SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uçak Sefer Sayısı Artırılmalı"

0
Güncellendi - 2019-07-30 20:35:06
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın İstanbul ve Ankara ile karşılıklı uçak sefer sayısının artırılması gerektiğini belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, mevcut yetersiz seferlerin Malatya'ya olumsuz yansıdığını bildirdi.

Sadıkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Şehirlerin dış ulusal ve uluslararası ticaretinde önemli bir rol oynayan havayolu taşımacılığı, maalesef Malatya ilinde mevcut potansiyeli ve yaz aylarında artan sirkülasyonu kaldıramamaktadır.

Bu nokta gerek İstanbul gerekse de Ankara uçuşları hem sefer azlığı hem de uçak tarifelerinin kalkış saatleri bakımından Malatya’mızın ticaret hacmine de olumsuz yansımaktadır. İlimizde havayolunu kullanan iş adamlarımızın, esnafımızın ve vatandaşımızın ulusal ve uluslararası bağlantıları, ticari faaliyetleri maalesef aksamaktadır. Yine şehrimize yatırımcı olarak davet ettiğimiz, imkân ve olanak sağladığımız, teşvikler sunarak yatırım için cazibe ortamı yarattığımız iş dünyası da şehrimize olan kısıtlı sefer sayılarını göz önünde bulundurmaktadır. Bu bakımdan Türk Hava Yolları’nın ilimize olan İstanbul ve Ankara sefer sayılarında geliş ve gidiş olarak artış talep etmekteyiz.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Malatya'daki tüm paydaşların bir araya gelip bu konunun üzerine hep birlikte eğilmek suretiyle Malatyanın sesini güçlü duyurmasını sağlamalıyız. Umarım bu çağrımız yankı bulur ve Malatya Türk Hava Yolları tarafından hak ettiği değerle önemsenir."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • MALATYAM İÇİN (4 yıl önce)
    BU ŞEHRE YENİ BİR HAVAALANI ŞART. ASKERİYE İLE AYNI HAVAALANI KULLANIYORUZ. YAZIK ! PİST YA DA BİNA BÜYÜTMEK GEÇİCİ VE GÖZ BOYAMA OLUR. YENİ HAVAALANI YAPILAN İLLERE BİR BAKIN. SADECE MALATYAMIZA HAKSIZLIK YAPILIYOR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat TUNÇ (4 yıl önce)
    İstanbuldan Malatyaya uçak yetersiz ne zaman gitsem ful hiç boş yok Thy utanmadan aktarma uçuşlara 700 tl üstü fiyatlar yazmış.Gunluk Malatya habere spor haberleri için bir kaç kez bakarım ama malesef bizimle ilgilenmeyen gerek mülki amir gerek siyasetçilerinden ya masabaşı yada merdiven önünde çekilmiş fotoğrafları var.Hiç okumadan geçerim ama siz ilk fotoğraf olarak onları verirsiniz.Bayram üstü otobüs bileti bile yok geçen bayram başka ile gittim sonra malatya gittim. Hakkıyla Allah için işini yapanın Allahım işini rast getirsin.Digerlerinin öbür tarafta işi zor
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (4 yıl önce)
    malatyada yöneticimi var.. bülent tüfekçi ticaret ve gümrük bakanlığı yaptı. uçak seferleri ile ne yaptı. uçak saatlerinin iniş ve kalkışı ile ne yaptı.. malatyalıların çoğu elazığ havalanını kullanıyor.. günü birlik uçağı kullananlar için elazığ uygun olduğu için.. ve zamanında öznur çalık demişti ki artık hacca malatyalılar başka şehire gitmiyecek malatyadan hacca direk uçuş olacak.. öznur hanım ne oldu senin o sözlerin.. ama elazığ bu uygulamayı yapıyor. sen hala uyu
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut sucu (4 yıl önce)
    niye yahu ne güzel tüm iş adamlarınız elazığdan gelip gidiyorlar? senelerdir yeni mi aklınız başınıza geldi? askeri hava alanından devşirmeyle ancak bu kadar olur şükretmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (4 yıl önce)
    Günde 2 sefer olan İstanbul Atatürk -Malatya uçuşları, yeni havalimanına geçiş ile birlikte kimi günler tek sefere düştü.Siyasilerden haberi olan varmı acaba.Artık tek sefere fahiş fiyatlarla uçuyoruz.Aynı sorun İzmir uçuşları içinde geçerli..Haftada 3-4 gün direkt uçuşlar var.Ve yine fahiş fiyata uçuyoruz.Malatya havaalanı rezeleti de pahası.Güççük kardeşim güççük millet sığmıyı.Lafa gelince büyükşehir icraata gelince güççük şehir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumsuz (4 yıl önce)
    Sayın editör neden sayın Gürkan ve diğer belediye başkanlarının 100 günlük icraatini yazmıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (4 yıl önce)
    Başkan seferler artsada uçak kaçırırsın Sık sık Adıyaman’dan uçuyorsun. Basın açıklaması ile oluyor mu sefer artışı 5 vekili ziyaret et destek iste Hem Resimde çeker paylaşırsın
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (4 yıl önce)
    Elazığ havaalanına yurt dışından haftada 4 uçak eniyor Malatya Elazığ ilinin üç katı nufüs yoğunluğu olmasına rağmen Malatya havaalanına bir uçak iniyor.gerisini siz düşünün Siz hala APK oy vermeye devam edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Antalya İzmir direk uçuş yok ayıp gercekten
    0
    0
    Yanıtla
  • oNUR (4 yıl önce)
    BU KADAR SACMA UCUS SAATLERİ BU KADAR FAHİŞ FİYATLAR İLE HAVAYOLLARI HALKIN YOLLARI OLMUYOR NE YAZIKKİ . ELAZIĞ A UCUSLARI KAYDIRANLAR UTANSIN
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Yorumlara bakıyorumda neredeyse herkes sorunu havaalanı olarak görmüş. Beyler o iş uzun vadeli bir konu. Önemli olan sefer sayısının artmasını sağlamak. Bugün Malatya yolcusu Elazığ'dan gidip geliyorsa esas sebebi yetersiz kapasitedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut sucu (4 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    pek öyle değil kardeşim, saatler uymayınca mecburen elazığa gidiliyor ve elazığda daha çok yolcu varmış gibi oluyor. halbu ki gerçekler öyle değil. malatyanın saatleri yarasalar için yapılmış. sabah uçağı için gece 3 te kalkman, akşam uçağı için gece 2 de gelmen gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Malatya - Kale ye sivil havalimanı yapılıp Elazığ malatya ya baglanmalı... ortak havalimanı sayesinde tüm ucaklar inmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • coğrafya tarih matematik fizik
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı44.5 (4 yıl önce)
    malatya elazığdaki uluslararası havaalanına bağlanmalı hem daha fazla sefer olur hemde daha ucuz a uçarız
    0
    0
    Yanıtla
  • baskillimisin sen..elazığ neki oraya bağlanak
    0
    0
    Yanıtla
  • ELAZIĞ büyükşehir bile değil neyden bahsediyosun senn
    0
    0
    Yanıtla
  • rasyonel (4 yıl önce)
    keşke malatya uçaklarının yıllık doluluk oranlarını verebilecek olsaydı
    0
    0
    Yanıtla