SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tuncel ve Kışanak'ın Tutukluluklarına Devam

0
Güncellendi - 2021-02-26 20:23:52
Tuncel ve Kışanak'ın Tutukluluklarına Devam
A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince haklarındaki mahkumiyet kararları bozulan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine 2016-2019 yılları arası toplu iş sözleşmesinin bir örneğinin gönderilmesi için müzekkere yazılmasına karar verildi.

Güvenlik gerekçesiyle Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Kocaeli Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanıklar Kışanak Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, Tuncel ise rahatsızlığını bildirerek duruşmaya katılmadı. Bazı sanık avukatları ise pandemi dolayısıyla SEGBİS üzerinden savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, iddia makamının talebini dinledi. Duruşma savcısı, daha önceki duruşmada mahkemeye sunduğu mütalaasını tekrarlayarak, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Mahkemede, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinden gelen dosyayı okudu. Mahkeme Başkanı, 2015'te Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde imzalanan ve 2106 ve 2019 yılları arasını kapsayan toplu iş sözleşmesi kapsamında çalışanların maaşlarından 20'şer lira kesilerek Sarmaşık Yoksullukla Mücadele Derneğine aktarıldığını ifade ederek, derneğin PKK/KCK iltisakı nedeniyle kapatıldığını kaydeden mahkeme başkanı Kışanak'tan savunma yapıp yapmayacağını sordu.

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, dosyanın eline yeni ulaştığını ve bu dosyaya ilişkin savunma yapmayacağını ifade ederek, “Burada siyasi bir operasyon var. Hukukun siyasi baskılara boyun eğmemesini temenni ediyorum” dedi.

Tutuklu sanık Kışanak ve sanık avukatlarının savunmasını dinleyen mahkeme, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine 2016-2019 yılları arası toplu iş sözleşmesinin bir örneğinin gönderilmesi için müzekkere yazılmasına, davanın Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince iddianamesi kabul edilen ve kamuoyunda "Kobani" olayları olarak bilinen, Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in de sanık olarak yer aldığı dava ile birleştirilmesi için yazı yazılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, Kışanak ve Tuncel’in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince haklarındaki mahkumiyet kararları bozulan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in yargılandığı davada, duruşma savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, Kışanak'ın silahlı terör örgütü kurma ve yönetme suçundan 22,5 yıl, Tuncel'in ise silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 15 yıl cezalandırılmasını talep etmişti. Savcı ayrıca her iki sanık için “iki defa zincirleme silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 26 yıl 8'er ay hapis cezası istemişti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız