SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Umut Bulut Süper Ligde 500'e Hazırlanıyor

0
Güncellendi - 2021-01-31 10:32:02
Umut Bulut Süper Ligde 500'e Hazırlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un tecrübeli ileri uç oyuncusu Umut Bulut, Süper Lig tarihinde 499 karşılaşmada görev alırken, 500’üncü maçına çıkmak için gün sayıyor.

Süper Lig tarihinde en çok forma giyen 3 oyuncu arasında yer alan Yeni Malatyaspor’un ileri uç oyuncusu 38 yaşındaki Umut Bulut, şuanda Süper Lig’de Oğuz Çetin’in (503 maç) gerisinde en çok forma giyen oyuncu olurken, 500’üncü maçına çıkmak için bekliyor.

Süper Lig’de Fatih Karagümrük maçıyla birlikte 499.maçına çıkan futbolun emektarı Umut Bulut, adım adım Süper Lig tarihine geçiyor.

Süper Lig’de 499 karşılaşmada 163 gole imza atan Umut Bulut, kariyeri boyunca 718 karşılaşmaya çıktı. 499 Süper Lig, 17 U21 Ligi, 3 Türkiye Süper Kupası, 76 Türkiye Kupası, 38 3.Lig, 30 2.Lig, 25 Avrupa Şampiyonası, 10 Dünya Şampiyonası, 26 özel maç, 4’te özel turnuva ve kupa maçına çıkan Umut Bulut, 499 Süper Lig maçında 163 gol kaydedip, 43 asist yaptı.

MKE Ankaragücü, Trabzonspor, Toulouse, Galatasaray, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor’un formalarını giyen Umut Bulut, 38 yaşında olmasına rağmen ortaya koyduğu mücadele ve attığı gollerle adından söz ettiriyor.

Güncel piyasa değeri 100 bin Euro olan ve Yeni Malatyaspor ile sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunan tecrübeli oyuncu, 2011 yılında 6 milyon Euro piyasa değeri ve 3 milyon 800 bin Euro bonservis ile Trabzonspor’dan Fransız ekibi Toulouse’ye transfer olmuştu. Trabzonspor’da oynadığı dönemde 198 karşılaşmada görev alan ve 87 gol, 27 asistlik bir performans ortaya koyan Umut Bulut, Galatasaray formasıyla 173 karşılaşmada 43 gol, 17 asistlik bir performans sergilemişti.

Türkiye U19, U20, U21, A2 ve A Milli Takımıında da forma giyen Umut Bulut, A Milli Takımla çıktığı 39 karşılaşmada 10 gol atma başarısı gösterdi.

Bu sezon şuana kadar Yeni Malatyaspor formasıyla 16 Süper Lig maçına çıkan ve bin 131 dakika sahada kalan Umut Bulut, 2 gol kaydetti. Tecrübeli oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise görev aldığı 3 karşılaşmada 2 kez gol atma başarısı gösterdi. Umut Bulut, bu sezon Süper Lig’de Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise Galatasaray ağlarını havalandırdı. Umut Bulut’un maç istatistiği şöyle:

Maç Kategorisi Toplam Maç Toplam Gol 
U21 Ligi179
Türkiye Süper Kupası32
Türkiye Kupası7631
TFF 3. Lig285
TFF 2. Lig306
Süper Lig499163
Özel Turnuva ve Kupalar41
Özel Maçlar266
Dünya Şampiyonası105
Avrupa Şampiyonası252

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Enson oynadığı iki takımında küme düştüğü.kendi memleketinin kayserinin bile kovaladığı ve son üç senedir sahada boş beleş gezen bir insan rekor kırdı derken kalite unsurunu unutuyor.herhalde methiye düzenler umutun menajerleri olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Anketlere bakarak kisilerin basarisini Konusacaksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp Tunga (3 yıl önce)
    Malatyasporun da rekor kıracak bir oyuncu ile beraber adının anılacak olması süper lig etiketinin ve patentinin adeta tescilli hali olacaktır. Bu vaziyet, beğenelim ya da beğenmeyelim Umut BULUT ile beraber adının anılacak olması gurur verici bir tablo. İleriki arşiv yılları için çok iyi bir malzeme. Bu aslın da biraz da Kazan, Kazan Politikası. Umut Bulut'un Israrla yeşil sahalar da kalması, Malatyasporu tercih etmesi, Türk futbol tarihine geçmesi ve Tanımayanlar ve kenardan, köşeden bakanlar için acaba hangi kulüpte oynuyordu? Sorusunun cevabı Soranlara Malatyaspor olarak verilecek se İnanın bu değer, Bu kıymet En azından süper lig ampiyonluğu kadar konuşulur. Çok iyi bir reklam malzemesi şu an elimizde. Kıymetini bilelim. Seni en fazla eleştirenlerden biri olarak şahsınızı ve kulübümüzü kutluyorum. 4 maç sonra ilk sırayı alacağın sevinci inşallah takımımızın lehine atacağın gollerle beraber yaşarız. Takdire şayan rekorun; Umut Bulut, Rekorun ve Haklı gururun Şimdiden hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Malatyaya geldiğinden beri taraftar onu getirene üfürüyor sözde 44malatyalıhemşerim dürüstlüğünden efendiliğinden bahsediyor.sanki kahvede okeye dördüncü almışız!
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Umut rekor kirmaya layik emekleri Efendiligi durusligi ile gelmistir Calismalarindan b a sarilar dilerim
    0
    0
    Yanıtla