SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Umut, Adım Adım Süper Lig Tarihine Geçiyor

A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig tarihinde en çok forma giyen 3 oyuncu arasında yer alan Yeni Malatyaspor’un ileri uç oyuncusu 38 yaşındaki Umut Bulut, Çaykur Rizespor karşılaşmasında forma giymesi halinde, Süper Lig tarihinde en çok forma giyen ikinci oyuncu olacak.

Yeni Malatyaspor’un ileri uç oyuncusu Umut Bulut, Süper Ligin 12.haftasında Fenerbahçe deplasmanında oynadığı karşılaşmada, Süper Lig tarihinde en çok forma giyen üçüncü oyuncu olarak tarihe geçmişti.

Oğuz Çetin (503 maç), Rıza Çalımbay'ın (494 maç) ardından Süper Lig tarihinde en çok forma giyen 3. futbolcu olan tecrübeli golcü, Çaykur Rizespor maçında forma giymesi halinde Süper Ligde 495.maçına çıkmış olacak ve Çalımbay’ı geride bırakacak.

Süper Lig’de şuana kadar 494 karşılaşmada forma giyen Umut Bulut, bu karşılaşmalarda 162 gol, 44 asistlik bir performans sergiledi. Süper Lig’de Yeni Malatyaspor’un yanı sıra MKE Ankaragücü, Kayserispor, Galatasaray ve Trabzonspor’un formalarını giyen tecrübeli futbolcu, Yeni Malatyaspor formasıyla şuana kadar 34 karşılaşmada görev aldı ve 6 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

Sarı siyahlı takımla Haziran ayının sonuna kadar sözleşmesi bulunan Umut Bulut, Yeni Malatyaspor formasıyla bu sezon 12 Süper Lig maçında 773 dakika görev aldı ve 1 gol kaydetti. Bulut, Süper Lig bu sezon şuana kadar tek golünü 12.haftada deplasmanda Fenerbahçe’ye attı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Yıldırım (3 yıl önce)
    Aldığı para helal olsun. Adam bu yaşta elinden geleni yapıyor defansta orta sahada forvette. Bırakın rekoru da kırsın. Futboldan sonrada Malatya sporun tutması lazım. Genç oyunculara çok güzel örnek olur. Saygısıyla mücadelesiyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Umuta talip varsa verin murat akcayada talip varmış onuda verin Erkan Kasım'da gönderin Malatya'nın selameti icin
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezai (3 yıl önce)
    Umut Bulutun,Oğuz Çetin e ait en çok oynama rekorunu kırması adına hep ilk 11 de oynatan Hamza hoca,belliki 5 maçta galibiyet yüzü görmeyen Malatyasporun puan almasından daha önemli görüyor.Umut her hafta bu şekilde oyuna dahil edilerek bu rekoru rahat kırar ancak bu şekilde galibiyete hasret kalan alt sıralara yerleşen Malatyasporun durumu ne olacak?biraz buna kafa yormak lazım.Hani futbolcular klüpden üstün değildi?
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet yördem (3 yıl önce)
    Rekorunu başka takımlarda kıraydın iyiydi.sayende sen rekor kıracan diye biz santrafor,suz oynayıp kümeye düşeceğiz
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet yördem (3 yıl önce)
    Aynı zamanda çifte rekor. yılda enaz 35 maç forvet oynayıp sadece 2 gol atan rekortmen olarak tarihe geçecek..
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (3 yıl önce)
    Arkadaş bizde tarihe gececeğiz 2 defa ligden düşen takım diye
    0
    0
    Yanıtla
  • GENE GELDİM (3 yıl önce)
    Umut'u oynatmayın En azından tarihe geçmesin Çünkü 1. Ve 2. Sıradaki oyuncular hak ederek oraya geldiler
    0
    0
    Yanıtla
  • baba (3 yıl önce)
    Galatasaray maçı muhteşemdi, Kubilay, Umut ve Ahmet ıldızı çok beğendim. Eğer Umut son dakika çıkmasaydı o golü yemezdik. Çok eleleştirdim ama bu üç futbolcuya artık itirazım yok, tabii hocayada aynen devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kovid 44 (3 yıl önce)
    Anlaşıldı,En çok forma giyen oyuncu olmak için Malatya yi yakacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Hamzaoğlu nun amacı da bu zaten kankasının Türkiye tarihinde en çok forma giymiş oyuncu yapmak Malatyaspor küme düşecek kimin umrunda.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (3 yıl önce)
    Tamam ayvayı yedik bı durumda :) :) 503 maça daha çok var bu durumda 9 maç daha sıkıntı yaşayacağız.Geçmiş olsun. :) :) :)
    0
    0
    Yanıtla
  • KORAY (3 yıl önce)
    Az ötede geçsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Drejanlı44 (3 yıl önce)
    Umutu sürekli oynatmada ki amaç belli oldu...
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer (3 yıl önce)
    adil gevrek yusufu sat 40 yaşında yeni yusuflar al böyük başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 Bozok (3 yıl önce)abuzer isimli kullanıcı yorumuna
    Forvette bak 34 maç 6 gol, 12 maç 1 gol, herhalde arkadaş asgari ücret ile oynuyor. Genç oyuncuları fazla verdiler mi hemen sat, elinde bonservisi olan futbolu bitme noktasına gelenleri al.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakikaten Umut konusu çok sinirlerimi bozuyor. Batırdı takımı. Hamza resmen haketmediği halde 11 e aldı.
    0
    0
    Yanıtla