SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO Başkanını Jandarma Gözaltına Almış

0
Güncellendi - 2021-08-15 02:19:15
TSO Başkanını Jandarma Gözaltına Almış
A- A+ PAYLAŞ

Son günlerde, Malatya Valiliği'nin, yönetiminde başkan vekili olarak görev aldığı I. Organize Sanayi Bölgesi'yle (OSB) ilgili 'usulsüzlük' ve 'yolsuzluk' iddiaları üzerine müfettiş istetmesiyle gündemde olan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun, hakkındaki bir yakalama kararı nedeniyle geçtiğimiz günlerde jandarmanın yol kontrolunda gözaltına alındığı ve savcılıkça ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Bu arada, Sadıkoğlu, I.OSB'nin arıtma tesisi kapasitesinin artırılması için yapılan yenileme çalışmalarının tamamlanması nedeniyle basının önüne çıktı ve tesise ilk suyu vanayı açarak verdi.

YOL KONTROLUNDA GÖZALTI..

TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, I.OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun hakkında yakalama kararı bulunması nedeniyle gözaltına alınarak adliyeye çıkartıldığı ve ifadesinin ardından serbest kaldığı ortaya çıktı.

Olay, geçtiğimiz 12 Ağustos Perşembe günü yaşandı. Sadıkoğlu’nun Yazıhan ilçesinde jandarma tarafından durdurularak kimlik kontrolü yapıldığında, hakkında bir soruşturma nedeniyle yakalama kararı bulunduğunun anlaşıldığı ve gözaltına alındığı bildirildi.

Sadıkoğlu hakkında, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturmada "6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununa Muhalefet" suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmış olduğu, Malatya Adliyesi'nden SEGBİS üzerinden Nevşehir Adliyesi'ne bağlanarak ifade verdiği ve serbest bırakıldığı belirtildi.

BASININ ÖNÜNE ÇIKTI İDDİALARI 'DEDİKODU' OLARAK NİTELENDİRDİ..

Bu arada, I.OSB'de yönetimde yer alan Vali Aydın Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın katıldıkları bir toplantı sonrası, toplantı kararına Baruş ve Gürkan'ın bilgisi dışında ekleme yaparak I.OSB Müdürlüğü'ne atama yaptığı, yine yakınlarına usulsüz yer tahsisi yaptığı, bazı otel ve yemek masraflarının yüksekliği nedeniyle Malatya Valiliği'nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan isteği üzerine gönderilen müfettişin incelemelerini sürdürdüğü dönemde, bu iddiaların kamuoyuna yansımasının ardından Sadıkoğlu basının önüne, OSB'deki arıtma tesisi yenileme çalışmaları nedeniyle çıktı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, beraberinde 1. OSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte 2. Organize Sanayi Bölgesi sınırlarında bulunan ve revizyon çalışmaları ile kapasitesi arttırılan 1. OSB artıma tesisinde incelemelerde bulundu. Başkan Sadıkoğlu, incelemelerin ardından günlük 40 bin metreküp kapasiteye çıkarılan arıtma tesisinin vana açılışını gerçekleştirdi. Başkan Sadıkoğlu daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Malatya Sanayisinin, önemli sorunlarından birinin arıtma sorunu olduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, “Malatya ekonomisinin üretim merkezi olan sanayimizin en önemli sorunu arıtma konusuydu. Yapmış olduğumuz girişimlerle sanayimize yaklaşık 250 Milyon TL bütçeli yeni arıtma tesisi kazandırıyoruz. Tüm süreçlerini yakından takip ettiğimiz arıtma tesisimizin inşaatı başladı ve şuan yüzde 30 aşamasındadır. Günlük 80 bin metreküp kapasiteli yeni arıtma tesisinin, Kasım 2022 tarihinde tamamlanmasını planlıyoruz. Uzun yıllar sanayimizin arıtma yükünü taşıyacak ve gelecek 50 yıl sanayi kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçecek. Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük ve teknolojik arıtma tesislerinden birisi olacak” şeklinde konuştu.

Mevcut arıtma tesisinin yeterli olmadığı için OSB’de fabrika açmak isteyen firmalara yer tahsis yapamadıklarını belirten Başkan Sadıkoğlu, “ Arıtma kapasitesi yeterli olmadığı için OSB'mizde yer tahsisi yapamadığımız büyük sanayi kollarının faaliyete geçmesini sağlayacak. Yeni arıtma tesisinin yapımını beklerken mevcut arıtma tesisini hızlıca revize etme kararı aldık. Bu noktada hazırladığımız revize projemizi Fırat Kalınma Ajansı’na sunduk. 8,2 Milyon TL bütçeli projemiz onaylandı ve 6,5 Milyon TL’si hibe olacak şekilde çalışmalar yaklaşık 8 ay önce başladı. Yakından takip ettiğimiz süreç tamamlandı ve günlük 24 Bin metreküp kapasite, 40 bin metreküpe çıkarıldı. Deneme çalışmaları bitti. Bugün geçici kabulünü yapacağımız tesis, yeni arıtma yapılana kadar ciddi bir ihtiyacı karşılamış olacak” ifadelerini kullandı.

