SON DAKİKA
SON DEPREMLER

U14 Milli Takım Seçmeleri Malatya'da Yapıldı

0
Güncellendi - 2019-12-26 20:44:36
U14 Milli Takım Seçmeleri Malatya'da Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Genç Milli Takımlar tarafından düzenlenen ve 2006 doğumlu oyuncuları kapsayan 14 yaş altı seçmeleri, Malatya’da yapılan karşılaşmalarla devam etti. Bölgelerde yapılan seçmeler sonucu oluşturulan takımların maçları, Genç Milli Takım antrenörleri tarafından izlendi.

Yeni Malatya Stadyumu’nda gerçekleştirilen U14 milli takım seçmelerini U14 Milli Takım Teknik Direktörü Güngör Şahinkaya, TFF Bölgeler Koordinatörü Nevruz Şerif, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, Genç Milli Takım antrenörleri izledi. 

Adana (2), Ankara (4), Antalya (2), Bursa (4), Diyarbakır (2), Erzurum (2), İstanbul (8), İzmir (4), Kayseri (2), Malatya (2), Sakarya (2), Samsun (2), Trabzon (2), Trakya (2), Van (2), İstanbul Amatör (4) bölgelerinden 46 takımda toplam 638 sporcunun yer aldığı organizasyon 29 Ocak 2020 Çarşamba gününe kadar devam edecek. 

Genç Milli Takımlar teknik direktörleri ile bölge antrenörlerinin takip edeceği maçlar sonrasında, en küçük yaş grubu olan U14 Milli Takımı'na ve kulüplere oyuncu havuzu oluşturulacak. 

Genç Milli Takımlar tarafından düzenlenen ve 2006 doğumlu oyuncuları kapsayan 14 yaş altı seçmeleriyle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan TFF Bölgeler Koordinatörü Nevruz Şerif, 2006 doğumlu yaklaşık 650 sporcuyu eleyerek, 14 yaş milli takımını oluşturacaklarını ifade etti. 

Şerif, seçmelerin iyi gittiğini kaydederek, “Van, Diyarbakır, Samsun’a gittik. 14 tane bölgemiz var, bu bölgelerdeki bu yaş grubunun oyuncularını ürk futboluna kazandırmak için seçeceğiz. Her şey iyi gidiyor, Malatya’da da çok büyük bir ilgi gördük. Bölge müdürümüz, antrenörlerimiz çok ilgi gösterdiler. Çok iyi oyuncular seçmişler. Tahminimizin üzerinde yetenekli oyuncu seyrettik. Bu çocukların 5-6 sene sonra Malatyaspor’a da çok büyük katkı sağlayacaklarına inanıyoruz. İnşallah Tür futbolu ve Malatya’ya çok büyük katkıları olacak” dedi. 

Alttan yetişen oyuncuların kulüplere büyük katkı sağlayacaklarına inandıklarını dile getiren Şerif, şunları kaydetti:

“Kulüplerin çekmiş olduğu ekonomik sıkıntılarda çok büyük pay sahibi olacaklar. Gereksiz transferlere gerek kalmayacak düşüncesindeyim. Bunları çok temenni ediyoruz çünkü çok yetenekli çocuklarımız var. Hocalarımız bu anlamda çok büyük bir özveri içerisinde çalışıyorlar.” 

U14 Milli Takım Teknik Direktörü Güngör Şahinkaya ise amaçlarının Türk futboluna, gençlere ve çocuklara hizmet etmek olduğunu söyledi. 

Bu yıl bütün bölgelere giderek, bölgelerde seçmeler yapmayı planladıklarını kaydeden Şahinkaya, “Çokta doğru yaptığımızı düşünüyorum. Harika çocuklarımız var. Gençlerimiz çok yetenekli. Burada bölge müdürlerimize, bölge antrenörlerimize ve milli takım antrenörlerimize teşekkür ederim” diye konuştu. 

Şahinkaya, yaptıkları çalışmaların kulüplere de çok büyük bir havuz oluşturacağını ifade ederek, “Çok daha güzel şeyler olacağını düşünüyorum. Türkiye’de dolaşmadık yer bırakmayacağız. Ayrıca, amatörlere de bakacağız” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: U14 Milli Takım Teknik Direktörü Güngör Şahinnkaya

FOTO: TFF Bölgeler Koordinatörü Nevruz Şerif

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Antrenör Ali (4 yıl önce)
    Türkiye"de futbol kalmadı 11 yabancı aşkı olduğu sürece'de kalmaz
    0
    0
    Yanıtla