SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Bir Süreci Malatya'da Başlatıyoruz"

0
Güncellendi - 2019-11-03 02:02:39
A- A+ PAYLAŞ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Malatya, Türkiye’yi serbest ekonomi ile tanıştıran, Türkiye’ye sınıf atlatan Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın memleketi. Malatya, ilk günden beri liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a en güçlü desteği veren şehirlerimizden biri. Malatya, tarımı ile, gıda endüstrisi ile, dinamik sanayicisi ile Türk ekonomisinin güzide şehirlerinden birisi. İnşallah Malatya’dan yaptığımız bu başlangıç, hayırlı uğur olsun, bereketli olsun diliyorum" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Malatya İş Dünyası ile Buluşma" programında yaptığı konuşmada, "Bugün ekonomi politikalarımız açısından önemli bir süreci Malatya’da başlatıyoruz" ifadesini kullandı.

"Türkiye ekonomisini arzu ettiğimiz seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız" diyen Albayrak, şunları kaydetti:

"Türkiye ekonomisi 17 yılda çok önemli bir mesafe kat etti. Artık bundan sonra yeni bir ekonomik modele geçeceğimiz bu süreci sizlerle paylaşacağız. Adım adım artık takip edeceğimiz yeni bir döneme giriyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetleri döneminde hep birinci önceliğimiz; Türkiye'nin refahını, huzurunu artırmak. Büyük ve güçlü Türkiye ideali dışında bir gündemimiz, hedefimiz olmadı. Son 6 yıldır, ülkemize karşı devreye alınan tüm bu saldırıların, diz çöktürme, korkutma girişimlerinin bir alanının da ekonomi alanında olduğunu müşahit ettik. 2013 Haziran ayında Gezi'yle başlayan süreçte Türkiye, sayısız saldırılarla karşı karşıya kaldı. Sınırlarımızın ötesinde tarihi bir sorumluluk üstlenirken de ekonominin de ülkemize adeta bir silah gibi doğrultulacağından, o silahın ateşleneceğinden emindik, hep birlikte yaşadık, gördünüz. Ve bir gün bile bu alandaki mücadeleden korkmadık, çekinmedik. Hep şunu ifade ettik; bu ülkenin potansiyeli ve kapasitesi çok güçlü. Bize hangi açıdan saldırabileceklerini biliyorduk. Tüm bu silahlarla bize saldırıldı, biz kırılganlıklarımızın farkında olarak güçlendirmemiz gereken alanların hepsinin farkındaydık. Bu açıdan topyekun bir mücadeleye girdik. Özellikle ekonomi alanında verdiğimiz mücadelenin yanında birde biliyorsunuz algı operasyonları var, Türkiye'ye karşı itibar suikastlarına karşı da mücadele verdik. Eşine az rastlanır bir seviyesizlik, ahlaksızlık, hiçbir değer tanımadan Türkiye saldırılara maruz kaldı."

Çok kapsamlı, çok detaylı, terzi işçiliği ile çalışılmış politikaları ve stratejileri devreye aldıklarını dile getiren Albayrak, "Biz ekonomide bu mücadeleyi verirken, birileri algıyı başka yerlere çekmek istedi. Ekonomimizin doğrudan birkaç kez hedef alındığını itiraf edilmesine rağmen, eşine az rastlanır bir pişkinlikle yalanlarına, algı operasyonlarına devam ettiler. Sonunda elhamdülillah verilen mücadelenin büyüklüğü içimizdeki meşhur biz söz var, “Cambaza bakıp, cüzdanları toplama” oyununun parçası olarak bütün bu sürecin toplumsal olarak her geçen gün daha net ortaya koymaya, görmeye başladık. 'Dolar 8 olacak, 10 olacak' dediler, milleti korkutarak, döviz üzerinden operasyon yapmaya çalıştılar. İşte birilerinin maşası olarak sadece ülkemize karşı yürütülen planın bir parçası olan bu kişilerin bir dönem itibar gördüğüne şahit olduk. Her gün, 'IMF gelecek, IMF’ye gidecekler' diye diye bağıra bağıra konuşan, ağızlarından koca koca laflar edenler birileri tarafından "Bir bilen” muamelesi de gördü. Bunlara da şahit olduk. Ve son bir yılda geldiğimiz bu noktada ortalama bir hukuk devletinde “Finansal güvenliği tehdit” olarak görülebilecek tüm bu kişiler, “Ekonomi battı, raydan çıktı, slumpflasyon, stumpflasyon, resesyon” şu bu diye diye, tüm bu bildikleri bilmedikleri jargonlarla toplusal bir korku imparatorluğu oluşturmaya çalıştılar. Tıpkı, bir dönem birilerinin derdi ağaç değildi. Ağaç bahanesiyle, "ekonomi de batacak" algısı üzerinden bir operasyon, birilerinin hayalindeki gibi bu senaryo başarısız oldu. Başaramadılar" dedi.

Albayrak, tarihin en büyük üç kur saldırısına rağmen, tehditlere, yaptırımlara rağmen Türkiye'nin hedeflere adım adım ilerlediğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 ayda, ekonomimizin sağlam altyapısı sayesinde, kurumlarımızın etkili koordinasyonu sayesinde, yerinde ve zamanında müdahalelerle finansal piyasalarda normalleşmeyi sağladık. Üç yıllık hedeflerimizi ve politikalarımızı yeni ve bütüncül bir anlayışla ortaya koyduğumuz Yeni Ekonomi Programını, ekonomimizin farklı kesimlerinin görüş ve desteğiyle, bütüncül bir yaklaşımla ortaya koyduk. Programımızın başına “yeni” ibaresini koyduk. Bunu özellikle koyduk çünkü en önemli özelliği yeni bir vizyonla bu manada hazırlanmış ilk program olmasıydı. Sürdürülebilir, sağlıklı ve dengeli büyümemizi temin edecek yol haritamızda önce “yeniden dengelenme” vurgusu yaptık ve bu hedefimiz kapsamında bugüne kadar çok önemli mesafe aldık. Enflasyon, Türkiye olarak bizim ana mücadele alanlarımızın başında geldi.  Hedefimizde öngördüğümüzden daha iyi bir noktaya geldik. Spekülatif atakların bozduğu fiyatlama davranışı ile yüzde 25,2 seviyesine yükselen TÜFE’yi 9,3 seviyesine, 45 seviyesine çıkmış ÜFE’yi de yüzde 2,45'lere kadar indi. İşte "Enflasyon patlayacak. Yüzde 50-60 olacak. ÜFE-TÜFE arasındaki makas çok açıldı. Enflasyonu tutamayacaklar" derken, şükürler olsun kontrol altına alındı. Özellikle Türkiye olarak biz, dünyada gelişmiş ülkeler noktasında bir üst lige çıkmak istiyorsak, ben hep unu ifade ettim; enflasyonda yüzde 5’in altına inmenin en önemli hedefimiz olduğunu açıkladık. Yeni ekonomi programında inşallah yüzde 5'in altını tarihimizde ilk defa göreceğiz. Önümüzdeki dönemde, para ve maliye politikalarının güçlü eşgüdümü, mal ve hizmet pazarlarında rekabet ve verimliliği artıracak yapısal reformlarla birlikte enflasyonda artık tek haneleri kalıcı hale getirecek şekilde  hedeflerimizi başarıya ulaştıracağız."

"Dengelenme dönemi" diyerek, bir ideali paylaştıklarını kaydeden Albayrak, "İthalata ve iç tüketime dayalı bir modelden, ihracat ve katma değerli ürün üretimini önceleyen bir modele geçiş irademizi güçlü bir şekilde ortaya koyduk. Türkiye'de, ihracatçı firma sayısı ithalatçıdan fazla. Artmaya devam ediyor. İşte bu kapsamda en temel kırılganlığımız neydi, hep konuşuruz cari açık. Bununla mücadelede çok kararlı adımlar atmaya başladık. 2019 yılı Ağustos ayı itibariyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek rakamı dediğimiz, 5,1 milyar dolarlık cari fazla vererek, rekor kırdık. Türkiye artık bu manada çok başka bir döneme giriyor. Ne diyorlardı, "Cari fazla küçülen ekonomi" belki ekonomi literatürüne girecek bir başarı ile inşallah bu yılı küçülmeden ki beklentiler açısından şunu söyleyeyim; yüzde 4’lük bir büyüme ile tüm yılı pozitif bir büyüme ile kapatıp 2020 hedefi olarak koyduğumuz yüzde 5’lik büyüme politikasına çok güçlü bir şekilde Türkiye dönmüş olacak" diye konuştu.

Albayrak, Türkiye'nin ihracatını artırdığını, ithalatını azalttığını, cari açıktan cari fazla veren bir sürece geldiğini ifade ederek, şöyle dedi:

"Biz küresel ticaret pastasının her geçen gün daha da daraldığı, küresel iklimin daha da zorlaştığı bir dönemde, yaşadığımız onca saldırıya rağmen, Türkiye olarak ihracatımızı artırdık, ithalatı azalttık, ve bu dengelenme sürecinde cari açıktan cari fazla veren bir sürece geldik. Bununla birlikte de inşallah 2019’u pozitif bir büyümeyle kapatacağız. Biz, pozitif büyümeyle kapacağımızı aylar öncesinden açıklamamıza rağmen birçok uluslararası kurum "Türkiye eksi 3-4 küçülecek" diyordu. En son IMF bile tahmininden eksiden artıya doğru değiştirmeye başladı. Demek ki Türkiye ekonomisi çok daha iyiye gidiyor. Bütün bu süreç Allah’ın izniyle daha iyiye geçecek. Sanayi reel sektörün destekleme eskisinden daha güçlü şekilde devam edeceğiz. Büyümede katma değer, ihracat üretim hep önceliğimiz olacak. Önümüzdeki dönemde bunu çok daha etkili bir şekilde göreceğiz. Enflasyonda sağlanan bu başarı sayesinde, Merkez Bankası’ndan da çok güçlü faiz indirim kararlarına şahit oluyoruz. Sadece son 3 toplantıda faizlerde 1000 baz puanlık yani yüzde 10’luk  faiz indirimi geldi. Faizlerin inmesi hem güvenin hem iktisadi, piyasaların çok ciddi anlamda olumlu etkilediği bir sürece şahit oluyoruz. Yüzde 24’den yüzde 14’lere geldi. Birileri ne diyordu "Faizleri düşüremezler, faizleri düşürürlerse, ne olacak kur aya gidecek, enflasyon patlayacak" Ne oldu? Hem faiz düştü, hem kur patlamadı, enflasyon düşmeye devam ediyor. Birileri diyor ya "rakamları elle yazıyorlar". Tabi kuru da her gün elle yazıyoruz, enflasyonu da elle yazıyoruz. ihracatı zaten ben akşamları otuyorum, ihracatı artırıyorum, cari fazlayı elle yazıyoruz. Görmek istemeyenleri, gözleri olup da göremeyenlere, kulakları olup da duyamayanlara yapacak bir şey yok. Türkiye, bütün bu saldırılara rağmen daha iyiye gidiyor, Allah’ın izniyle daha iyiye gidecek. Şimdi birileri insanları korkutarak, endişeye sevk ederek, ülkeyi yıllarca yüksek faiz ödemeye mahkum etmeye çalışıyorlardı. Bu zincirler ne oluyor, kırılıyor. Emin olun, kırılmaya daha da devam edecek. Ve bunların hepsinin mağlup olmaya, maskeleri düşmeye devam edecek. Buz tezleri çökertmeye devam edeceğiz. Düşen maliyetler, özellikle Allah'ın izniyle reel sektörümüz için ertelenen tüm yatırımların da kapısını açacak. 2019 yılında başında; bakanlığımızın desteği ile,devreye aldığımız KOBİ Değer Kredisi 1-2 ve Ekonomi Değer Kredisi (EDK) ile iş dünyamıza, KOBİ’lerimize, 67 milyar TL’nin üzerinde bir finansman sağladık. Mayıs Sonu 2019’da ihracat ve katma değerli üretim öncelikli anlayışımızı tam anlamıyla yansıtacak bir şekilde bankacılık sektöründe bir ilk olan 'İvme Finansman Paketi'ni uygulamaya aldık. Tüm bu iyileşmelerin tamamı her geçen gün bir dakika kaybetmeden vatandaşa yansıtmaya, topluma yansıtmaya devam edeceğiz. İşte kredi kartı borç yeniden yapılandırmasından, konut kredilerinde düşen faizlerle yeniden yapılandırmaya kadar vatandaşlarımızı rahatlatacak bir dizi adımı da attık. Ekonomideki kazanımlarımızı koruyarak, çok daha iyi bir konuma hızla adım adım ilerliyoruz."

İlk 2 çeyrekte baz noktasına toparlanma 3 ve 4’üncü çeyrekte ise çok daha iyi bir noktaya gelindiğini dile getiren Albayrak, "Büyümede, iki çeyrek bazda gelen toparlanmanın ardından, üçüncü çeyreğe ilişkin öncü göstergeler ekonomik aktivitede toparlanma eğiliminin güçlendiğini gösteriyor. Sanayi üretimi Temmuz-Ağustos döneminde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1'e yakın büyüme kaydetti. İmalat sanayi kapasite kullanım oranı üçüncü çeyrekte ikinci çeyreğe göre daha yüksek seviyede gerçekleşti. Önceki aylarda önemli daralma kaydeden otomobil ve beyaz eşya satışları Eylül ayında sırasıyla yüzde 100,7 ve yüzde 7,2 oranında artış kaydetti. Ekonomik aktiviteye ilişkin önemli göstergelerin başında gelen Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Eylül ayında 17 ay aradan sonra 50 eşik değerine ulaştı. Ekonomik güven endeksi, Ekim ayında yüzde 4,5 oranında artarak 89,8 oldu. Ekonomik güven endeksindekinin tüm kırılımlarında, reel kesim (imalat sanayi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerinde de artış gerçekleşti. Uluslararası kuruluşlar ve kredi derecelendirme kuruluşları "Türkiye şöyle küçülecek böyle eriyecek" diyorlardı. Eksi 2’lere, eksi 3’lere varan küçülme rakamları zikrediyorlardı. Hepsi bu rakamları çöpe attılar. Yeni raporlarla Türkiye'nin büyümesiyle alakalı "Türkiye'ye yüzde 5 büyür mü, büyüyemez mi" "Yüzde 5 olmayabilir de yüzde 4,5 olabilir" diyorlar. Yavaş yavaş buraya gelmeye başladılar. Bu bana şunu ifade ediyor; demek ki yüzde 5'ten bile daha iyi bir büyüme potansiyeline doğru hızla gitme ihtimalimiz var. İnşallah bunu hep birlikte tüm Türkiye ekonomisinin paydaşlarıyla başaracağız, hep birlikte ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.

