SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uluslararası Tanınabilir Akreditasyon Sistemi Kuracağız"

0
Güncellendi - 2019-10-22 02:48:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, üniversite bünyesinde uluslararası tanınabilir bir akreditasyon sistemi kurmayı ve kariyerini yapabilen mezunlar veren bir üniversite olmayı hedeflediklerini bildirdi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından Yükseköğretim Kalite Güvence Sistemi çalışmaları kapsamında Kalite Kurul Üyeleri, Akademik ve İdari birim temsilcilerinin katılımı ile koordinasyon toplantısı Arslantepe Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Bizim hedefimiz, bizden sonrada sürdürülebilen bir akreditasyon sistemi, yani uluslararası tanınabilir bir akreditasyon sistemi kurmaktır. Bu nedenle çok çalışmamız gerekiyor.  Bunu baştan söylüyorum. Öğrencilerimizin ders başarısının sağlanması bizim asli görevimizdir. Malatya Turgut Özal Üniversitesi mezunlarını Türkiye’de ve değişik yerlerde önemli mevkilerde çalışan olarak görmek istiyoruz. Yeri geldiğinde öğrencilerimizin uluslararası doktora yüksek lisanslara başvurmalarına yönlendirme yapalım. Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nden kariyerini yapabilen mezunlar çıkartacak.  Bunu çok önemsiyor ve hedefliyorum.” dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde eğitim-öğretim, araştırma, yönetim ve toplum yararına hizmetler başlığında yürütülen çalışmalarda süreç iyileştirme ve program değerlendirme yaklaşımı çerçevesinde yürütülen çalışmalar hakkında Kalite Koordinatörlüğü tarafından katılımcılara bilgilendirme yapıldı. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız