SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO Yönetimine 'Camiamız Adına Utandık' Tepkisi

0
Güncellendi - 2019-11-03 19:00:18
TSO Yönetimine 'Camiamız Adına Utandık' Tepkisi
A- A+ PAYLAŞ

"NEDEN ÇEKİNİYORSUNUZ?"..  Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın 23 meclis üyesi,  1 Şubat tarihinde yapılan meclis toplantısının ‘Dilek ve Temenniler’ bölümünde basın mensuplarının dışarı çıkarılma kararına sert tepki göstererek “Sözde bir oylama ile tarihi boyunca şeffaf olan bir odanın şeffaflığına leke sürülmüştür. Üzülerek belirtmek isteriz ki, görevi sadece Malatya kamuoyunu bilgilendirmek olan basın mensuplarının dışarı çıkarılması karşısında, bizler meclis üyesi olarak temsil ettiğimiz camia adına utandık. Bugünden sonra, Dilek temenniler kısmında basın dışarı çıkarılırsa, bizler de dışarı çıkıp basının huzurunda konuşacağız”  denildi.

“Utandık,  basın mensuplarından özür diliyoruz”

Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantısında hiçbir kimsenin ve kurumun sırlarının konuşulmadığını, Malatya ekonomisi ile ilgili genel ve önemli konuların ele alındığını ve bu konuların buraya gelen basın mensupları aracılığı ile kamuoyuyla paylaşıldığının hatırlatıldığı açıklamada, 2018 yılından itibaren birçok TSO meclis toplantısının canlı yayınlandığı belirtilerek “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nde bulunan 24 Meclis üyesi (biri imza atmadığı katılmadığı için 23 üye) olarak, sırf kamuoyunu bilgilendirmek adına orada bulunan ancak olabilecek eleştiriler kamuoyuna yansımasın diye sözde oylama ile dışarı çıkarılan tüm basın çalışanlarından özür diliyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Meclis üyelerinin ortak imzasıyla yapılan açıklamada, basının dışarı çıkarılması talimatını Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun (yandaki fotoğrafta) verdiği belirtilerek, Sadıkoğlu’na 2015 yılının Aralık ayı Meclis toplantısı hatırlatıldı. Sadıkoğlu’nun o tarihte eski yönetime hitaben “Eleştirilere tahammülünüz yok”  demesine rağmen bugün kendisinin aynı tavrı sergilediği belirtildi ve  “Seçimde şeffaf oda sloganınız üzerinden 1 yıl geçmeden Neden çekiniyorsunuz? Tüm bütçesi üye aidatlarından oluşan TSO meclisinde basını çıkarmaktaki gayeniz nedir?” soruları yöneltildi.

“Camiamız adına utandık”

“Bizler Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri olarak Malatya kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duyduk.

Malumunuz olduğu üzere, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya’da ticari faaliyet yapan orta ve büyük ölçekli işletmelerin temsil edildiği en büyük sivil toplum örgütüdür. Ticaret Odası Yönetimi ve Meclisi, Malatya ekonomisine katma değer sağlamak kamu kurum ve kuruluşlarına iş adamlarının sorunlarını tek çatı altında iletmek amacıyla görevlerini sürdürmektedirler.

Dolayısıyla Malatya’nın en önemli sivil toplum örgütlerinin başında gelmektedir. Bu Meclis’te Malatya’yı ilgilendiren önemli konular ele alınmakta ve bu konular buraya gelen basın mensupları aracılığı ile kamuoyuyla paylaşılmaktadır.

 Bu Mecliste bugüne kadar tüm tartışmalar kamuoyunun önünde olmuştur.  Nitekim bir örnek vermek gerekirse; Şu anda Meclisi basına kapatmak için Meclis divanına talimat veren Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 2015 yılının Aralık ayı Meclis toplantısında, eski yönetime hitaben hem de ağır ithamlarda bulunurken, “ Eleştirilere tahammülünüz yok.” İfadeleri kullanmış, ancak ne acıdır, Yönetim Kurulu Başkanı olduktan sonra Meclis’te kendisine yönelik yapılan hiçbir eleştiriye tahammül edemiyor olmalı ki  1 Şubat Cuma günü yapılan Ocak ayı meclis toplantısında basını dışarı –sözde oylamayla- attırmak suretiyle,  tarihinde ŞEFFAF  olan bir odanın ŞEFFAF lığına leke sürmüştür. Oldu bittiye getirilen oylama Meclis Başkanı Hasan Özkan’ın yokluğunda başkan vekilinin yönettiği oturumda ne çoğunluk ne de oylama yeter sayısı aranmaksızın yapılmıştır. Kaldı ki;2018 oda seçimlerinden sonra bir çok oda tüm meclis toplantılarını, dilek temenniler dahil canlı olarak yayınlamaktadır.

Üzülerek belirtmek isteriz ki, görevi sadece Malatya kamuoyunu bilgilendirmek olan basın mensuplarının dışarı çıkarılması karşısında, bizler meclis üyesi olarak temsil ettiğimiz camia adına utandık.”

“Hani şeffaf olacaktınız, neden çekiniyorsunuz?”

Sayın Sadıkoğlu’na soruyoruz? Seçimde şeffaf oda sloganınız üzerinden 1 yıl geçmeden

Neden çekiniyorsunuz?

Biz burada özel durumları konuşmuyoruz, Kimsenin adli makamlarda ne işi var bunları konuşmuyoruz. Biz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminin yaptığı hizmetlerde varsa aksaklıkları konuşuyoruz. Biz, üyelere hizmet edilirken yaşanan aksaklıkları konuşuyoruz.

Biz bunları Malatya kamuoyunun önünde konuşmak istiyoruz.

“Kimsenin ticari sırrını konuşmuyoruz”

Bir zamanlar Meclis üyesi olarak “Sizin hiç eleştiriye tahammülünüz yok mu?” diye soran Sayın Sadıkoğlu’nun kendisine soruyoruz, “Basını dışarı çıkarmak, Bir Oda başkanına yakışmaz. Burada hiç kimsenin ticari sırrı, adli durumu, özel durumu konuşulmuyor. Kanunen konuşulması zaten söz konusu bile değildir. Tüm bütçesi üye aidatlarından oluşan odanın yönetim harcamalarını konuşuyoruz. Basını çıkarmaktaki gayenizi anlamış değiliz.

“Basın çalışanlarından özür diliyoruz, bundan sonra biz çıkarız”

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nde bulunan 24 Meclis üyesi olarak, sırf kamuoyunu bilgilendirmek adına orada bulunan ancak olabilecek eleştiriler kamuoyuna yansımasın diye sözde oylama ile dışarı çıkarılan tüm basın çalışanlarından özür diliyoruz. Bugün buradan tüm kamuoyuna sesleniyoruz;

Bugünden sonra, Dilek temenniler kısmında basın dışarı çıkarılırsa, bizler de dışarı çıkıp, basının huzurunda konuşacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Açıklamanın altına, TSO'nun "muhalif" diye bilinen 24 üyesinden 23'ü imza atarken, mevcut yönetime muhalif listeden meclise giren Şemsettin Tüdün adlı üyenin bu açıklamaya katılmadığı ve altına imza atmadığı öğrenildi.

Açıklamayı imzalayan meclis üyeleri ise şunlar:

 Mehmet Akın Canbay-Mustafa Kanmaz-Kazım Dağ-Enes Perçin-Mustafa Karaman-Ömer Akın Reşat Mutlu-Mustafa Bayındır- Batuhan Demirel-Hüseyin Çınar-İbrahim Hız-Orhan Barman-Aziz Baştürk-Selami Özen-Sıddık Özdemir- Arif Aksoğan-Ülkü Emre Serkan Özdoğan-Ömer Faruk Öngenli-Erol Ergül-Aydın Doğan-Emre Payza-Remzi Bent.”

