SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türk Diye Bir Irk Yoktur' Diyen AKP'li Danışman Şimdi de..

0
Güncellendi - 2021-07-26 22:59:33
'Türk Diye Bir Irk Yoktur' Diyen AKP'li Danışman Şimdi de..
A- A+ PAYLAŞ

Yıllar önce sarfettiği 'Türk diye bir ırk yoktur' sözüyle tartışma yaratan ve halen AKP Genel Başkan Danışmanı olan Prof.Dr. Yasin Aktay, ilginç çıkışlarına, "Çok önemli bazı yerlerden Suriyelileri bir çekin, Suriyeliler bir gitsin ülke ekonomisi çöker" iddiasıyla bir yenisini ekledi.

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''İktidara geldiğimizde Suriyelileri kendi ülkelerine göndermek istiyoruz'' demiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ''Bize sığınan Allah’ın kullarını biz katillerin kucağına atmayız'' sözleriyle yanıt vermişti.

AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, konuyla ilgili Euronews'e değerlendirmelerde bulundu ve "Türkiye'nin Suriyeli mültecilerle yaşamak zorunda. Bu bir kader biraz da... Bundan kaçamadığımız gibi, bu bir imtihan. Bizim onları nasıl yönettiğimize bakmamız gerekiyor. Bir açıdan baktığımızda da göç bir toplumu dirilten bir şeydir. Canlandıran bir etki de yapar. Bakın Türklerin Alman ekonomisine yaptığı katkıdan bahsediliyor. Bu yönde çalışmalar var. Beyin niteliğinde Türkler yetişiyor orada. Belki Suriyelilerin de ilk gelenleri sanayi, inşaat alanında çalışanlar olarak kalacaklar ama Suriyelilerin Türkiye’ye yaptığı katkı ile Türkiye Arap dünyası ile arasında çok ciddi bir köprü oluşturacak" diyen Aktay, "Çok önemli bazı yerlerden Suriyelileri bir çekin, Suriyeliler bir gitsin ülke ekonomisi çöker" ifadelerini kullandı.

"TÜRK DİYE BİR IRK YOKTUR" DİYEN DE BUYDU..

Aktay, 2013 yılında da AKP MKYK Üyesi iken "Türk diye bir ırk yoktur" iddiasında bulunarak, o dönem sert tartışmalara neden olmuştu.

Bugün AKP iktidarına 'kayıtsız- koşulsuz' destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, o dönem Aktay'ın bu iddiasına partisinin grup toplantısında "Türk dediğin bir sentezdir ve Türk diye bir ırk yoktur, diyerek ağaç kovuğundan çıktığını, cami avlusunda bulunduğunu, nüfus kütüğünü Kandil'deki mağaralara yazdırdığını zımnen kabullenen, tescilli ve markalı Türk hasımlarına ünvan veren, mevki kazandıran ve oraya buraya saldırtan; Başbakan'dır" diyerek tepki göstermiş, bu sözlerden dolayı dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı suçlamıştı.

