıyor. Geçmiş yönetimle ilgili olarak arkadan çok konuşuyordu, varsa belgesi çıksın sunsun malatyalılara. Hadi koçum çık meydana,
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram (2 yıl önce)
    Eski başkanı egale ettiniz. Bunu getirdiler sözde iş insanları. Alın size genç başkan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmutt (2 yıl önce)
    Oğuzhan sadikoglunu tanımam ama Tso üyesiyim. 10 yıldır üyesi olduğum odanın varlığını hissettim.tüm bunların oğuzhan başkana birileri tarafindan operasyon olduğunu düşünüyorum. İşin içinde S.Gurkan ismini duyduğum an haaa dedim. Allah bu şehre ve Oğuzhan başkana yardmcı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdurrahman (2 yıl önce)
    Kimsenin kuklası olmayan birini hemen böyle haberlerle yiyeceksiniz değilmi. sizin haber siteniz zamanında yanlış haber yapmıştı bu yaptığı yanlış haber ve taraf tutmaktan dolayı da bi kuyruk acınız var bence biraz daha düşünün bu haberleri yapmak için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Allah yardım etsin Başkan öncelik le arada hesap yap biraz düşün öyle konuş. OSB de bulunan iş adamları da senin üyen ama seni sorguluyorlar.Vali devlettir usulsüzlüğü sorgular devlet her daim 18 yaşındadır Devleti sorgulamak ise senin haddin değildir.Hükümet ile sorunun varsa çık konuş. İkincisi o kadar açıklama da aldığın 40.000.TL tutarındaki masa sandalye neden yok Olmayan binaya temeli bile atılmamış binaya bu malzemeyi kime rant kazandırmak veya kazanmak için aldınız bunu neden açıklamıyorsunuz TSO yönetimi bu işin neresin de..? Akrabana bir şey vermemişsin haberlerden adı geçtiği için soruyoruz TSO yönetim kurulu üyen 1.OSB yönetim kurulu işgem yönetim kurulu başkanın Ö.Dündar arsa almadımı.? Neyiniz olur var mı bir kirvelik.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET ALİ (2 yıl önce)
    Geçen bir yerel dergi vardı, başkan her resimde öyle bir kasıntı durmuş ki anlatamam, iadei ziyaret, bilmem kime ikramda bulunduk, esas işler ile uğraşmayan biri gibi görünüyor, beğenmedim kendini, resimlerde kasıntı durmasın o da halktan biri gibi durabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Emir Asaf (2 yıl önce)
    Mevcut TSO Başkanını tanımam iddialar doğrudur yanlıştır araştırılıyor ama diğer haberler ve yorumlara da bakarak sanki Malatya sanayi ve ticaretinin gelişmemesin ve bazı illerin gerisinde kalmasının sebebi bu arkadaşlarmış gibi yorumlar var. Bu işler böyle 3-4 yılda olgunlaşacak ve sonuç alacak işler değildir. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu böyledir. Mikro ve makro ölçekte de durum böyledir. Bugün Kayseri, Gaziantep, Bursa gib iller 3-4 yılda bu noktaya gelmedikleri gibi, Hong Kong, Tayvan, Singapur da 3-4 yılda bu noktaya gelmediler. Bu adam da gitse yerine başkaları da gelse onların da 3-4 yılda yapacakları şey bellidir, hele ki ilin vekili, valisi ve belediye başkanı ile ters düştüysen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Taş (2 yıl önce)
    Seni yedirmeyeceğiz Başkan Bu tür taktikler Eski Türkiye’de kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmuthan (2 yıl önce)
    Helal Olsun Oğuzhan Başkan Dik Dur Eğilme üyeler olarak arkandayız
    0
    0
    Yanıtla
  • Ciğer (2 yıl önce)
    Malatyanın talihsizliği kediye ciğer teslim etmek .
    0
    0
    Yanıtla
  • M Sefa (2 yıl önce)
    Oğuzhan Ata Sadıkoğlu koyun gibi birilerinin kulu kölesi olmadığı için bu şekilde algı oluşturularak yıpratılmaya çalışılıyor. Dürüst ve işinin ehli bir insan. Birilerinin istediği tahsisleri yapmadığı için anlaşılan, ipini çekmeye çalışıyorlar ama yemezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tabi birilerinin istediği tahsisleri kendi şirketlerine tahsis eden kişi gerçekten çok dürüst
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübekli (2 yıl önce)M Sefa isimli kullanıcı yorumuna
    Yancı olup götürenlerden misin? Devletin valisi usulsüzlük diyor, yancı dürüsüt ve işinin ehli diyor. Bu hale gelmiş bu ülke. İstifa için tutuklanmak mı gerekiyor? Ayıptır ayıp!
    0
    0
    Yanıtla
  • tüm yeterlilikleri tamamladıktan sonra bütün firmaların OSB den yer tahsis talep etmeleri ve almaları olağan bir durumdur, lakin yer tahsisin şu anda hiçbir yatırım önünde engel değil demesine rağmen imza açtırıp imzalanması nedir acaba... Bunu yavan ağız kul köle ifadeleri ile savunman anlamsız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok dürüst maşallah projesi olmayan temeli dahi atılmayan binaya 40.000.TL masa sandalye alacak kadar dürüst. Sen temeli atılmamış evine mobilya alırmısın. Duygu sömürüsü yapmayın dürüstlük ayrıcalık değil insanoğlunda olması gereken özelliktir. Kim kimin ipini çekecek muz cumhuriyetimi burası hatasının beceriksizliğinin bedelini herkes ödeyecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (2 yıl önce)M Sefa isimli kullanıcı yorumuna
    Hiç katılmıyorum tam tersi. Liyakatsız, pasif vs.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğukan (2 yıl önce)M Sefa isimli kullanıcı yorumuna
    Hadi ordan kul köleymiş , siz belli ki bir çıkar amaç hedefliyorsunuz. Utanmadan bu adamı savunuyorsunuz , adam üstüne 13 dönüm arazi alıyor , usulsüz işler çeviriyor , bir çuval parayı yani devletin parasını savuruyor, üstü kapalı taciz ediyor siz de burada savunmaya çalışıyorsunuz. Sadıkoğlu bu işi başından beri beceremedi bu adam GİDECEK
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Bunlardan TSO başkanı olmaz yol verin gitsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Kızılelma (2 yıl önce)
    1-Demek ki neymiş kendi başına atama yapamıyormuşsun. 2-Başkan beyle takışmıyormuşsun. 3-İstifa edip yeniden Genel kurul yapıyormuşsun. Ozaman rahat ediyormuşsun. Kapişş
    0
    0
    Yanıtla