SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tüm Milletvekilleri Malatya'ya Elazığ'dan Gidip Geliyoruz"

0
Güncellendi - 2019-12-09 19:51:13
A- A+ PAYLAŞ

"YETERLİ UÇAĞIMIZ YOK, ULAŞIMIMIZ YOK!".. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda aynı gün geç saatlerde yaptığı konuşmada Malatya’nın çözüm bekleyen sorunlarını dile getirmeyi sürdürdü.

"TÜM MİLLETVEKİLLERİ MALATYA’YA ELAZIĞ’DAN GİDİP GELİYORUZ"

Ağbaba, konuşmasının başında Malatya uçak sefer sayısı ve sefer saatlerinin Malatyalıları mağdur ettiğini belirterek; “Malatyaspor'umuz Süper Lig'de mücadele ediyor, şu anda iyi bir durumda. Karaciğer Nakil Enstitümüz var,sadece Malatya'nın değil, Türkiye'nin gururu. Dünyada en çok karaciğer nakli yapan 2. Merkez Malatya'da. Turgut Özal Tıp Merkezimiz var, önemli bir sanayi merkezimiz var, üniversitelerimiz var, kayısımız var ama yeterli uçağımız yok. Dünyayla ulaşımımız yok. Malatya büyükşehir ama maalesef büyükşehirlik lafta kalıyor. Malatya'nın havaalanı var ama uçak saatleri yeterli değil. AKP'li ve MHP'li milletvekillerimizle, hep beraber Malatya’ya Elâzığ'dan gidip Elâzığ'dan geliyoruz. Sabah altıda bir uçak koymuşlar, gece 23.45'te; onun dışında uçak yok. Malatya âdeta kendi içine hapsedilmiş durumda, bu sorunun en kısa sürede çözülmesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

"MALATYA’NIN HAKKINI-HUKUKUNU SAVUNUYORUM"

Ağbaba “ Erzurumlu teyzeye demişler ki: "Teyze teyze, ağustos ayında Erzurum'a kar yağıyor." Teyze de "Yağar tabii, sahipsiz memleket." demiş. Peki, Malatya'nın sahibi var mı? Vallahi sahibi gibi davrananlar var; kimin müdür olacağına, hangi memurun, müdürün nereye atanacağına, hangi ihalenin kime verileceğine, kimin çocuğunun memur olacağına karar verenler var. Ama bir de Malatya'nın hakkını hukukunu savunan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba var. Ben birileri gibi Malatya'nın sahibi değilim, Malatya'nın hizmetkârıyım. Malatya'nın hakkını hukukunu savunmak benim boynumun borcu, bunu da sonuna kadar yapmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu

"BARİYER YERİNE DÜŞEN ARAÇLARI ÇIKARMAK İÇİN YOL YAPMIŞLAR"

“Malatya, Kuluncak ilçesi’nin en büyük köyü İlısuluk’ta fıkraları aratmayacak bir olay yaşanıyor” diyerek konuşmasını sürdüren Veli Ağbaba, “ Köyün girişinde çok keskin bir viraj var, bu virajın altında uçurum var. Virajı alamayan araçlar zaman zaman aşağıya uçuyor.Ne yapılmasını beklersiniz? Normal şartlarda o viraja bir bariyer yapılmasını ve araçların aşağı uçmasına son verilmesini beklersiniz değil mi? Bariyer yapılmasını beklersiniz ama ne yapmış siyasi anlayış? Oraya bariyer yapmak yerine düşen araçları çıkarmak üzere yol yapmış. Abartmadan söylüyorum: Bariyer yapmamışlar, o araçları çıkarmak için yol yapmışlar, olacak iş değil, Allah akıl fikir versin diyoruz.”dedi.

