SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Umuyorum ki 2019'da Yeniden İhale Edilecek"

0
Güncellendi - 2018-12-09 02:07:50
A- A+ PAYLAŞ

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Eski Devlet Hastanesi’nin yerine yapılacağı belirtilen, 28 Ağustos 2018 tarihinde planlanan ilk ihalesi son anda iptal edilen Battalgazi Devlet Hastanesi’nin yapılacağını söyledi. İhale sürecinin bir süre ötelendiğini kaydeden Ahmet Çakır, “Umuyorum ki 2019 yılında ihale edilecek” diye konuştu.

Çakır, İl Başkanı İhsan Koca ve İl Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Halk Gününde vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşlarla toplantısı öncesi bir açıklama yapan Milletvekili Ahmet Çakır, TBMM’de bütçe görüşmeleri nedeniyle yoğun bir çalışma dönemi içinde bulundukları, bunun dışında kalan zamanlarda vatandaşlarla bir araya geldiklerini kaydetti.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ahmet Çakır, Eski Devlet Hastanesi’nin yerine planlanan yeni hastanenin yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya karşılık, “Devlet hastanesinde inşaatı devam eden Kadın doğum, çocuk, fizik tedavi hastaneleri ile birlikte diş hastanelerinin tamamlanması sonrasında fiziki anlamda çok güzel bir hastaneye kavuşacağız. Ama daha önceki Battalgazi’de bulunan hastanemizin kapasitesi büyütüldü ve 300 yatağa çıkarıldı. Son derece modern donanımlı bir hastane ihale aşamasındayken ihalesi sadece ötelendi diyebiliriz. Umuyorum ki 2019 yılı içerisinde tekrar ihaleye çıkacak ve iptal edilme, ertelenme gibi bir şey söz konusu değil. O hastane oraya yapılacak. Ama sadece süre anlamında ihale süresi biraz uzatıldı” açıklamasını yaptı.

“Yenisi yapılmadan eski cami yıkılmayacak”

Yenisinin temeli atıldıktan sonra yıkımına başlanan fakat İdare Mahkemesi tarafından yıkımı durdurulan Kernek Camii ile ilgili bir soruya karşılık Milletvekili Çakır şu yanıtı verdi:

