SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türk- Yunan Görüşmelerinde Anlaşma Sağlanamadı'

0
Güncellendi - 2020-09-05 02:33:18
'Türk- Yunan Görüşmelerinde Anlaşma Sağlanamadı'
A- A+ PAYLAŞ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ile Yunanistan arasında tırmanan gerginliğe ilişkin olarak bir açıklama yaptı. Stoltenberg, Doğu Akdeniz'de çatışmanın önlenmesine yönelik teknik müzakerelerin başladığını ifade ederek, “Doğu Akdeniz’le ilgili görüşmelerde anlaşma sağlanamadı” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel’de basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında Rus muhalif Sergei Navalny’nin zehirlenmesine ilişkin açıklama yapan Stoltenberg, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü önderliğinde yapılacak “tarafsız” soruşturmaya Rusya’nın işbirliği yapması gerektiğini dile getirdi. Stoltenberg, “Sadece bireye yönelik saldırı değil, aynı zamanda temel demokratik haklara da saldırı” ifadesini kullandı.

“NATO, Almanya'nın siyasi müzakere çabasına dahil değil”

Basın mensuplarının online sorularını yanıtlayan Stoltenberg, Doğu Akdeniz’deki gelişmelere de değindi. Stoltenberg, “Yunan ve Türk liderlerle yaptığım görüşmelerin ardından, iki müttefik, Doğu Akdeniz'deki olay ve tansiyonu azaltmak için askeri çatışma önleme mekanizmaları kurmak üzere NATO'da teknik görüşmelere başladı. Ancak görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. Yunanistan ve Türkiye değerli müttefiklerdir ve NATO, ortak güvenliğimizi etkileyen tüm konularda istişareler için önemli bir platformdur. NATO dayanışması ruhundaki gerilimlere bir çözüm bulmak için ilgili tüm müttefiklerle yakın temas halindeyim” ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg görüşmelere ilişkin olarak, “Kurulmuş olan diyalog mekanizma henüz bir sonuç üretmiş değil. Teknik görüşmeler siyasi müzakereden ayrı tutulmalı. NATO, Almanya'nın siyasi müzakere çabasına dahil değil" ifadelerini kullandı.

Brüksel, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız