SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tutuklama ve Adli Kontrola İtiraz

0
Güncellendi - 2021-11-28 01:24:03
Tutuklama ve Adli Kontrola İtiraz
A- A+ PAYLAŞ

Sulh ceza hakimliğinin tutuklama ve adli kontrol kararlarına yönelik itirazların, başka bir sulh ceza hakimliği yerine bir üst mahkeme olan asliye ceza mahkemelerine yapılmasına 1 Ocak 2022'de başlanacak.

Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında TBMM'de kabul edilerek yasalaşan 4. Yargı Paketi'yle Ceza Muhakemesi Kanunu'nda bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler arasında sulh ceza hakimliğinin tutuklama ve adli kontrol kararlarına yönelik itiraz usulleriyle ilgili düzenleme de yer aldı.

Kanun değişikliğiyle sulh ceza hakimliklerinin tutuklama ve adli kontrol kararlarına karşı "dikey itiraz usulü" getirildi. Böylece sulh ceza hakimliklerinin söz konusu kararlarına itirazların başka sulh ceza hakimliklerince incelenmesi uygulamasına son verildi. Tutuklama ve adli kontrole yönelik itirazlara bir üst mahkeme olan asliye ceza mahkemesi hakimlerinin bakması hüküm altına alındı.

Yeni düzenleme, 1 Ocak 2022'de yürürlüğe girecek.

Asliye ceza mahkemesi hakimleri, itirazlarda kararların hukuki yerindeliğini değerlendirecek, tutuklama ve adli kontrole ilişkin itirazları kabul edecek ya da reddine hükmedecek.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız