SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turgut Özal Ölüm Yıldönümünde Anıldı

0
Güncellendi - 2021-04-17 18:26:18
Turgut Özal Ölüm Yıldönümünde Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 28. yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle anıldı.

Törende Erdoğan, Topkapı'daki Anıt Mezar'a Cumhurbaşkanlığı çelengini bıraktı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan da merhum Cumhurbaşkanı Özal için İnfitar suresini okudu.

İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı'nın duasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özal ailesi üyeleri ile bir süre konuştu.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Özal'ın eşi Semra Özal, çocukları Ahmet, Efe, Zeynep Özal ile torunları Sinem, Serra ve Turgut Özal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan da katıldı.

Semra Özal, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bomboş bir dünyada yaşıyorum 28 senedir. O olmayınca benim için her şey boş. Hiçbir şeyin değeri yok, kıymeti yok. Öyle yaşıyoruz işte" dedi.

Kabine üyeleri anma mesajları yayımladı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri ile siyasi parti liderleri ve temsilcileri, vefatının 28. yılında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı andı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Twitter hesabından yayımladığı mesajda, Türkiye'nin kalkınması ve demokrasinin gelişmesi hedefinde hizmetleriyle milletin sevgisini kazanmış 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı rahmetle andığını belirterek, "Kabri nur, ruhu mesrur olsun." ifadesini kullandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Turgut Özal'ı saygı ve rahmetle andığını belirterek, "Ülkemize ivme kazandıran icraatları, demokratikleşme ve kalkınma sürecinde iz bırakan hizmetleriyle her zaman saygıyla anacağız." mesajını paylaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, "Ülkemizin demokrasi mücadelesinde gövdesini ortaya koyan, ömrünü milletimize hizmete adayan kıymetli büyüğümüz 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum." açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da mesajında "Millet ariftir, Sevdiğini niçin sevdiğini bilir. Sevdiğini, ahirete göçtüğünde de duasıyla, vefasıyla, takdiriyle yad eder. Gelecek nesillerine de emanet eder. Büyük milletimiz, rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı çok sevdi. Allah rahmet eylesin." ifadelerine yer verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Twitter'dan yayımladığı mesajda Özal'ı andı.

Akşener, Destici ve Karamollaoğlu'ndan anma mesajı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter'dan anma mesajı yayımladı. Akşener, "Ülkemizin özgür ve demokratik bir yapıya kavuşması için çaba gösteren, Cumhuriyetimizin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum." mesajını paylaştı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Vefatının 28'nci seneidevriyesinde eski Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız merhum Turgut Özal'ı rahmetle anıyorum.

Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da yayımladığı mesajla Özal'ı andı.

istanbul, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kerim Dayı (2 yıl önce)
    Aysun Hanım ı göremedim. Çok ilginç nasıl kaçırmış. Ya çok çok daha önemli bir işi vardı. Tam Reis e kendisini göstereceği yerdi. Hemde Tüm medyaya çıkıp haber olacaktı. Çok yazık oldu. Üzüldük.
    0
    0
    Yanıtla