SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Umut Bulut Süper Ligin Tarihine Geçti

0
Güncellendi - 2020-12-14 02:44:34
Umut Bulut Süper Ligin Tarihine Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un ileri uç oyuncusu Umut Bulut, ligin 12.haftasında İstanbul’da Fenerbahçe ile oynanan karşılaşmada görev alarak, Süper Lig’de en çok forma giyen üçüncü oyuncu oldu. Fenerbahçe karşısında bir gol kaydeden tecrübeli oyuncu ayrıca, Süper Lig tarihine de geçti.

37 yaşındaki Umut Bulut, Fenerbahçe karşısında gol atmasının yanı sıra farklı bir sevinç daha yaşadı. Bulut, Yeni Malatyaspor formasıyla birlikte Süper Lig’de en çok maç oynayan üçüncü oyuncu olma unvanını yakaladı.

Kariyerinde 635 karşılaşmaya çıkan Bulut, Süper Lig tarihinde ise 489.maçına çıktı. Fenerbahçe karşısında 489. kez lig maçına çıkan tecrübeli oyuncu, Oğuz Çetin (503) ile Rıza Çalımbay'ın (494) ardından üçüncü sırada yer aldı.

Kariyerinde Trabzonspor, Galatasaray, Kayserispor, MKE Ankaragücü ve FC Toulouse takımlarının formalarını giyen Umut Bulut, Süper Lig kariyerinde 162 gol kaydederken, 44’te asist yaptı.

Lig kariyerinde 100 gol barajını Trabzonspor formasıyla 2010-2011 sezonunda aşan tecrübeli golcü, 489. maçını golle taçlandırmayı da başardı. Umut Bulut, Fenerbahçe’ye attığı gol sonrası büyük bir mutluluk yaşadı.

Trabzonspor formasıyla 198 karşılaşmada 87 gol, 28 asist, Galatasaray formasıyla 173 karşılaşmada 43 gol, 17 asistle oynayan Bulut, Kayserispor’da 112 karşılaşmada 26 gol kaydedip, 4’te asist yaptı. MKE Ankaragücü formasıyla çıktığı 93 karşılaşmada 39 gol, 2 asistle oynayan Umut Bulut, Toulouse formasıyla 32 maçta 5 gol atma başarısı gösterdi. Umut, Yeni Malatyaspor formasıyla çıktığı 27 karşılaşmada 5 gol kaydederken, 1’de asist yaptı.

Santrafor olarak çıktığı 366 karşılaşmada 11 gol kaydedip, 32’de asist yapan tecrübeli futbolcu, sol kanat olarak çıktığı 47 karşılaşmada 12 gol, 5 asist, sağ kanat olarak çıktığı 40 karşılaşmada ise 9 gol, 1 asistle oynadı.

Umut Bulut, milli takımlarda da görev aldı. Türkiye U19, U20, U21 ve A2 Milli Takımlarında görev alan Umut Bulut, 5 Haziran 2007’den buyana Türkiye A Milli Takımının da formasını giydi. Bulut, A Milli Takım formasıyla çıktığı 39 karşılaşmada 10 gol kaydetti.

FENERBAHÇE MAÇLARINI SEVİYOR

2019-2020 sezonunda Kayserispor ile yollarını ayırdıktan sonra Yeni Malatyaspor’a transfer olan Umut Bulut, bu sezon ligin 12.haftasında deplasmanda Fenerbahçe ağlarını havalandırmayı başardı.

Bu sezon Yeni Malatyaspor formasıyla 6 lig maçında görev alan ve 411 dakika sahada kalan Umut, 1 gol atma başarısı gösterdi.

Fenerbahçe ile 12.haftada İstanbul’da oynana lig maçında 21.dakikada takımının ikinci golünü kaydeden Umut Bulut, Süper Lig’de forma giydiği 5 farklı takımla Fenerbahçe’ye gol atma başarısını gösterdi. Fenerbahçe’ye karşı çıktığı karşılaşmalarda 12 gol kaydeden tecrübeli golcü, bu anlamda da başarılı bir istatistik yakaladı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • deniz ışık (3 yıl önce)
    bu sezon sonraki maçalarında takımıza dahada çok şeyler katacağına çok inandığım bir kardeşimiz umut bulut inşallah performansı ve gücü dahada artar lige ve takımıza renk katar teşekkürler umut bulut beni hiç yanıltmadığın için.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (3 yıl önce)
    Tutarsız duruşu sevmem,eleştiri değil ayrıca bu yazdığım.Ama hayatı boyunca doğruyu ilke edinmiş biri olarak,durduğu çizgiden taviz vermeyen biri olarak belirtmek isterim ki ; Sevgili umut bulut keşke her maç üstüne koyabilsen,keşke her maç takımına üstün performansla hizmet edebilsen ama işte biraz zor gözüküyor her maç bu maç gibi olmaz.Pres yapan,hırslı bir golcüsün hepsi o kadar.Attığın golleri zor goller özellikle f.bahçe maçında ki golü allah var her santrafor atamaz.! Oynanan futbol ve oynayan futbolcu haftalık hatta günlük performasla değerlendirilir bu ispanya'da da aynı,italya'da da aynıdır yani bu formunu en azından sezon sonuna kadar sürdürsen bize yeter.Belli ki hamza hoca kolay kolay senden vazgeçmeyecek,sende en azından hocan için mücadeleni sürdür ve kendini seninle alakalı gelecek eleştirilerden kurtar derim bir taraftar ve her şeyden önce bir insan vicdanıyla sana önerimdir güzel kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla