SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Bir Tuzaktı, Bozan Halkımız Oldu"

0
Güncellendi - 2017-07-17 02:28:58
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'da, darbe girişiminin 1. yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü  anma programı düzenlendi.

Malatya Valisi Ali Kaban, "O gece eğer milletimiz gerekli tepkiyi göstermemiş olsaydı, Cumhurbaşkanımız gerekli tepkiyi göstermemiş olsaydı, hepimiz bir araya gelerek bu duruma karşı koymamış olsaydık bugün burada bu kadar huzur içerisinde bulunmuyor olacaktık." dedi.

Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri tarafından 15 Temmuz Valilik binası önündeki Millet Meydanı'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Vali Kaban, programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçen yıl oldukça karanlık bir gecenin arkasından aydınlık bir sabaha uyandığını anımsattı.

Aydınlık sabahın müsebbibinin millet olduğunu vurgulayan Kaban, "O gece eğer milletimiz gerekli tepkiyi göstermemiş olsaydı, Cumhurbaşkanımız gerekli tepkiyi göstermemiş olsaydı, hepimiz bir araya gelerek bu duruma karşı koymamış olsaydık, bugün burada bu kadar huzur içerisinde bulunmuyor olacaktık. Bu anlamda inşallah Allah bize bir kez daha böyle bir zaman yaşatmasın. Devletle milletimizin arası açılmasın ki araya muhtelif kara kediler girmesin." diye konuştu.

- "Ülkemize kurulmuş büyük bir tuzaktı"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise 15 Temmuz'da vatanı ve bayrağı için sokağa inen herkese bir kez daha teşekkür ettiğini dile getirdi.

Yaşanılan hain darbe girişiminin ülke için çok büyük bir felaket olduğunu aktaran Çakır, "Ülkemize kurulmuş büyük bir tuzaktı. Ama bu tuzağı bozan sizler oldunuz, bu tuzağı bozan vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan halkımız oldu." ifadelerini kullandı.

Anma programında ayrıca AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve MHP İl Başkanı Ömer Faruk Kalı ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’ta bir konuşma yaptı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da geçen yıl ülkenin üzerinde kara bulutların gezmeye başladığını ve Anadolu coğrafyasının kaderinin böyle olduğunu ifade etti.

Anadolu'da yaşayanların üzerinde kara bulutların her zaman gezdiğini kaydeden Gürkan, kurulan tüm tuzaklara karşı milletin kadirşinaslığı bunların hepsini bertaraf ettiğini dile getirdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise ruhunu, kalbini emperyalist güçlere satan bir grubun milletin geleceğine kastettiğini hatırlattı.

Buna karşın milletin meydanlara çıkarak onlara "dur" dediğini vurgulayan Polat, "O grubun, alçakların hedefi ve amacı bu ülkeyi Irak, Suriye gibi yapmaktı. Ama bu millet meydanlara inerek kalplerinde imanları, dillerinde tekbirleriyle o darbecilere, o hainlere dur dediler." şeklinde konuştu.

Programa yoğun katılım gösteren vatandaşlar da ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak tekbirler getirdi.

Konuşmaların ardından ilahiler okundu ve Grup Yürüyüş tarafından konser verildi. İbrahim Sadri'nin de şiirler okuduğu anma etkinliği, sanatçı Uğur Işılak'ın konseriyle devam etti.

Hain darbe girişiminin yıl dönümü olan bugünde millet meydanında gerçekleştirilecek olan etkinliklerle şehitler anılacak ve 1 yıl önce olduğu gibi sabah namazına kadar nöbet tutulacak.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmet Demirhan (6 yıl önce)
    BAŞKANLIĞAKARŞIOMUZOMUZA.
    0
    0
    Yanıtla