"TAŞ OCAĞINI KAPATIN DEDİLER,YENİ OCAK İZNİ İLE KARŞILAŞTILAR"

Malatya’nın çevreyle ilgili çeşitli sorunları olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ ÇED raporları o kadar gelişigüzel veriliyor ki Malatya'da taş olup da taş ocağı ruhsatı verilmeyen yer yok. Malatya'nın hemen yanı başında Çerkezyazısı dediğimiz bölgede köylüler taş ocaklarından isyan ediyordu, taş ocaklarının durdurulmasını istiyordu, bu yaz yeni taş ocakları için izin verilmek istendi.Görgü (Cafana), Atalar (Haçova), Fatih gibi birçok köy âdeta kaderine terk edildi.Bu köyler hemen şehir merkezin yanı başında, şirketler daha fazla  para kazansın diye ulaşımı rahat yerde taş ocağı açılıyor.Köylü kimsenin umurunda değil, fakir fukara kimsenin umurunda değil. Görgü, Haçova, Kuyulu, Kuşdoğan, Fatih, Duruldu köyleri geçen günlerde seslerini Türkiye'ye duyursunlar diye, iktidar milletvekillerine duyursunlar diye ana yolu kesip,eylem yaptılar. Köylülere biber gazıyla, copla müdahale edildi. AKP iktidarında bilin ki bir gün herkes terörist olmayı tadacaktır. Malatya’da ki taş ocağı ruhsatı verenleri, buna göz yumanları buradan kınıyorum” dedi.

"TOHMA ESKİ TOHMA DEĞİL"

Bir başka çevre sorununun da şehrin önemli su kaynağı olan Tohma Çayı’nda gerçekleştiğini kaydeden Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “ Sivas'ın Malatya sınırından çıkıp Malatya'ya hayat veren Tohma Çayı kanalizasyon sularıyla kirletiliyor; eskiden içinde yüzülen, sulama suyu olarak kullanılan Tohma maalesef artık kullanılamıyor. Tohma'nın üzerine çok sayıda HES yapıldı, bu HES'ler suyu yok ettiği gibi şimdi de çevremizi yok ediyor. Bu yaz Kangal Termik Santrali'nin göletinden kirli sular sızdı, Tohma tamamen yok oldu, içindeki balığından canlısına kadar yok oldu ve bununla ilgili bir tek kişi cezalandırılmadı. Tohma artık eski Tohma değil.Tohma Çayı’nın çevresel sorunlarının çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"ŞİRKETLERİN HIRSLARI KÖYLÜLERİN EKMEĞİNİ YOK EDİYOR"

Ağbaba konuşmasının devamında; “Geçtiğimiz yaz Hekimhan'ın bir köyünde yaşadığımız bir manzarayla sözümü tamamlamak istiyorum. Güvenç Köyü ‘nde çok büyük maden şirketleri var. Bu maden şirketlerinin Güvenç Köyü'nden işledikleri maden ne köylülerin kayısı ekmesine, ne bostan ekmesine, ne de pestil yapmasına izin veriyor. Maalesef, şirketlerin hırsları köylülerin ekmeğini yok etmiş durumda. AKP milletvekillerini, iktidarı bu konuda göreve çağırıyorum: Lütfen Malatya'nın hakkını, hukukunu savunun; lütfen Malatya'nın bu sorunlarına kulaklarını tıkamayın.”dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • mahmut (4 yıl önce)
    Yeşiltepe'deki Hurdalık da ciddi bir çevre felaketi. Allah'ın her günü sabah aksam havamızı kirletmek için kimyasal atıkları ciğerlerimize dolduruyorlar.Odun-kömür hadi bir yere kadar anlaşılabilir. Nihayetinde boyle ortamlarda büyüdük. Ama bu iş başka. İnsanı resmen zehirliyor. Yürekli yetkili lazım bize. Havanız temiz olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (4 yıl önce)
    Karadenizli ya da Trabzonlu olsa idik günde 30 sefer olurdu. Trabzona var Malatya ya yok.Ülkeyi trabzonlulara teslim etmişler maalesef.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (4 yıl önce)
    Az bile Malatyaya.Akp'ye oy vermeye mahkum mu Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne yani CHP yemi oy verecek millet. Vizyon,proje yok. Milletin değerlerine saygı yok. Kör topal böyle ilerliyor şuan. CHP demek hizmetsizlik ,vizyonsuzluk demek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)
    Malatya iktidara en çok oy veren 3. Parti mağduriyet de ise sanırım ilk üçe girer. Maalesef iktidarın 4 vekili MKYK üyesi bu şehirden iktidar partisinde ama bir Thy genel müdürüne güçleri yetmiyor. Muhalefet vekline söz düşmeden çözülmesi gerekirken yıllardır aynı durum. Diyecek bur şey bulamıyorum. Malatya'nın hakkı değil bu muameleler. Hayırlısı diyelim. MHP li vekil iktidar ortağı demekki onun da etkisi yok herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    allah mekanını cennet etsin. mekanı cennet olsun. rahmetli mevlüt aslanoğlu bu sorunu gideriyordu mualefet milletvekili olmasına rağmen.. malesef bizim milletvekillerde söylem var eylem yok söylem eyleme hayatta geçmez.. millet vekili öznur çalık 2-3. sene önce hacı adaylarımız malatyadan gidecek malatya ya inecek demiştti.. doğu anadolunun en büyük şehriyiz. bizim yarımız kadar şehirlere uçak seferleri daha çok oluyor. gidiş geliş saatleri daha uygun oluyor. yazık çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Yakinda malatya belediyesi nide Hava. Alaninda. Vekilerinde.butu.n yetkilerde.elaziga baglarlar. Sahipsiz.sehir
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Malatya için veli ağbaba. gerisi yalan
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet ÇALIŞKAN (4 yıl önce)
    Sayın milletvekilim; Ağzına yüreğine sağlık çok doğru söylüyorsunuz. Bunlar ve bunlara benzer daha çok sorunu var Malatya 'nın. Ama gel gör ki sahipsiz olunca, yada sizin ifadenizle hizmetkârı olmayınca, vekiller başka başka işlerle uğraşınca olacağı bu. Inanıyorumki gelecek seçimlerin sonucu farklı bir şekilde sonuclanacaktir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasanarslan (4 yıl önce)
    Bütün müdürlükler malatyadan alınıp elazıga verildi.kaldı bir hava alanı onuda elazıga vermesinler .ezrak çocuk dağıtıyor demişler elimizdekini almasında.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    Malatya'ya gelen yolcu gece ikiye doğru geliyor giden yolcu ise sabaha karşı gidiyor böyle uçak seferi olurmu Malatya olursa olur diğer illeri uygun saatlere planlarlar Malatya'da bu saatler kalır gelen ve giden uçaklar üniversitenin üzerine kadar gelir ordan döner ya havaalanına iniş yapar yada Ankara istikametine gider çünkü direk iniş ve kalkışlarda develi mevkisinde bulunan dağ engeldir Malatya dışında askeri havaalanı kullanan kaç il var varmı acaba ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ehmet (4 yıl önce)
    Elazığ havaalanı kapatılsın malatyaya izollu köyüne yapsınlar personelin100 tanesi malatyalı 100 tanesi elazığlı olsun çözüm bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Kübra (4 yıl önce)
    Asıl Malatya Elazığ arası için çözüm bulun, çalışanlar yollarda rezil oluyoruz, 100 km 20 TL hergün gidiş geliş yapanlar için belediyelerin birleşip bir çözüm üretmesi lazım. Şehirlerarası yolculuk yapıyoruz ama maştiden kalkan bir sefer bile yok. Tek bir firma rekabet olmadığı için başka çareniz yok deyip herkesi yollarda rezil ediyorlar. ÇÖZÜM İSTİYORUZ!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Duhan (4 yıl önce)
    Şen niş yapıyorsun genel başkan yardımcısı değilmişim niye ağlıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • gerçekçi (4 yıl önce)
    Malatya havaalanı kapatılmalı uçuşlar elazığda birleştirilmeli daha sık daha ucuza uçuş yapılır. Bunun örneği çokça var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Allahını seversen, seni şakacı seni
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu Malatya'da ne kadar böyle akıl küpü insan var. Inanılmaz fikirler. Ideoloji düşmanlığı fikirlerde zirve yaptırıyor .
    0
    0
    Yanıtla