SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜİK Açıkladı, Türkiye'de Kaç Malatyalı Var?

0
Güncellendi - 2020-02-13 03:50:35
TÜİK Açıkladı, Türkiye'de Kaç Malatyalı Var?
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğünün 2019 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçları üzerinde yaptığı analizlere göre Türkiye’de 1 milyon 385 bin 429 Malatya nüfusuna kayıtlı kişi yaşıyor.

Malatya nüfusuna kayıtlı olanların % 45,0’i (622 987 kişi) Malatya’da ikamet ediyor. Malatya nüfusuna kayıtlı olanların, Malatya’dan sonra en fazla ikamet ettikleri iller 415 bin 688 kişi (% 30,0) ile İstanbul, 54 bin 723 kişi ile (%3,9) Ankara, 37 bin 241 kişi (%2,7) ile İzmir ve 25 bin 541 kişi (%1,8) ile Mersin oldu.

Malatya nüfusuna kayıtlı olanların en az ikamet ettikleri iller ise 271 kişi ile Ardahan, 308 kişi ile Iğdır, 357 kişi ile Karaman ve 387 kişi ile Artvin oldu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Srkn (3 yıl önce)
    Azerbaycanda yaşayan kendi ailem dahil Malatya lı 4 aile biliyorum. +11 yazalım lütfen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cezmi Yıldırım (4 yıl önce)
    Şehirlerde Yaşayanların çoğunun Malatyalı olup olmadığı önemli değil Malatyalı gibi 4 4 lük olması yaşaması önemli Malatya nın kültüründen yoksun olduktan sonra hiç önemi yok .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çakırr (4 yıl önce)
    Konyada da 4 kişiyiz.Listeye ekleyin lütfen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (4 yıl önce)
    tüik raporunda malatyanın nifusu 800.bin 165. mi ne.. ama tabloda 622 987. bin. nasıl oluyor peki
    0
    0
    Yanıtla
  • Listedeki rakamlar Malatya lılar. Aradaki fark malatya lı olmayıp malatya da yaşayanlar. Diye düşünüyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mustafa zek (4 yıl önce)
    Hepimiz insanız sonuçta. önemli değil nereli olduğu insan olsun ahlaklı olsun yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    peki malatyada bu kadar malatyalı oranı vardı da neden bürokraside adıyaman, elazığ ve bingöllüler bu kadar güçlüler? Hatta malatyada adıyamanlı vekil olması gerekecek kadar adıyamanlı olmadığı görüntüsü ortaya çıkıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıldırım (4 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru söylüyorsunuz bürokrasi bak Malatya en geride kalır işin içinde olduğumuz için söylüyorum. Nerde ise vekiller sağdan soran çünkü Malatyalı gibi değiller bir işin düşünce ne kadar ilğilenecekler .
    0
    0
    Yanıtla
  • İlker (4 yıl önce)
    En çok Elazığ Palulu burda var malatya da
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ali Malatya (4 yıl önce)
    Tabloya göre Malatyada ki Malatyalı oranı yüzde 80. Yüzde 45 Toplam Malatyalıların, Malatyada yaşayan oranı. YYani bir milyon 400 bin Malatyalının yüzde 50 sinden fazlası diğer şehirlerde.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa (4 yıl önce)
    yüzde 45 abartı aslen malatyalı olmayıp nüfus kayıtı malatya görünenler de var bence. malatya'da gerçek malatyalı %25'i geçmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yavuz44 (4 yıl önce)pasa isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen Malatya'da doğmuş ama annesi babası buraya göç etmiş onlarıda sayıyorlar kütüğe bakmaları lazım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Haha çok bile bence kütüğünü alan adıyamanlilardir yarısı Turkiye nin çoğu yerinde ise Malatyalilar alınir ama bizim battalgazi yesilyurt gibi merkez ilce belediye baskanlari bile adiyamanlı büyükşehir in yuzde 70 i yabancı çalışanlarinin yani yuzde 55 adiyamanli gerisi bingöl diyarbakir mus baskil ve palo lu yesilyurt belediyesinde yüzde 70 i adiyamanli battalgazi yüzde 80 adiyamanli çalışan sayisı Malatya nin genci evlenemiyor işsizlikten universite mezunu Malatyaliya iş yok adiyamanlı ilkokul mezununa maşa başinda iş var sonra hak hukuk adalet dinden imandan bahsederler Utanc tır bu utanç inşallah yayınlarsınız bu yorumu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • günpınarlı (4 yıl önce)
    Adanada yanlışlık var. Sadece darendeli nufu o kadar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adana diyorsun arkadaşımm istanbul değil adana zaten adanada darendeli dışında Malatyalimi var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kürşat Karahan (3 ay önce)Neco isimli kullanıcı yorumuna
    Var tabiki bizler varız Battalgazi olarak. Doğanşehir Hekimhan Pütürge her yerden hemşerimiz var
    0
    0
    Yanıtla