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: TSO'nun 1 Şubat toplantısına katılan meclis üyelerinden bir grup

Açıklamanın altındaki imzalar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

51 yorum yapılmış

  • salih (5 yıl önce)
    geçen seçimde karşı gurupla anlaşıp meclis başkanını devirmeye çalıştı başaramadı 20 yıl beraberlerdi bu başkan dan hala vefa bekleyenlere şaşıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (5 yıl önce)
    Sayın editör biraz daha sıkıştırırsanız tso ile anlaşmak üzeresiniz paranız hesaba yatacak
    0
    0
    Yanıtla
  • parende (5 yıl önce)
    TSO sansasyonel haberlerle değil icraatlarla gündeme gelmeli artık , magazin gündeminden düşmüyor yönetim ve skandalları,
    0
    0
    Yanıtla
  • KAPRİS (5 yıl önce)
    Sadıkoğlu Sicil müdürü Salih Topçu ile yola çıktı.Harcadı. Başkan yrd Cebrail Aldı ile yola çıktı.5 yıllık emeği olan onuda harcadı. Helal olsun Cebrail ,herkesin gelmek istediği bşk yrd görevinden ve meclisten tüm görevinden istifa etti.BU BAŞKAN MALATYAYIDA HARCAMAZSA IYI
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet türkmen (5 yıl önce)KAPRİS isimli kullanıcı yorumuna
    Başka birine yazdırsaydın , kendin yazacağına Cebrail efendi Bırakta seni başkaları övsün.Benim acizane düşüncem bu yönetim hiç bir iş yapmasada bu saatten sonra, seni sayın PAYZA İLE ERKOÇ bile gönderememişken bunlar gönderdi Ama Allah var o nasıl bir dolduruşa geldiysen (15 dak sonra pişman olmana rağmen ) istifa etmen Tso için çok hayırlı oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat (5 yıl önce)
    Sn Sadıkoğlu bundan sonrasında kendine oy veren üyelerini daha fazla hayal kırıklığına uğratmamalı,istifa eden BşkVekillerinin yerine Akrabalarından değil due tecrübesi olanlar getirilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (5 yıl önce)
    Bir Karşılaştırma: Eski Yönetimde bulunan kişilerin yanınında 3 bin kişi çalışıyordu. Şimdiki Yönentimin yaninda 300 kişi çalışıyor. Oğuzhan Ata SADIKOĞLU'na soruyorum; Yanında sigortalı kaç kişi çalışıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Türkmen (5 yıl önce)Yavuz isimli kullanıcı yorumuna
    Organize ile Dörtyol mobilya, Samsung, Meltem mobilya , yataş mağazalarında Ben dahil çalışan sayısı 117 kişi . Bu soruyu sorduğuna ve eski yönetimin yanında çalışanların sayısını bildiğine göre sen ya SSK çalışanı veya sen daha önceki yönetimde görev almış ve bu yeni yönetimde kovulmuş biri olabilirsin. Yalnız niye gerçek isminle değilde sahte rumuz ile sorguluyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • sallama birader ssk da öyle birşey görünmüyor ssk katmakla inandırıcı olmaya çalışmışsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Türkmen (5 yıl önce)suat isimli kullanıcı yorumuna
    Bizde sallama olmaz Suat efendi, ezbere konuşma , gelir o imağazaları gezer, bi çayımızı içersin bakarsın sallayan kim! Ayrıca diğer bi konu okumadan ve art niyetle cevap verdiğin o kadar belli ki ben orada eski yönetimin yanında çalışan kişi sayısını net olarak 3000 kişi diye ifade eden yavuz rumuzlu kişiyi kast ederek SSK çalışanımısın diye atıfta bulundum. Ayrıca eskisini -yenisini bilmem, ilimiz için her kim ki yatırım yapıp bir çivi çakıyor ise bu memlekete, iş ve aş imkanı sağlıyorsa allah ondan razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Atma hasan böyle olsa bu sitede dün yayınlandı sadıkoğlu şirketleri kurumlar vergisi listesinde olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Türkmen (5 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Çok bilmiş kardeşim dün o listede ilk 100 içerisinde , ismi açıklanmayan bir sürü firma var nereden biliyorsun olmadığını.