Malatya'dan bazı müjdeleri de açıklayan Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün burada, bu kazanımları, bu gelişmeleri daha da ileri taşıyacak müjdeleri sizinle paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi, ekonomideki geçici süreli türbülans işsizlikte artışa neden oldu. Reel sektör öncelikli yeni dönem politikalarımız ile işsizlikle mücadeleye destek sağlamayı amaçlıyoruz. İşte bugün, tüm bu açıdan bakıldığında istihdama katkı sağlamak adına, 3 kamu bankamızla, istihdam odaklı kredi paketini devreye alıyoruz. Bankalarımız, istihdam yoğun sektörlerde, istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara; özellikle 2 yıla varan ana para ödemesiz, 5 yıla kadar vade içerisinde çok uygun koşullarda, çok düşük maliyette özellikle uzun vadeli işletme kredisi kullandırmasıyla birlikte 4 yeni ürünü hayata geçirecek. Sonuç itibariyle böylece iş dünyamıza uygun şartlarda finansman sağlarken, işsizlikle mücadele konusunda da çok önemli bir adımı atmış olacağız. Bir diğer önemli müjdemizde, kurumsal krediler. Kamu bankalarımız 1 Kasım itibarıyla rating oranlarına göre  yüzde 13,00 ile yüzde 15,50 aralığında uyguladıkları kurumsal kredi faiz oranlarını 200 baz puan indirilerek yüzde 11.00 ile yüzde 13.50 arasında uygulayacaklar. Bu oranlar 2014 yılı Nisan ayından itibaren  yaklaşık 5,5-6 yıldır en düşük ticari kredi faiz oranına ulaşmış durumda. 6 yıllık süreç içerisinde en düşük orana inmiş oluyorlar."

Barış Pınarı Harekatına da değinen Albayrak, şu ifadeleri kaydetti:

"Ekim ayı başında devletimiz sınırlarımızda kurulmak istenen terör devletinin tepesine çelik yumruğunu indirdi. Cephede verdiğimiz bu tarihi mücadeleyi, cumhurbaşkanımızın liderliğinde masada da gösterdiğimiz dik ve kararlı duruş sayesinde, diplomatik alandaki başarı ile taçlandırdık. Elbette bu mücadelenin bir başka olanı ekonomide de kararlı duruşumuzu sürdürerek, devam ettireceğiz. Şehitlerimizin emanetlerine cephede ve masada nasıl sahip çıkıyorsak, üstlendiğimiz bu görevde de önceliğimiz onların emanetine, onların mücadelesine layık olabilmek olacak. Allah'ın izniyle çok çalışacağız. Ülkemiz için daha da çok çalışmaya, taşın altına elimizi koymaktan çekinmeden ve en önemlisi tüm bu saldırılara rağmen çok daha güçlü ve dik durmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken de kendimize bakacağız. Görüyorsunuz son günlerde yapılan siyasi baskılar. Ne oldu? Suriye’deki terör devletini yıkmak için attığımız adımlara bütün dünya birlemiş gibi, hayırdır ya. 8 senedir  mülteci sorununun yükünü, maliyetini çeken Türkiye, terörle mücadele noktasında can güvenliği noktasında can güvenliğini çeken Türkiye, dünyada kimseden bir yardım yok. Hiç kimseden bir geçmiş olsun demek yok. E ben bu tehdidi bertaraf edeceğim dediğim zaman dünya ayağa kalkıyor. Ayağa kalkmayı bırakın aya çıksalar bir önemi yok. Bu ülke ve millet haksızlığa, zulme boyun eğmez. Zulme boyun eğmez.  Teröre, korkuya boyun eğmez. Bir kez deha bunu gösterdik, gerekirse daha büyüğünü gösteririz. Bunu bir an olsun unutmamamız lazım. Toplum olarak 82 milyon kenetlendi bu süreçte. Bunun ekonomik ayağı, siyasi ayağı da bu süreçte bize çok daha fazla sorumluluk yüklediğinin farkındayız. Türkiye’nin önümüzdeki süreçte başarmaktan başka hiçbir ihtimali, seçeneği yok. Tüm bunların tamamını güçlü bir şekilde başararak milletimizi layık olduğu yere taşıyacağız hep birlikte başaracağız."

"Değişim hep birlikte olacak" diyen Albayrak, "Türkiye üretiyor.  Büyümemizin, gelişmemizin önünde kendimizden kaynaklı ne engel varsa değişerek kaldıracağız. Anadolu kaplanları, sizler son 20 yıla Türkiye ekonomisindeki bu değişime damga vurdu, büyümesinde en önemli başarı noktasına imza attı. Şimdi, gerekirse birleşerek, gerekirse yeni ekonomi ile ilgili çekirdek faaliyetler başlatarak, dijitalleşme ile ilgili uygulamalara şirketlerimizi adapte ederek yeni bir sıçramayı, yeni bir büyümeyi  birlikte yazacağız. Bugün bulunduğumuz noktalar yetmiyorsa, daha fazlasına talip isek değişimden de kaçamayız. İşte bu nedenle değişim hikayesi burada. Ataklarla, kırılganlıklarla, tehditlerle, zorluklarla mücadele ettik. Türk Lirası’nı, Türk varlıklarını sayısız saldırıdan koruduk" diye konuştu.

Albayrak, Malatya'nın tarihi bir şehir olduğunu ifade ederek, "Malatya, Türkiye’yi serbest ekonomi ile tanıştıran, Türkiye’ye sınıf atlatan rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın memleketi. Özellikle Malatya, ilk günden beri liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a ve partimize en güçlü desteği veren şehirlerimizden biri. Malatya tarımı ile, gıda endüstrisi ile, dinamik sanayicisi ile Türkiye ekonomisinin çok önemli ve güzide şehirlerinden birisi. İnşallah Malatya’dan yaptığımız bu başlangıç, hayırlı ve bereketli olur" dedi.

ZİYARETLER..

Büyükşehir Belediyesi

Albayrak, beraberindeki heyet ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.

31 Ekim Perşembe günü gerçekleşen ziyarete Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanı sıra, Malatya Valisi Aydın Baruş, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Milletvekili Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AKP İl Başkanı İhsan Koca ile kalabalık bir heyet katıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı Malatya’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya’mız medeniyetlerin merkezi ve Anadolu’yu Anayurt Yapan Destan Şehir olarak tarif ediyoruz. İnsanlık medeniyetinin başladığı ilk yer olarak tarif ediyoruz. Çünkü tarihteki ilk kılıç, ilk muhasebe hayatı, ilk yerleşik devlet hayatı, ilk gümrükleme işlemleri burada zuhur etmiştir.

Anadolu’yu Anayurt Yapan Destan Şehir derken, 1071 yılından yaklaşık 400 yıl önce Anadolu’nun fethi Malatya’da başlamıştır.  Kayseri fethi sırasında Hasan Gazi şehit olmuş, Ankara fethi sırasında Battalgazi’nin babası Hüseyin Gazi şehit olmuş, Battalgazi’de Eskişehir fethi sırasında şehit olmuştur. Malatya’yı tarif ederken, ayrıca Güneşin Altın Yumurtası diye tarif ettiğimiz Kayısı’nın başkenti, Evliya Çelebinin Dar-ül Rifat dediği seçkin insanların yaşadığı diyar olarak tarif ediyoruz. Sizlerle yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında Malatya’ya önemli katkılarınız oldu” şeklinde konuştu.

Malatyalıların fahri hemşerisi olduğunu ve Malatya’nın kendileri için ayrı bir yeri olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise, “Malatya Türkiye için, bizim için çok özel bir il. 44 plakada değil dört dörtlük insanların olduğu bir şehrin kalbine geldik, belediye’ye geldik. Belediye kültürü ile dünden bugüne ve bundan sonra inşallah çok daha güzel hizmetleri Cenab-ı Allah nasip etsin. Bizler de elimizden geldiği kadar maddi manevi yardım etmeye gayret edeceğiz. Malatya bölgenin merkezi konumunda ve bugün Malatya iş dünyası ile toplantımız olacak. İnşallah Malatya’mızı ekonomik ve sosyal anlamda daha güzel noktalara getireceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, günün anısına Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a tarihteki ilk kılıç ile bir portre hediye etti.

