SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Olmazsa Bize Kimse Sahip Çıkmaz"

0
Güncellendi - 2019-10-16 00:54:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yaşayan Suriyeli Abraz aşireti üyeleri, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi.

Abraz aşireti lideri Muhammed el Mişel, Beydağı Mahallesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Esed rejiminin kendilerine çok zulmettiğini, çocukları öldürdüğünü ve Suriye’ye terörist getirdiğini ifade ederek, tepki gösterdi.

Arap devletlerinden hiçbir ses çıkmadığını dile getiren Mişel, şunları kaydetti: “Suriye halkının yarısı göçmen olarak gittiler ama Araplardan hiçbir ses çıkmadı. Anne, baba, çocukların üzerine evler yıkıldı, Araplardan ses duymadık. Türk halkı olmazsa bize kimse sahip çıkmaz. Allah’a şükür Türk devleti ve halkı bize yardım etti.” 

Mişel, Türkiye’nin Suriyeli mazlumlar için kapılarını açtığını, Barış Pınarı Harekatıyla da Türkiye’nin Suriyeliler için güvenli bölge oluşturduğunu ifade etti. 

Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye’de yaşayan halka çok zulmettiğini kaydeden Mişel, “Milleti hapse götürdüler, rahatsız ettiler. Mısır ve Suudi Arabistan, ‘Türkiye yanlış yapıyor’ diyor. Mazlumların yanında yer alan Türkiye’nin karşısında durdular. Biz, Türk kardeşlerimizi ve Türk askerini hem siyasi hem de askeri olarak destekliyoruz. Araplar siz neredesiniz? PKK çok zulüm yaptı, siz hiç sesinizi çıkartmadınız. Esed bize kimyasal silah kullandığında siz neredeydiniz? Abraz aşireti lideri olarak Türkiye’yi destekliyoruz” dedi. 

Türkiye’ye desteklerinden dolayı teşekkür eden Mişel, şunları kaydetti:

“Askerlerimizi, Barış Pınarı Harekatı’na destek için Türk askerlerinin yanına gönderdik. Çağırırlarsa bizde silahlarımızı alır gideriz ve Türkiye’nin yanında oluruz. İnşallah zafer bizimdir. Aşiret olarak Barış Pınarı Harekatı’nı destekliyoruz. Bizi, terör örgütü YPG/PKK'dan kurtaran Türkiye’ye teşekkür ediyoruz.”

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Malatyaliiii (4 yıl önce)
    Malatya haber de yorumlari yayinlamiyo sayin editör araplardan bu toplum hiçbir fayda görmemiştir dedim yanlış mi dedim ki yayinlamiyosun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    İçimden ağız dolusu laf etmek geliyor bunlara.
    0
    0
    Yanıtla
  • güney (4 yıl önce)
    Sınırın diğer tarafına geçince bir gün olur da Türkiye bize bakmadı diyecekleri kesin bunlar nankör Şerif Hüseyin torunları. Ben bunu yazıyorum unutmayın.................
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (4 yıl önce)
    Hoppala Paşam Malkara Keşan.... Biz severiz böyle tartmayı... Aşiret, Cemaat, Tarikat... Kendi gariban insanımız elektrik faturasını ödeyemezken , bunların bu pozu herkesin aklına kazınır İnşallah. Rezalet.
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (4 yıl önce)
    aşiretmiş tiplere bak yav gidinde özgür suriye ordusuna katılında görelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Güzelim ülke ne hale geldi..mağdur diye getirdikleri kişilere bak.. inşallah seçim de akp ye oy yok bir daha..yazık ülkenin kalitesini yükseltmek yerine düşürdüler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilge Han (4 yıl önce)
    Yaşadıkları iç savaşta devletimiz ve insanımız Suriyeli'leri yalnız bırakmadı. Üçbuçuk milyon Suriyeli ülkelerinden ayrılarak ülkemize geldi. Onlar için 40 milyar dolar para harcandı. Bununla birlikte Suriyede bir kısım durumlar onlar için artık tehdit oluşturmadığı için bayramlarda ülkelerine gidip gelebiliyorlar. Ben Mehmetlerimiz Suriye'de savaşıp can veriyorken Malatya sokaklarında yada haberlerde koltuğuna kurulmuş demeç verirken bu insanlarla karşılaşmak istemiyorum. Yani sözlerimle bu insanları da incitmek istemiyorum. Evet bir mağduriyet yaşadıklarını da biliyorum. Ama ben hergeçen gün Suriyelilerden kaynaklı Malatya'mızda bir asayiş problemi görmek istemiyorum. Bu insanlara beş yıldır devletimizin elinden geleni yaptığını artık bundan sonra onlarıda mağdur etmiyecek bir formül bulunarak ülkemizden ve Malatya'dan gönderilmelerinin uygun olacağını düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Hakyemez (4 yıl önce)
    Bu adamlar kim ki basın toplantısı yapıyor. Kim takar yalova kaymakamını.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (4 yıl önce)
    SİLAH ALIP GİTMEK İÇİN ÇAĞIRMALARI MI LAZIM AL AŞİRETİNİ AL SİLAHINI GİT BURDA ŞEYH KIYAFETİ GİYİP NARGİLE KEYFİ YAPACAĞINA GİT ÜLKEN İÇİN MALINLA CANINLA MÜCADELE ET..!
    0
    0
    Yanıtla