cumhuriyet.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Bülent (2 yıl önce)
    Cok degil gecen yil Recep Tayyip Erdogan „suriyeliere 40 milyar dolar harcadik!“ demisti. Bugün memleketin halinden memun olmayan ama habire bunlari secenler pek bir sesiniz cikmiyordu! Ne oldu? Ac kalip ucunun size dokunmasimi beklediniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • ali yılmaz (2 yıl önce)
    geçen malatya ya geldim orduzuya çocukları götürdüm tek malatyalı bizdik dondurmacıya buralar ne hale gelmiş her yer suriyeli dedim dondurmacı abi bunlar olmasa biz aç kalırız malatyalı bunların olduğu yere ayak basmıyor napalım dedi malatyalı kendi toprağına gitmiyor bunlar yüzünden. Gidiyor 3 binliralık işi 1500 liraya yapıyor malatyalı işssiz kalıyor veya o paraya çalışmak zorunda kalıyor. Ülkenin demografik yapısını bozmak için her yolu deneyen bu iktidat inşallah tez vakit gider.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    12 yıl misafirlik olmaz.Kendi ülkesine faydası olmuyan arabın,Türkiyeye ne faydası olacak.Bunlar giderse ekonomimiz düzelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    suriyeliler yokken ekonomi çok iyiydi suriyeliler geldi ekonomi bitti
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhat (2 yıl önce)
    Suriyeliler ülkenin başına beladır kim ne derse desin bian önce ülkelerine gönderilmeli 5 yıl sonra çok geç olabilir bence kendi ülkelerine faydaları olmayanların bize ne faydası olacak acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (2 yıl önce)
    Suriyeliler çekilince ne olacağını bilmem ,şu devletten bir elinizi çekseniz Türkiye nin güllük gülistanlık olacağı kesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene, ben Suriye ya da başka bir devletin milletiyle beraber yaşamak istemiyorum, benim örf ve adetim başka onların ki başka
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Sen hangi ırktan geliyorsun soy ağacına baktın mı bizim ekonomi suriyeliler bağlı değil tabi ucuz işçilik sigorta yok ondan işverenlerin işine geliyor kimse kalkıp Türk ırkını inkar edemez istemeyen terk etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (2 yıl önce)
    Suriyeliler ,Türkiyenin en büyük sorunu 10 yıl sonra bunların nüfusu 20 milyonu geçer önlem alınmazsa ikiye,on veriyorlar biran önce bunlar ülkelerine gönderilmeli yada nüfus planlaması yapılmalı avrupada olduğu gibi entegre edilmeli bularda ne ararsan var dövüş ,fuhuş dilencilk çarşıya gittiğinizde 4-5 çocuklu kadınlar ellerinde çöp arabaları dileniyorlar suriyede bile böyle değil memleketi Afrikaya çevirdiler oda yetmiyormuş gibi şimdide afganlar geliyor.Bunlar yüzünde işsizlik almış başını gidiyor.Kim buları seviyorsa ve koruyorsa alsın kendi sokaklarında barındırsın kendileri nasıl olsa en lüks yerlerde yaşıyorlar bizlerde birebir aynı sokakta yaşıyoruz.Yada bizlere bir yer göstesinler biz gidelim zaten imkanı olan Suriyelilerin oldukları yerlerde göçüp gidiyor. Allah sonumuzu hayıreyliye
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (2 yıl önce)
    Reisleride Isparta Havaalanınıda Biz yaptık demişti.Doğrudur Malesef Çoban Sülo yapmıştı.Yasin Efendi Bin yıllık Türk Tarihi vardır Zanedersem Alzeymine yakalandınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Amerikan vakfının fonladığı medya kuruluslari arasinda Malatyahaberde varmi? Her ne hikmetse AKP ile ilgili her ne haber olursa baliklama daliyorsunuz. Gerci siz bu yorumumu da yayinlmayacaksiniz ama olaun ben genede yazayim dedim..... Ayrica yapilan yorumlara bakinca bütün kafatasi avcilari buraya toplanmis. Hemde tam Malatyahaberin istedigi yorumcu profili. Kimbilir belkide bu yorumlari bizzat Malatyahaber ceditörü yaziyordur. Nese olsan sizden hersey beklenir....
    0
    0
    Yanıtla
  • Senden iyi kafatşcı olmaz.Bu adamı bir araştır bakalım nereli çıkacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suriyeliler bayramlaşmak için gittikleri suriyeden döndüler.Bayramlaştınmı?
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    seçime az kaldı sizin de gitme vaktiniz geldi suriyelilerle suriye ye gidip oranın ekonomisini kalkındırın
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bunlar iyice saçmalamaya başladı ancak bu halk bunlara hala çok büyük destek veriyor. Acaba neden?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Aydın (2 yıl önce)
    Malatya haber bu haberi türk ibaresini cumhıriyet gazetesini kaynak alarak haber yaptığına göre bence bir önemi yoktur..
    0
    0
    Yanıtla
  • Dursun Yiğit (2 yıl önce)
    Gerçek yüzleri ortaya çıkıyor. Eski hocaefendiciler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Seçimlere az kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    Dikkat ediyormusunuz bunlar git gide saçmalamaya başladı..Suriyeliler geldi geleli iki yakamız bir araya gelmiyor..lütfen erken seçim önce siz ardındanda onlar gitsin..halkın büyük çoğunluğu artık sizi istemiyor..suriyelileri zaten en az yüzde 80 i istemiyor halkın
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezgin (2 yıl önce)
    Eğer ovundugunuz bı yerlere sigdiramadiginiz ekonomi Suriyeliler gidince çokuyorsa daha vahim daha büyük kabahatiniz demekki ekonomi yalanla dolanla büyüyor ...! İşsizlik 10 milyon enflasyon ( gerçek) %40 ,Bide Türklüğe laf ediyor ,yazıklar olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Tarihi iyi okuyun dunya milleti turkun oldugunu Kabul ediyor kafa taslari bos olanlar turklugu Kabul etmiyor ekonomiyi batiranlar luks makam araclarina binenler devletin kasasinda 2,3 4 ,5 ,ma a s alanlar Ne mutlu turkum diyenlere
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol Akdeniz (2 yıl önce)
    Türk ekonomisi Suriyelileremi kaldı Öyleyse vah benim ülkeme Türkiye Türklerindir NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    0
    0
    Yanıtla