SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye İle Görüş Ayrılıklarımız Sır Değil"

0
Güncellendi - 2021-03-24 01:23:26
A- A+ PAYLAŞ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Türkiye ile S-400 dahil olmak üzere ve Doğu Akdeniz gibi konularda görüş ayrılıklarımızın olduğu bir sır değil” dedi.

NATO Dışişleri Bakanlarının Brüksel’de gerçekleştirdiği toplanı öncesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Transatlantik Bağını Güçlendirmek” konulu toplantı düzenledi. Stoltenberg, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında ABD’nin yeni yönetimi hatırlatarak, “Joe Biden, Kuzey Amerika ve Avrupa arasındaki bağı güçlendirerek ittifakın yeniden inşa edilmesine olan ihtiyaca yönelik açık bir mesaj verdi. Zirveyi bu yılın ilerleyen günlerinde planlıyoruz” dedi.

Türkiye’ye ilişkin açıklama yapan Antony Blinken, “Türkiye ile S-400 dahil olmak üzere ve Doğu Akdeniz gibi konularda görüş ayrılıklarımızın olduğu bir sır değil” dedi. “Türkiye'nin uzun süredir devam eden ve değerli bir müttefik olduğu da bir sır değil” ifadesini kullanan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, “Türkiye’nin NATO’ya olan bağlığı hepimizin çıkarına” açıklamasını kullandı.

“Yunanistan ile Türkiye arasındaki anlaşmazlığı giderme mekanizması kurmayı başardık”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise Türkiye konusunda görüş ayrılıklarının olduğunu ancak S-400 hava savunma sisteminin tedariki ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler noktasında endişelerin olduğunu sözlerine ekledi. NATO’nun görüş ayrılıkları noktasında aynı masa etrafında toplanıp görüş alışverişinde bulunulduğu bir platform olduğuna inandığını aktaran NATO Genel Sekreteri, “Biz de tam olarak bunu yapmaya çalıştık. Doğu Akdeniz'deki kaza riskini azaltmak için NATO'da, Yunanistan ile Türkiye arasındaki anlaşmazlığı giderme mekanizması kurmayı başardık” açıklamasını yaptı.

Brüksel, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız