SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Gurur Verici Bir Durumdu”

0
Güncellendi - 2019-10-30 19:05:56
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un Benin asıllı kalecisi Fabien Ceddy Farnolle, “UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etmenin gururunu yaşadık. Oynadığımız futbolu sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da gösterme şansını bulduk. Bu gurur verici bir durumdu” dedi.

Kulüp televizyonunda yayınlanan ‘Futbolcunun Dünyası’ adlı programa katılan Farnolle, samimi açıklamalarda bulundu.

Başarılı eldiven, Clermont’ta kısa bir süre futbol oynadıktan sonra Bordeaux’a transfer olduğunu kaydederek, böylelikle futbol hayatının da başladığını anlattı.

Anne ve babasının futbol oynadığını ifade eden Farnolle, “Futbola çok ilgililerdi. Doğal olarak ben de futbola başlamış oldum. Futbolcu olmasaydım hangi mesleği seçerdim hiçbir fikrim yok. Hep futbolu düşündüm” dedi.

Eskiden futbolcu olmanın mental olarak daha kolay olduğunu dile getiren tecrübeli kaleci, “Çok fazla bir baskı yoktu. Şimdi sosyal medyadan, gazetecilerden, televizyonlardan baskı oluşuyor. Ben, çocuğumun futbolcu olmasını isterim tabi bu baskıları kaldırabilecekse neden olmasın” ifadelerini kullandı.

Fabien Farnolle, Türkiye’de futbol oynamaktan mutlu olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Türkiye’de dinimin gerektirdiklerini rahat bir şekilde yapabiliyorum. Bu benim için çok önemli. Türkiye’nin benim için en güzel taraflarından biri de bu. Şuanda Malatya’dayım ve buradan başka bir yere gitmek gibi bir düşüncem yok. Burada çok memnunum. Süper Lig, gerçekten çok enteresan bir lig. Temponun bol olduğu, kimin kimi yeneceğinin belli olmadığı bir ligde oynuyoruz. Bugün baktığınızda Türkiye’de Anadolu takımlarının bir çıkışı var. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor’un zorlandığı bir lig haline geldi. Bazı maçlar ilk yarı 3-0 bitiyor ama ikinci yarının 4-3 bittiği maçlarda oluyor. Onun için izlemesi çok zevkli, enteresan bir ligde mücadele ediyoruz.”

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Farnolle, “Oynadığımız futbolu sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da gösterme şansını bulduk. Nitekim bizde iyi başladık. Bazı şansızlıklar oldu. UEFA Avrupa Ligi’nde bir tecrübem oldu ama bunun gibi değildi. O zaman oynamıyordum, kulübedeydim. Bunun heyecanıyla kıyaslanmaz. Çok gurur verici bir şeydi. Her sene böyle bir tecrübe yaşamak istiyorum” dedi.

Bordeaux, Vitória Setúbal FC, Dinamo Bükreş, Clermont ve AC Le Havre takımlarının formalarını giyen Farnolle, 2017-2018 sezonunda BtcTurk Yeni Malatyaspor’a transfer oldu.

2017-2018 sezonunda BtcTurk Yeni Malatyaspor formasıyla 4 Türkiye Kupası, 7’de Süper Lig maçında görev alan Farnolle, 2018-2019 sezonunda 3 Türkiye Kupası, 20’de Süper Lig karşılaşmasında forma giydi. Bu sezon 4 UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında 360 dakika görev alan Benin asıllı kaleci, şuana kadar ise 9 lig karşılaşmasının tamamında forma giydi.

BtcTurk Yeni Malatyaspor formasıyla 47 karşılaşmada görev alan 34 yaşındaki başarılı eldivenin, sarı kırmızılı takımla 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • kaya (4 yıl önce)
    Ferdi Bey, Malatya'nın önemli gazetecilerindensiniz; lakin lütfen yabancı oyuncuların nereli olduklarını belirtirken "Benin asıllı, Fas asıllı, Ekvador asıllı" gibi ifadeler kullanmayın, Türk oyuncuya "Türkiye asıllı" demeniz gibi bir durum. "Beninli, Faslı, Ekvadorlu" demeniz gerekir. Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru söylüyorsunuz lakin kalecimizde dahil birçok oyuncunun ülkeleri ile doğdukları ülkeler farklı. Her oyuncu için aynısı yazılmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murathan (4 yıl önce)
    Çok karakterli biri
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Güzel insan. Cok iyi kaleci. Takimi tasiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Takımdaki tek Malatyalı gibi.kendisini seviyoruz.inşallah uzun yıllar daha bizimle olur.
    0
    0
    Yanıtla