SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'2021 Kültür Turizminde Arapgir Yılı Olacak'

0
Güncellendi - 2021-04-16 04:13:45
'2021 Kültür Turizminde Arapgir Yılı Olacak'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Aytekin Şahinbaş, TÜRSAB üyeleri ve seyahat acentası üyelerinden oluşan heyet, Arapgir’in tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra turizme ilişkin sahip olduğu değerleri güzellikleri yakından gördü.

Son zamanlarda özellikle Turizmde, önde çıkan ilçelerden olan Arapgir’ TÜRSAB üyelerini ağırladı. Yukarı Fırat Havzasında tarihi dokusu ve doğal güzelliklerini koruyan Arapgir; sahip olduğu turistik değerleri ile turizm seyahat acentalarının programına girerken, TÜRSAB üyeleri de Arapgir’i ziyaret ederek, sahip olduğu güzellikleri keşfetti.

Arapgir Belediyesi tarafından düzenlenen programda seyahat acentalarının üzerinde hem fikir oldukları düşünce, 2021 yılının tarih ve kültür turizminde Arapgir yılı olacağı belirtildi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’nun rehberlik ettiği heyet, Alıçlı Mahallesi Kaya Mezarları ziyareti ile başlayan gezileri kapsamında; Onar Mahallesindeki Şeyh Hasan Onar Cem Evi ve Kaya Mezarları, ilçe merkezinde yer alan Tarihi Konakları ve Mirliva Ahmet Bey Cami, Asım Külah Evi’ni, Eskişehir Vadisi, Göz Mesire Alanı, Gümrükçü Osmanpaşa Cami, Seyir Terası, Sosyal Medya Fenomeni Ümit Aydın ve Kozluk Kamp Alanını ziyaret etti.

Acenta üyeleri Arapgir’de, Suceyin Mahallesinde bulunan Tarihi Taş Köprü’yü de ziyaret ederek, ilçemizin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgiler aldılar.

2021 KÜLTÜR VE TARİH TURLARINDA ARAPGİR’DE YER ALACAK

Arapgir’deki tarihi ve kültürel değerler başta olmak üzere, doğal güzellikleri ve keşfedilmemiş özelliklerine hayran kalan heyet üyeleri, Arapgir’i 2021 kültür ve tarih turlarında yer alacağını belirtti.

TÜRSAB Doğu Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Aytekin Şahinbaş ise Arapgir’in özellikle tarih ve turizmine ilişkin yaptıkları çalışmalar dolayısıyla Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’na teşekkür etti.

Arapgir’i sahip olduğu doğal güzellikler ve turistik değerler dolayısıyla yakından takip ettiklerini kaydeden Şahinbaş, ilçenin turizmdeki geleceğinin parlak olduğunu kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Harun BİNGÖL (2 yıl önce)
    Başkan geldi Arapgir hizmet gördü...
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (2 yıl önce)
    Sayın başkanım,Emeğinize sağlık, Arapgirimize çok güzel hizmetler ediyorsunuz,Allah bin kere razı olsun sizden.
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (2 yıl önce)
    Çok teşekkürler sayın başkan,Arapgir in ve yakın ilçelerin Turizm Değerlerini,ortaya koyun tanıtın,Malatya mızı Dünya görsün...............
    0
    0
    Yanıtla