Tek amaçlarının Malatya’nın daha nitelikli sanayiye kavuşturmak olduğunu ve bunu için göreve başladıkları andan itibaren çalıştıklarını ifaden eden Sadıkoğlu, “ Tüm attığımız adımların tek bir amacı var. Malatya’mızın daha nitelikli bir sanayiye kavuşması. Göreve geldiğimiz günden bu yana, Malatya sanayisinin bölgesinde vizyonu olan bir OSB olması için canla başla çalışıyoruz. Girişimlerimizde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca 2020 yılında bölgemize 40 Milyon TL kamulaştırma kredi desteği sağlanmıştır. 10 Milyon TL’de OSB Müdürlüğümüz bütçesinden eklenerek toplam 50 Milyon TL kamulaştırma bedeli oluşturulmuştur. Böylece 28 farklı parsel olmak üzere 600 bin m2 alanın kamulaştırılması sağlanmıştır. Görev süremiz içerisinde tamamı nitelikli firmalara 36 adet yer tahsisi gerçekleştirdik. Bu firmaların 14 tanesi üretime geçmiş durumda. Şuan bu fabrikalarda 5 Bin kişi istihdam edildi. 12 firmamız üretime geçme aşamasında, geri kalan 10 firmamız ise inşaat halindedir. Bu firmalarımızda üretime geçtiğinde yaklaşık 7 Bin istihdam daha sağlanacaktır. 32 yıllık geçmişinde 22 Bin istihdamı olan sanayimizde hedefimiz bu sayısı iki katına çıkarmaktır.32 yılda yapılanı 4 yıllık görev süremizde yakalamak en önemli hedefimizdir” şeklinde konuştu.

Sadıkoğlu, hakkında yapılan müfettiş incelemesine konu iddiaları yalanladı ve dedikodudan ibaret olduğunu öne sürdü.

malatyahaber.com- iha

FOTO: TSO Başkanı Sadıkoğlu (ceketli olan) ve arkadaşlarının I.OSB'deki incelemelerinden..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • abdurrahman (2 yıl önce)
    Oğuzhan başkanı istemeyenler seçimleri beklesin seçilmiş bi başkanı bu şekilde üzerine oyunlar kurarak gönderemeyeceksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (2 yıl önce)
    Sanki birileri fırsat bekliyordu ellerine bu fırsat geçince Oğuzhan beyi ezmeye,bitirmeye çalışıyorlar.Ancak biz onun hakkıyla görevini yaptığına inanıyor ve güveniyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdurrahman (2 yıl önce)
    iftira atmayın adama
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Kimse kusura bakmasın Başkan da kusura bakmasın.Oda başkanı olacaksın TOBB yönetiminde olacaksın göz önünde olacaksın bu işlerle adın anılacak. Olmayan binaya sandalyeyi niye alırsın.?Ne rantın vardı. O kadar Fuzuli harcamayı yaparken Allah korkusu neden bilmezsin.? Kanunen arsa alman mümkün değilken (daha önceki yerini sattığın için) neden usulsüz işlem ile evrak hazırlarsın. Sorgun var ise neden düzgün bir şekilde ifadeye gitmez jandarma yolu ile gidersin.? Her ortamda ticaret konuşacağına ona sallar buna sallar dedikodudan öteye gidemezsin. Birde diline yapışmış cümlen varki evlere şenlik bende geri vites yok. Devletin valisine belediye başkanına sallar şekil yaparsın. Bir açılışa ve basın açıklamasına gidersin etrafında 9 tane adam olur zaten üçü sorgulanan arkadaşlar. Hiç kusura bakma Başkanlık iki gömlek fazla gelmiş sana
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    bir türlü istenilen olmuyor her gelen bir önceki düzeni devam ettiriyor... büyük vaatler, büyük hüsranlar...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Adama iftira atmışlar adam projelerini anlatıyor neden bu iftira karalama anlamış değilim
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylan (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Organize sanayi bölgesindeki arsaları akp isteyip vermediği için düştüğü durumlar.. YAZIK !
    0
    0
    Yanıtla