SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tütün Tarlasından Tıp Fakültesine

0
Güncellendi - 2021-09-02 00:36:25
Tütün Tarlasından Tıp Fakültesine
A- A+ PAYLAŞ

Tütün tarlalarında çalışan, akıllı telefon kullanmayan, sosyal medya hesabı olmayan YKS Adıyaman 1’incisi, Türkiye 107’ncisi Hatice Ünlü, İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesini tam burslu olarak kazandı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Adıyaman 1’incisi, Türkiye 107’ncisi olan Hatice Ünlü, yerleştirmede İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesini tam burslu olarak kazandı.

Kıyılmış sarmalık tütünü ile bilinen Çelikhan ilçesi Şeyho Şişman Anadolu Lisesi’nde okuyan Hatice Ünlü, özel ders almadan, kursa gidip takviye ders almadan YKS’de başarıyı elde etti. Kendisine ait akıllı bir telefonu ve sosyal medya hesabı olmayan Hatice Ünlü, hem tütün işlerinde çalıştı hem de sınava hazırlandı. Hatice Ünlü, YKS yerleştirmesinde İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesini tam burslu olarak kazandı.

“Kendime ait telefonum da sosyal medya hesabım da yok”

Babasının öğretmen olduğunu ancak çiftçilik yaptıklarını dile getiren Hatice Ünlü, “YKS 2021’de Adıyaman 1’incisi, Türkiye 107.’si oldum. Annem ev hanımı, babam öğretmen. Aynı zamanda tütün işleriyle uğraşıyoruz, çiftçilik yapıyoruz. Ben çalışırken tütün işlerine gidiyorduk. Vakit buldukça ders çalışmaya çalışıyordum. Sınava hazırlanırken kendime ait telefonum, sosyal medya hesaplarım yoktu. Telefonla boş yere uğraşmadım. Sosyal medya ile uğraşmadım. Yani evimde çalışmaya çalıştım. Tüm konuların mantığını anlamaya çalıştım. Anlamadığım yerleri öğretmenlerime sordum. Takıldığım sorularda üstüne uzun uzun düşündüm” dedi.

Baba Mehmet Ünlü ise kızının takviye ders almadığını belirterek, “Kızımın başarısı elbette ki bizi mutlu etmiştir. Hatta memleketimizi mutlu etmiştir. Kendisinden sonra gelecek gençlere örnek olması açısından çok iyi oldu. Özellikle hiçbir özel ders almadan, dershaneye gitmeden bu başarıyı sağlamıştır. Bu da umarım bundan sonraki gençlere iyi bir ilham kaynağı olur. İyi bir örnek olur” ifadelerini kullandı.

Adıyaman, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Hatice (2 yıl önce)
    Kim tutarseni yolun açık olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Aşık (2 yıl önce)
    Tebrik ediyorum başarıları daim olsun inşallah. Rabbim yardımcısı olsun geleceğimiz çocuklarımız onlarla gurur duyabilen bir millet olarak başımız dik alnımız açık olacak.Bilim dünyası Türk milletini buluş ve başarıları ike tanıyacak inşallah.Tüm çocuklarımıza kolaylıklar sağlıklı bir eğitim hayatı diliyorum yolları ve bahtları açık olsun inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıanne (2 yıl önce)
    HELAL OLSUN Sana...Annenin babanın da emeğine sağlık. Yolunda bahtında açık olsun inşallah...
    0
    0
    Yanıtla