“Kernek’teki cami hem küçük hem de incelendiği zaman caminin dayanıksız olduğunu da göreceksiniz. Depreme dayanıklı bir yapı olmadığını ben biliyorum. Ama bu tekrardan bir gözden geçirilmeli. Kernek’te bir düzenleme yapılıyor. Kernek’in bir tarafına bakıldığında park alanı içerisinde kalıyor. Oradaki konutların kaldırılması ile orada büyük bir park oluşuyor. Orada ayrıca bir müzemiz var ve bir cami yapılacak. Cami Kernek Meydanı ile birlikte aslında bütünleşmiş olacak. Kernek’in o ilk dönemlerine baktığımızda Malatya nüfusunun 100 bin nüfuslu olduğu dönemler gibi değil artık. Malatya artık merkez nüfusu ile 700 binlere yakınlaştı. Dolayısıyla Kernek’in de genişletilmesi ve düzenlenmesi gerekiyordu. O çalışma kapsamında yapıldı. Oradaki müze de kaldırılacak. Belediyemizin arkasında yer tahsisi yapıldı. Haliyle bu kentteki düzenlemeleri, kentin dokusunu bozmadan oradaki mevcut ortak kullanım alanlarını da büyüterek düzenlemelerin yapılması gerekiyor. yeni bir cami yapılmadan orayı yıkmak oradaki insanları mağdur olur. Onun için yapıldıktan sonra kaldırılması planlanmış.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • Fevzi (5 yıl önce)
    Kerneği eski güzelliğine kavuşturun.doğal kaynak sulu gölümüzü açın.taş istemiyoruz su istiyoruz. Herhalde doğal kaynaklı havuzu taşla doldurup beton yapan tek yer malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri (5 yıl önce)
    Kendi derneklerine çalıştılar iyice yerleştiler. 15 Temmuz da tankın önüne yatan malatyalı genci Belediye olarak davet ettiler baktılarki o genç bunların derneklerinin ne olduğu ile ilgili açıklamalar yapmış hemen daveti geri çektiler gelme dediler. Esenliğin bir kısmı kime nasıl satıldı araştırın görün, dev gibi çınarları kestiler, ara sokaklar kedi köpek çöp arıtım tesisi gibi. Bütün kurumlar hatta sendikalar bunlarla dolu. Ama Sayın Cumhurbaşkanı bu kamuflajı gördü
    0
    0
    Yanıtla
  • Algıyı bırakın artık insanlar yemiyor artık bunları neden esenliğin borcu olan farklı firmalara ev araba vs gibi şeylerin borç karşılığı mahsuplaştığını söylemiyorsunuz şunu söyleyin anlarım gayeleri madem allah rızası olan dernek vakıf vs olanların siyasette kurumlarda yapılanmasını istemiyoruz bunuda fetö ayağı ile gördük deyin ama algı yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatya (5 yıl önce)
    Umuyorum ne demek. Herhalde milletvekili olduğunu unuttu. İlgili makamları arayıp bilgi alacaksınız, ondan sonra basın toplantısı duzenleyeceksiniz. O zaman ben de umuyor ve diliyorum ki, önümüzde ki yıl inşallah tekrar ihale edilir. Senin farkın ne? Reisin hatırı olmazsa size oy vermek doğru değil, ama Reisimizin hatırı çok büyük.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 yıl önce)
    Peygamber efendimiz (s.a.v) den bu zamana kadar insan oğlunun yapısında var nankörlük görevde bulunduğu süre çerçevesinde yaptığı Hizmetler ile ön plana çıkar Malatyamıza kimlik kazandıran sayın çakır tabiri caiz ise şehrmizin üzerindeki kirli elbiseyi çıkartıp yeni elbise giydirdi Büyükşehir Belediyesi için sadece 2018 yılı bütçesi 558 trilyon olarak ön görülmüştür (http://malatyahaber.com/haber/buyuksehir-2018) buradan felaket tellallığı yapanlar borç çıkıp açıklayanlar haberi iyi okusunlar borç nasıl olunur herkesin az çok ev geçindiriyor bilirsiniz karşılığı olmayan bir işe kimse para bağlar mı bağlamaz büyük şehir olarak kabul edin yada etmeyin hizmet var karşılığı var Münir Erkal bir fahri kayan yol açtı yılan gibi çakır Maşti karşına yol açtı kitap gibi tecde yolu eskiden 2 araba zor geçerdi şimdi uçak iner vs sayın çakırı bugün için eleştirenler ya iş, ya ihale tayin kısacası nemalanamayanlardır şimdi buradan ben sorayım 6 aydır görevde olan başkan açıklasın geldi geleli ne kadar nerelere para harcadı nelere harcadı basın çakıra gelince Kartal başkasına gelince şerce yapmayın selehatin başkan ne dedi haksiz bir iş yapıp bedel ödemeyeni görmedim şuan çakırın günahını alanlar her iki cihanda. Allah Hesabını sorar bilip bilmeden araştırmadan sormadan günah almayın...
    0
    0
    Yanıtla
  • *sayın çakırı bugün için eleştirenler ya iş, ya ihale tayin kısacası nemalanamayanlardır... demişsin ya Allah itiraf ettirmiş. Sizden olmayanı adam yerine koymadınız. Birde utanmadan yüce Türk Milletine nankör filan demişsin, Peygamber filan yazıp dinden dem vurmuşsun. Hadi ordan daha düne kadar cuma kılmıyordunuz. Haksız kazanç kimin boğazından geçmişse Allah sorar kul görür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 yıl önce)Fahri isimli kullanıcı yorumuna
    Mevlam yaratmış ise, elhamdulillah müslümanım diyen herkes Bizden dir Örnek: Amerika ve diğer dış güçler bize boşa saldırıyor doların hafif bir yükselmesi ile bunu bahane edip bir sürü Müslümanlıktan dem vuranlar yani (FIRSATCILAR VE ZİHNİYETİ BOZUKLAR) çıktı anahtar kelime bu iki cümle hepimiz gördük senin elinde delilin belgen var ise atıp tutmak ile olmaz yargı yolu açık inanıyorum ki çakırın anlı açık yüzü AK ve sana hiç bir şekilde hakkımı helal etmiyorum nereden biliyorsun namaza gitmediğimi mahşerde karşılacaz o zaman alacaklı olcam senden
    0
    0
    Yanıtla
  • Uveys El Karani (5 yıl önce)
    Kernek'in tabii görünümlü şelalesini betonladınız. Yazık oldu Malatya'ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • ATTİLA (5 yıl önce)
    Bir gün neler yapmadıklarınızı Erdoğan'a anlatacaklar ve o gün gideceksiniz elbet !
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (5 yıl önce)
    yıllarca belediye başkanlığı yaptınız çevre yolunu kuzeye mi güneye mi yapacağınıza karar veremediniz o kadar başarılıydınız.....şuanki makamınız bile bireysel başarı ile elde ettiğiniz bir makam değil parti insiyatifinden yararlanıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (5 yıl önce)
    Siz gitmedikçe oy yoooooookkkkkkk
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir Deli (5 yıl önce)
    Bik bik bik bik bik bik bik bik bik
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 yıl önce)
    bunların yaptığı milletin aklıyla alay etmek. kaç yıldır hastahaneyi yıktılar her sıkıştıklarında ihale, proje, yeniden ihale ... Ama sonra aynen devam koca iki hastahaneyi yıktınız kapasite olarak daha küçük bir hastahane ile sözde hizmet veriyorsunuz. hele bir devlet hastahanesinde herhangi bir bölüme randevu alın bakayım kaç güne veriyorlar ya da hastahanenin koridorlarında randevulu olmalarına rağmen yığılmaları bir görün. Ee tabi ne de olsa siz oralara uğramazsınız nerden bileceksiniz ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Yeter bu şehrin kaderinden çıkın artık. Siz öce yapamadıklarınızın hatta yaptırtmadıklarınızın hesabını verin
    0
    0
    Yanıtla
  • hilmi (5 yıl önce)
    Ermenilerin hristiyanların yahudilerin bin yıllık ufacık kiliseleri hala ayakta duruyor bizimkiler 50 yıllık camileri yıkıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (5 yıl önce)
    Kernek diye bişey bırakmadın başkanlığın zamanında kentin tarihini sildin beton döktün havuzu kapattın tepeye bir ucube kondurdun yell değirmenide cabası. Senden önce Malatya demek Kernek demekti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Reis (5 yıl önce)
    O kadar soğuttunuz ki halkı kendinizden gözünün içine baka baka avuttunuz ama sonuç koca bir sıfır ama bu biz malatyalıların suçu ihya ettik sizi seçe seçe sonunda baktık sadece kazanan siz oldunuz maddi olarak ama!!! Ben selahattin başkana oy verebilirim ama belediye encümenliğinde mhp olur malatyada belli bir parti oldumu torpil adamcılık her şey oluyo güç zehirlenmesi yaşıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Malatya ve ülke vizyon bu kadar işte
    0
    0
    Yanıtla
  • Nusret (5 yıl önce)
    Elazığa 1 senede 600 yataklı 6 yıldızli hastane yapıldı Elazığ nufusu kadar olan battalgazinin Hastanesi elinden alındı ve yapılmıyor ve malatya bu lanet olası belediyeye oy veriyor mustehaktir size
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (5 yıl önce)
    Sayin cakir maski binasida depreme dayaniksiz idide neden okadar tadilat yaptiniz daha sonrada yikim karari aldiniz bu yaptiginiz peskes degilde ne peki kime hizmet dogmamis yetimin hakkini nasilda çarçur ettiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Hehehecumhur reis yatırımlar ı durdurdu ekonomi felaket i yaşıyor ülke batma noktasına gelmiş ne hastanesi
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (5 yıl önce)
    Gelde 6 yıldır inan
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (5 yıl önce)
    Mevcut devlet hastanesinin başhekimi ve idari mali İşler müdürü nün neden istifa ettiğini sorguladıniz mı sorgulayin bakalım altında ne çıkar
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (5 yıl önce)
    Yaw hee hee
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    Hikaye seçim öncesi umut dağıtıyosunuz.o hastane hiçbir zaman yapılmayacak.zaten yapılacak olsaydı ihalesi sebepsiz iptal edilmezdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU. (5 yıl önce)
    Seçim öncesi. O bana dediki ben ona dedimki oda bana dediki başladılar yine Avukat gel ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Kenan AĞEL (5 yıl önce)
    Yenisini yapmak için eskisini yıkmak gerekiyor. Bölgede yıkımı gerçekleşen yerler metruk duruma gelince uyuşturucu ve benzeri işlerden dolayı mahalle sakinleri rahatsızlığını defalarca ifade ettiler. Şunu belirtmeliyim ki Battalgazi bölgesi için önem arz eden ve uzun bir süredir muallakta kalan hastanemizin tekrardan yapılacağını duymak gerçekten çok güzel. Bu konuya öncülük eden Sayın Çakır'a şahsım ve mahalle sakinlerim adına teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • 7 yıl geçti nerde hastane ? daha temeli atılmadı 10 yıl sonra mı battalgazi hastanesini göreceğiz elazığa 2 senede 5 yıldızlı 600 yataklı hastane yapılıyor hastane malatyaya nerde ? hani biz malatyalıydık bulunmazdı eşimiz doğru bğir hizmet yok nerde bizim vergilerimizin karşılıgı nerde !
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    @Sayın Çakır Duruşuyla Söylemiyle Güven Veriyor Milletvekili performansı gerçekten çok iyi sürekli bizlerle beraber halkın arasında ve sorun çözmek için elinden geleni yapıyor. Rabbim Güç ve Kuvvet Versin Memleketimize kim bir çivi çakarsa Allah ondan razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • yav he he
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesin sizinle beraberdir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mete (5 yıl önce)
    Ahmet Cakir; "...kentin dokusunu bozmadan oradaki mevcut ortak kullanım alanlarını da büyüterek düzenlemelerin yapılması gerekiyor...." iste bu zihniyet Malatya'yi bu hale getirdi...kardesim mevcut bulunan aynen kalsın..git baska yere daha büyüğünü daha güzelini yap..boylece hem sehri genişletirsin hem de tek merkezli olmaktan kurtarırsın.. 10 sene belediye baskanligi yapmış adamin dediğine bak... belediye baskanligi yapmissin ama zerre birşey öğrenememişsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    her seçim öncesi hayali ihaleler oluyor zaten, alıştık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esen (5 yıl önce)
    Doktorlar üzerinden,,hastane inşaatından oy devşirmekten usanmadınızmı? Çevre yolu yapmak zormu?
    0
    0
    Yanıtla