AKP İl Başkanlığı..

Bakan Albayrak, Malatya Sanayi ve Ticaret Odası'nda düzenlenen "Türkiye için Değişim Başlıyor" etkinliğinin ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Burada çok sayıda partili tarafından çiçeklerle karşılanan Albayrak, İl Başkanı İhsan Koca ile bir süre görüştükten sonra partililerle basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Vergi Dairesi Başkanlığı ve esnaflar

Daha sonra Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı ile Defterdarlığa geçen eden Albayrak, burada yetkilerle görüştükten sonra kent merkezindeki Akpınar Meydanı'nda esnaf ziyaretinde bulundu.

İş yerlerini tek tek dolaşarak esnafa hayırlı işler dileyen Albayrak, esnafın ve vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Bakan Albayrak, esnaf ziyaretinde kendisine ikram edilen ürünlerin tadına baktı.

Albayrak, saat 15.30 sıralarında Malatya'dan uçakla Adıyaman'a geçti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • esenlik (4 yıl önce)
    malatyahaber kendini hiç geliştiremedi
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (4 yıl önce)
    oturma düzeni mükemmel olmuş bravoo tso
    0
    0
    Yanıtla
  • Alaaddin (4 yıl önce)
    Sayın bakanımız hoş gelmiş. "Vagon fabrikası" siyasi malzemesini kullanmamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • akif (4 yıl önce)
    ne verecekseniz sizde kalsın...milletin ekmeğini aşını işini almayın yeter.millet doyar.bir toklok sınırı var.tokluk sınırı olmayan açlar yerinde otursun artık..
    0
    0
    Yanıtla
  • Küçük esnaf (4 yıl önce)
    Küçük esnaf kan ağliyor kan siftahı kapatıyor ödemesini yapamıyor küçüğe ne yapacaksınız onu söyleyin buyuk zaten almış gidiyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (4 yıl önce)
    Kayısı bundan sonraki süreçte devlet eliyle satılacak deseydin be kiriwo
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Malatya'dan Adıyaman'a uçakla mı geçti?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Malatya ya niye gelmiş, neyin temelini atmış . 100 bin issizi olan , her 8 kişiden birinin işsiz olduğu bir şehir Malatya. Malatya sahipsiz... AKP de CHP de Malatya MV belediye başkanlarindan Malatya halkına yarar gelmez... Beyinleri daha çok kazanmak üstüne kurulu bu insanlari seçen, sectireni Allah ayiktirsin bir an önce
    0
    0
    Yanıtla
  • Helal olsun kardeşim aklı başında hemşehrilerimi görmek çok güzel. ben kendimi bildim bileli hep aynı aileler Malatyayı yönetir. Malatyalının emeğini, alın terini yer içer ama halk hep aynı hiç değişmez adamlar kendileri değilde çoraplarını aday gösterseler bunlar koşa koşa gider oy verir
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖZTÜRKMRT (4 yıl önce)
    Yazıklar olsun koskoca bakanı malatyaya davet edecek ve malatyada ağırlayacak önemli açıklamaları malatyadan Türkiyeye duyuracaksın ancak ticaret odasını ve başkanının konuşmalarını haber yapmayacaksın yazıklar olsun malatya haber yanlı haberde üstünüze yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (4 yıl önce)
    İşin özünü özetlemek gerekirse ; Akp Malatya tabanı epey bir mağdur ve şikayetçiydi. Öznur Hn.ın katkılarıyla Enişte davet edildi. Amaç; Biraz tabanın gazını almak... Hiç olmazsa bir süre ! Reelde somut bir adım atılacağı yok.
    0
    0
    Yanıtla