    0
    0
    Yanıtla
  • cemal (5 yıl önce)
    malatya medyası çıkarları olmadığı yere saldırmakta üstüne yok bu medya hepsini kapsamıyor ama genel olarak bu hesaplar yapılıyor ey medya siz bir dorun başkanı yıpratma çabaları var inşallah yakın zamanda herkes ne olduğunu görecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (5 yıl önce)
    Sayın başkan her ilçeye TSO ofisleri açacaktınız? Ayrıca biz mobilyacılar için İmalat ve satış siteleri kurup bizleri ücretsiz yurtdışı fuarlarına götürecektiniz ne oldu? İcraat bekliyoruz sayın başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (5 yıl önce)
    Oğuzhan başkan adaletli insan ama gerçekten unuttu sanırım emeklileri işleme almayı gerçi fırsat vermediler çok genç boş insanlar var emekli olduğu halde 7000 TL maaş iyi para helal olsun ama gençleri düşünelim işsizleri unutmayın lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • Gülperi (5 yıl önce)
    Tufan sen Oğuzhan bey in 5000 TL maaş aldığını iddia ediyorsun demekki beraber yiyorsunuz yoksada ispat et etmezsen günahı boynunda yazıktır günahtır bilmeden konuşuyorsun eski den biliyorsun demekki kimler ne kadar alıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Gülperi özür yanlış yazmışım 5400 tl imiş
    0
    0
    Yanıtla
  • cebrail (5 yıl önce)
    malatya haberden ricam lütfen o resmi kaldırırmısınız disiplin kurulu üyeslerinin oy hakkı yok o resimde karar için el kaldırmış suç teşkil eder türkiye gündemine düşerse hiç birşey bilmiyoruz konumuna düşeriz çünkü toob yönetim kurulu üyesi başkanımız var madara oluruz
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (5 yıl önce)
    nedense iyi tarafını hiç görmüyorsunuz bakan geldiğinde eskiler vekillere yerlerini verirlerdi başkanımız nasıl bakanın yanına oturup diğerlerini kendi yerlerine oturtu yönetiminle arkandayız başkan yolun açık olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • işsiz (5 yıl önce)
    sayın osb yönetimi lütfen 3.osb deki arsaları acilen yatırımcıya dağıtın oda seçimde herkese arsa sözü verdiği için dağıtamıyor oyalama yapma peşinde hazır olan arsaları yönetim olarak dağıtırsanız yatırımcı başlar istihdam sağlanır ekonomiye katkı olur hazır arsaların dağıtılmamasının ekonomiye ihanet olduğunu düşünür malatyalı
    0
    0
    Yanıtla
  • suat (5 yıl önce)
    başkanım sana destek vermek için bir araya gelen desteğini açıklayan iş denekleri başkanları ve ist olan iş derneğinin malatya temsilcisi dahil görevden ayrıldılar veya üyeleri tarafından ayrılmakzorunda bırakıldılar dikkat edersen istisnasız hepsi gitti nedeni nedir malatya olarak bilmek isteriz konuyla ilgili açıklama yaparsan bilgilenmiş oluruz
    0
    0
    Yanıtla
  • cebo (5 yıl önce)
    sevgili başkanım biz seni mert biliriz yalnız genel sekreterimiz osb den emekli olduktan sonra osb in arabasını kullanmaya devam etmiş gecede kaza yapmıştı bunun hesabını sormayıp üstünü kapattın burdan sayın valime ve yönetimde olan büyük şehir belediye başkanımız sayın haci uğur polat bu konunun üstünü kapatmadan gerekli soruşturmayı yapacağınıza inanmak istiyorum tüm malatya ya saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • garip (5 yıl önce)
    hala yıllık 60000 tl bursla özel okulda okuyan kim açıklamıyor aylık 180 tl burs alan malatyalı garibanlara ahbap çavuş ilişkisi deyip burs vermiyormuş 180 tl ahbap çavuşluğu ne ola başka bir kurumun eli ile yeni isimlere verecekmiş o isimleride biz belirliyecez demişler garibanın ahı çabuk tutar bunu unutmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • hamza (5 yıl önce)
    bence sevgili başkanımıza haksızlık ediyorsunuz icraatı yok diyorsunuz seçilir seçilmez organizedeki aldığı fabrikaya direk ana yoldan yol açtı karayolları kapattı icraatı engelledi kardeşini dayı hala amca çocuklarını hepsini odaya meclis üyesi yaptı gece saat 22 .23 e kadar odadalar yalnız eleştirim şu okadar genç boş gezerken eski yönetimin emekli edip tekrar işe aldığı elamanları hala orda tutuyor gençler asgari ücretle iş bulamıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • MİKAİL (5 yıl önce)
    Haberi okudum tüm yorumları okudum.İşler kötü olmuş. Güzel bir türkümüz var ben yerinde olsam o türküyü açar dinlerim. Kendim ettim kendim buldum gül gibi sararıp soldum eyvah eyvah eyvah. Not: Bu türküyü bir çok sanatçımız yorumladı ama Cem Karaca rahmetle anıyorum tadı başkaydı. Tüm okurlara tavsiye ederim. Oğuz bey etrafınızda akıllı adamlar bulundurun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (5 yıl önce)
    Keferdizli kardeş. Sadıkoğlu bu göreve aday olduğunda 4 yıldır TSO secimi için hazırlandığını proje ve ekibinin hazır olduğunu söylemişti onun çıraklık ve kalfalık bahanesi olamaz 20 yıldır TSO'nun meclisinde ve yönetiminde görev almış biri. İlanla 4 ay genel sekreter aradı.sonucta 2 dili olmayan aradığı vasıflarının hiçbirine haiz olmayan birini ahbap çavuş ilişkisi ile dışardan atadi. Ayrıca kimse kayısı ve reyhana takılı değil. Diğer yönetimi kayısı makam aracı benzini ile ilgili sürekli kendisi eleştirirdi. Şimdi kendisi onların yaptığının 3 katı fazlasını yapıyor. Yönetimiyle meclisiyle basınla Herkesle kavgalı bir oda başkanı vesselâm.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatylı (5 yıl önce)
    tso oyu savunucu yorumlar şellaleden yazılıyor herhalde bakıyorum hep şellale kafası.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şelaleçiler olmasaydı Oğuzhan hayatta Başkan olamazdı MUSİAT kime calıştı
    0
    0
    Yanıtla
  • M.KILINÇ (5 yıl önce)
    İcraata gelince köşeye sıkışan Sadıkoğlu ve teyze çocukları yazıklar olsun. İş yapın iş sosyal medyaya fotoğraflar atmayı bırakın da iş yapın. O oda esnafın odası sizin akrabaların yeri değil milletin parasıyla kimseye ahkam kesmeyin helali haram yapmayın artık. Tek zoruma giden de ekibinle hala istifa etmemen!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    Ne oldu basın..? Niye düne kadar elinizde kameralarla akşam Oğuzhan beyin peşinde TSO ya gidip haber yapıyordunuz.eski yönetim şöyle eski yönetim böyle haberler yapıyordu basın.2 tane TSO yönetimindeki arkadaş istifa etmiş neden istifa etdilerki..? Seçim zamanı Oğuzhan başkan için oda sekreterini darp eden bunlar değimliydi.eskileri mum gibi ararsınız Malatyanın köklü ticaret adamları mecliste yok siz daha çok oynar durursunuz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Tufan (5 yıl önce)
    Organize Saniyi yönetiminde bir tane Fabrikartör yok Seçim zamanı para harcıyanları yazmışlar kişi başı 2700 tl maaş alıyolar Oğuzhanda 5000 tl maaş alıyor.Ne kadar şeffaflar
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN (5 yıl önce)
    Malatya'nın güzide bi kurumu olan -TSO - 2018 yılında eski yönetim ve yeni yönetim olarak ele alınmıştır .. Eskilerden konuşmaya gerek olmadığı kanaatındeyım geleyim yeni yönetime yani OĞUZHAN ATA SADIKOĞLU ve ekibine ciddi bi emek vererek birlik dayanışma ve dürüstük ile kazanılan bu seçim çalışan üreten emek veren herkesin sayesinde olmuştur. Bundan sonrakı süreçte ise sayın başkan O.A.S projeleri ile sağduyusu şeffaflığı ile gelişip yürütülmelidir , 10 aydır herhangi bir proje veya girişim ile gündeme gelemedi ne yazık kı TSO insanları kazanmaktan çok kaybetme yolunda ılerleyen bi yöneticinin kendı iç muhasebesini yapma zamanı gelmıs demektir ! ( Bir yerde veba olduğunu duyarsanız, oraya girmeyin, şayet salgın sizin bulunduğunuz yerde ise, oradan çıkmayın )
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    olayın özeti şu: sivil toplum örgütleri tso ,esnaf kefalet,dernekler vs hepsi iktidar yanlısı bir tutum sergilemek zorundalar.bunu yapmazlarsa en küçük bir hataları olay olur.dikkat edin son zamanlarda müsiad da ön plana çıkarılmaya başlandı.bunlar tesadüf değil tüsiad a karşı müsiad işin özeti bu ,gerisi teferruat.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖZTÜRKMURAT (5 yıl önce)
    Öncelikle Malatya haberden başka televizyonların bile vermediği bir haberi ısıtıp ısıtıp önümüze koyan Malatya Haberi KINIYORUM Oğuzhan Sadıkoğlu ne arabaya tenezzül eder ne yakıta ne şuna ne buna hatta sizin siteye para verip haber dair yaptırmaz şuan sizin yaptığınız gibi geri vitesi olmayan bir ADAM kusura bakmayın imza atan kişilere bakın hepsi Muhalif eski başkanın listesinden seçime giren kişiler Tabi bu yazıyı yayınlarsanız!
    0
    0
    Yanıtla
  • başkanım geri vites lafının senin lafın olduğunu herkes biliyor yazarken o lafı kullanma
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet YILDIRIM (5 yıl önce)
    İCRAAT YAPACAK ŞEHRİN SORUNLARINI ÇÖZECEK BİR YETENEKLERİ VARMIKİ BU ŞEHRİN EN DEĞERLİ ÜRÜNÜ KAYISI AYAKLAR ALTINDA KİMİN UMURUNDA.
    0
    0
    Yanıtla
  • Keferdizli (5 yıl önce)
    Bir tarafta eski yönetim.Diğer tarafta yeni yönetim çatışması gibi bir durum var.Eski yönetim kurt.Yeni yönetimin tecrübe eksikliğinden vuruyorda vuruyorlar.Adamlar seçilmiş ne olursa olsun saygı duymak lazım.Varsa bir iddia harcamalarla ilgili meclis üyeleri gündeme getirsin.Daha profosyonel olunmalı.Her iki tarafta hem oda hemde memleket olarak aynı yeri temsil ediyor.Eskiler iyi olsa yeniler gelmezdi.Kimse birbirini kırmasın.Her işin çırak kalfa ve ustalık dönemi vardır.Bu denli çatlaklık memleketimize zarar veriyor.Başkan adam çiçek reyhan gönderebilir.Memleketimizi temsil ediyor.Bunları laf etmekte bir Malatyalıya yakışmıyor.İnsanı yönetmek zordur.Herkese kolay gelsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan (5 yıl önce)
    Yahu bu sitenin tso yönetimiyle ne derdi var anlamadım. Bu habermi şimdi kimin direktifinde düzenli olarak sistemli bir şekilde tso ya yazıp çiziyorsunuz siz. İşinize gelmeyen birşey var belliki ama nedir acaba. Şimdi herşey yazılmıyorda neyse gerçi siz bu torumuda yayınlamazsınız şimdi. Ne tuhaf kişilikler gazeteciyim diye gezenler var ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (5 yıl önce)
    TSO iş adamlarının sivil toplum örgütüdür.Siyasi parti değildir.Siyasi partide aynı düşünce aynı fikir de partililer toplanır ve bir bölümü basına kapalı olabilir.Seçilip TSO başkanı oluyorsan bunları bilmen lazım başkan bilmiyor ise yönetim bilmeli o mecliste böyle bir uygulamaya neden gidilmiş gerekçe nedir bu nasıl bir hata. Sevgili Sadıkoğlu oda ile siyasi partiyi karıştırma. Ayrıca sadece Sadıkoğlu nu suçlamak haksızlık olur. Meclis başkanının olmadığı bir toplantıda neden böyle bir karar çıkmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (5 yıl önce)
    İnsanlar hak ettikleri kişilerce yönetilir...yöneten ve çevresindekilere bakıncaa anlaşulıyordur umarım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarafsız (5 yıl önce)
    Taraflı haber yapıyorsunuz sayın malatya haber yetkilileri ,bu kadar vicdansızca insanları yerden yere vurmaya hakkınız yok.birde başkandan gidip dinlemek lazım bu sorunları o ne diyecek .yargısız infaz yaparak habercilik olmaz .adamı koltuğundan etmek için sizler tarafından yapılan bir çalışma olduğunu hissediyorum ve sizi adaletli haber yapmaya davet ediyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevgili Tarafsız Ortada dinlenecek bir şey yokki.Toplantıda siyasi parti Toplantısı gibi düşünülüp Meclis üyelerinin sorunları görüşeceği bölümde basın çıkarılmış.Başkandan ne dinlenecek iş adamlarının sorunlarını basın duymasın diyemi çıkarttık diyecek. Odalarda her görüş ve düşüncede Kişiler olur bir hata yapılmış olabilir Kendini yanlış yönlendirenlere hesabını sorup hatadan dönecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (5 yıl önce)
    TSO'nun uğraştığı şeylere bakın, açılışlar, konuk ağırlamalar, faydasız ve katılımsız toplantılar, Kardeşim sizin daha önemli işlerle uğraşmanız lazım, icraat yapmanız lazım, bırakın bu boş beleş işlerle uğraşmayı, Malatya'nın bir sürü sorunu varken, bunlara çözüm üretmek yerine uğraştığınız işlere bakın, Büyük şehirlerin TSO larını örnek alın biraz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (5 yıl önce)
    Oğuzhan Ata Sadıkoğlu başkanlığındaki tso yönetimi,bir projeyle hiç mi gündeme gelmeyecek.sahi genel sekreter hangi proje hazırlığında acaba...? Vah malatyam vah..
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 yıl önce)
    2 başk an vekili hangi vebale ortak olmak istemiyoruz deyip istifa etmişlerdir merak ediyorum lütfen mecliste sorarmısınız burda muhalefet veya diğeri diye ayırmıyorum tüm meclis üyelerinin sormasını bekliyorum başarılar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • cebo (5 yıl önce)
    eski yönetim 10 yıldır aidatlara zam yapmadığı halde geçen yıl bütçede şimdiki başkanımız aidatlar çok pahalı düşürülmesi lazım demişti bu yıl neden zam yaptınız açıklarmısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • cenk (5 yıl önce)
    mülkiyeti belediyeye ait olan araca onbinlerce tl harcandığını duyduk reyhan çayı alıp ankaraya hediye gönderildiğini duyduk kış günü 1000tl lik dondurma yenildiğini araçların binlerce tl lik faturalarını duyuyoruz araç nereye gitse görev kağıdı olması lazım kanunen emniyetinde durdurup sorması lazım aylık çiçek masrafına bakın bu kadar işyerimi açılıyor malatyada vs hepsini sorun yoksa vebaldesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben her akşam görüyorum sadıkoğlunu walla kendi özel jipiyle aga gibi geziyor, bu dediğine katılmıyorum en azından ona ihtiyacı yok, tamam yönetemiyor acemi hevesli kendini mv. Sanıyor o ayrı ama ben öyle mazot paraları şu bu İnanmıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • vicdanen konuş senden başka niye gören yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (5 yıl önce)
    Demekki başkanın bi çekincesi var,geçen ay da aynı şekilde haber yapan basın mensuplarına toplantının birgün önceden yapılacağı haberi verilmemiş, bu oda gizli oda.Piyasada dolaşan haberler doğruysa çok harcama yapılıyormuş. Belkide onları araştırıp soranlar var.Hayirli işler haciiii
    0
    0
    Yanıtla
  • suat (5 yıl önce)
    tebrik ederim hatasını anlamak özür dilemekte bir erdemdir meclistede aynı duruşu bekliyoruz iyi yapılana alkış yanlışada hesap sormanızı sizlere oy veren esnaf olarak beklemek hakkımızdır herhalde
    0
    0
    Yanıtla