SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uçar Kin Damarının Son Kurbanı"

0
Güncellendi - 2017-02-21 00:17:33
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Emekçileri Sendikası Malatya eski Şube Başkanı Bülent Uçar'ın cenaze törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Sadece sendikal mücadele verdiği için, ekmeğinin aşının mücadelesini verdiği için ihraç edilen Uçar, ülkemizde yok edilen adaletin, yaratılan baskı ortamının, beslenen kin damarının son kurbanıdır” dedi.

Sağlık Memuru iken 29 Ekim 2016 da yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamudan ihraç edilen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Malatya eski Şube Başkanı 43 yaşındaki Bülent Uçar hayatını kaybetti. 10 Ekim 2015'de Ankara Garı önünde terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirilen ve 12'si Malatyalı 109 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı intihar saldırısını yara almadan atlattığı belirtilen, geçtiğimiz yıl Ekim ayında da, kamuda çalışan kardeşiyle birlikte KHK kapsamında memuriyetten ihraç edildiği için işsiz kalan 2 çocuk babası Bülent Uçar'ın cenazesi, Doğanşehir ilçesi Polatdere Mahallesi (köyü) Mezarlığı'nda toprağa verildi.

2 çocuk babası olan Uçar’ı son yolculuğuna CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, sendika temsilcileri, ailesi ve dostları uğurladı.

Bülent Uçar’ın (yandaki fotoğrafta) binlerce haksız ve hukuksuz ihraçtan yalnızca biri olduğunu, hiç bir yargılama yapmadan, hakkını arayabileceği merci de bırakmadan işinden ve aşından edildiğini kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “İktidarın FETÖ ile mücadele diye ilan ettiği OHAL'de, ‘terörü kazıyacağız’ diye çıkardığı KHK'lar ile, aslında muhalif avına dönen sürecin son kurbanı Bülent Uçar olmuştur. Aç bırakarak ölüme terk ettikleri insanlardan biri olan Bülent Uçar, dört aylık arayışın ardından, bu haksızlığa, bu adaletsizliğe daha fazla dayanamayarak aramızdan ayrıldı.”dedi.

“İktidar sözcülerinin basit bir eşyaymış gibi anlattıkları, "kurunun yanında yanan yaş" benzetmesi, haksızca ihraç edilen on binlerce insana verdikleri değeri gösteriyor” diyen Ağbaba, “ Bu insanlar ne yer ne içer, sokakta mı kalırlar umurlarında değil. Vicdanlarını askıya asmış bu iktidar yöneticilerinin tek derdi iktidarları ve koltukları. Bülent Uçar, ülkemizde yok edilen adaletin, yaratılan baskı ortamının, beslenen kin damarının son kurbanıdır” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bülent Uçar’ın hikayesi aslında ortalama bir muhalifin hikayesi. Yokluk içerisinde tırnağıyla kazıyarak, zaman zaman haksızlığa uğrayarak emek mücadelesinde yer almış, sadece sendikal mücadele verdiği için, sadece ekmeğinin aşının mücadelesini verdiği için ihraç edilmiş ama bu zulme teslim olmamış, eğilmemiş, bükülmemiş bir arkadaşımız. Bu mücadele sonunda başarıya ulaşacaktır. Bülent gibi sadece emek, demokrasi mücadelesi verenlere yapılan baskılar elbette son bulacaktır.”şeklinde konuştu.

Ölümüyle 2 çocuğu yetim kalan Bülent Uçar'ın, kendisi gibi Sağlık Bakanlığı'ndaki memuriyetten KHK ile ihraç edilen kardeşi Vedat Uçar'la birlikte Malatya Yetiştirme Yurdu'nda büyüdüğü öğrenildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MalatyaPlatformu. (7 yıl önce)
    Kır Zincirlerini Proleterya ! Zincirlerinden Başka Neyin Var ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kral (7 yıl önce)
    Ölenler dövüşerek öldüler;Güneşe gömüldüler Vaktimiz yok onların matemini tutmaya! Akın var Güneşe akın Güneşi zaptedeceğiz Güneşin zaptı yakın! . . .
    0
    0
    Yanıtla