SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bursa- EYMS.. Üçüncü Kez Karşı Karşıya Geliyor

0
Güncellendi - 2018-12-23 18:30:44
Bursa- EYMS.. Üçüncü Kez Karşı Karşıya Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının son maçında Evkur Yeni Malatyaspor, 23 Aralık Pazar günü deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya gelecek. Sarı kırmızılılar, zorlu deplasmandan galibiyetle ayrılarak, devre arasına mutlu bir şekilde girmek istiyor.

Lig'de geride kalan 16 haftalık bölümde 28 puan toplayarak, puan tablosunda ikinci sırada yer alan Evkur Yeni Malatyaspor, ligin 17.haftasında Bursaspor'a konuk olacak. Bursaspor, sahasında taraftarının desteğiyle kazanmak, Evkur Yeni Malatyaspor ise zorlu deplasmandan puanlar çıkararak, iyi gidişatını sürdürmek istiyor.

İKİ EKİBİN ÜÇÜNCÜ RANDEVUSU

Evkur Yeni Malatyaspor, Bursaspor ile 23 Aralık Pazar günü 16.00'da Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda karşılaşacak. 23 Aralık Pazar günü oynanacak olan mücadelede, iki ekip üçüncü kez karşı karşıya gelmiş olacak.

İki ekip daha önce Spor Toto Süper Lig'de 2 kez karşı karşıya geldi. Evkur Yeni Malatyaspor, geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında 16 Eylül 2017'de Malatya'da oynanan ve Ertuğrul Sağlam'ın 3 gün önce aniden takımı bırakması nedeniyle teknik direktörsüz çıktığı karşılaşmada Bursaspor'a 4-2 kaybetti. O sezonun ikinci yarısında EYMS'nin Erol Bulut'un yönetiminde çıktığı ve Bursa'da oynanan karşılaşma ise 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

EVKUR YENİ MALATYASPOR İSTİKRARLI İLERLİYOR

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 16 haftada 8 galibiyet, 4 beraberlik, 4 de mağlubiyet alan Evkur Yeni Malatyaspor, ligde iyi bir çıkış yakaladı. Sarı kırmızılılar, ligin 16.haftasında sahasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup ederek, ikinci sıraya yerleşti.

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son 5 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1'de mağlubiyet aldı.

Ligin 12.haftasında Trabzonspor'u 5-0 mağlup eden Evkur Yeni Malatyaspor, 13.haftada deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-0 kaybetti. 14.haftada sahasında Akhisarspor ile 1-1 berabere kalan sarı kırmızılılar, ligin 15.haftasında deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 3-1, ligin 16.haftasında ise sahasında Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti.

BURSASPOR 16 HAFTADA 20 PUAN TOPLADI

Bursaspor ise Süper Lig'de geride kalan 16 haftada 4 galibiyet, 8 beraberlik, 4 de mağlubiyet alarak 20 puan topladı.

Puan tablosu'nda 10.sırada yer alan yeşil beyazlılar, ilk yarının son maçında sahasında konuk edeceği Evkur Yeni Malatyaspor'u yenerek, devre arasına moralli girmenin hesaplarını yapıyor.

Bursaspor, şuana kadar sahasında oynadığı 8 karşılaşmada 12 puan topladı. Yeşil beyazlılar, 8 karşılaşmada 3 kez galip gelirken, 3 kez berabere kaldı ve 2 karşılaşmayı ise kaybetti.

Bursaspor, ligde geride kalan 5 haftada 2 galibiyet, 1 beraberlik, 2'de mağlubiyet aldı. Ligin 12.haftasında sahasında Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olan Bursaspor, 13.haftada deplasmanda Akhisarspor'u 4-2 mağlup etmeyi başardı. 14.haftada sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 2-1 mağlup eden yeşil beyazlılar, 15.haftada sahasında Antalyaspor'a sahasında 2-0 mağlup oldu. Bursaspor, ligin 16.haftasında ise deplasmanda Göztepe ile 0-0 berabere kaldı.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Bursaspor ile Evkur Yeni Malatyaspor Süper Lig'de iki kez karşı karşıya geldi. Bursaspor bu iki maçta yenilmedi.

Ligdeki son dokuz maçında sadece iki kez yenilen Bursaspor (4G 3B), bu dokuz maçtan önceki 10 maçında galibiyet alamamıştı.

Evkur Yeni Malatyaspor Süper Lig'deki son yedi maçının sadece birini kaybetti ve bu maçların dördünde gol yemedi.

Bursaspor ligde iki maçtır gol atamıyor; en son Şubat'ta Süper Lig'de üç maç üst üste gol atamadılar.

Evkur Yeni Malatyaspor Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son yedi maçta iki galibiyet alabildi (2B 3M); bu maçların sadece birinde birden fazla gol atabildiler. O karşılaşma  ligin 15.haftasındaki Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşması.

Bu sezon Süper Lig'de Evkur Yeni Malatyaspor'dan (8) daha fazla kafa golü atan tek takım Beşiktaş (10).

Bursaspor bu sezon ligde 247 faul yaptı (maç başına 15,4); onlardan daha fazla faul yapan tek takım Antalyaspor (262). Evkur Yeni Malatyaspor ise ligin en fazla faul yapan dördüncü takımı (230).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: EYMS'nin geçtiğimiz sezonun 2. yarısında, 18 Şubat 2018 günü Bursaspor'la deplasmanda oynadığı ve 0-0 sonuçlanan maçtan

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • gökhan (5 yıl önce)
    Sn. Adil Başkan Erol Hoca gibi birini bulmuşsun bence hiç kaçırma. seneye gitmek isterse maaşını vs arttır. bi yere gitmesin. başakşehir gibi bi takım olalım biz de. en az 3 5 sene bu lige damgamızı vuralım.
    0
    0
    Yanıtla