SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üniversite'nin Kadın Muhtarı

0
Güncellendi - 2020-03-15 15:26:00
'Üniversite'nin Kadın Muhtarı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi Meclisinde alınan karar ile Battalgazi’nin 103’üncü mahallesi olan ve 1 Mart 2020 tarihinde seçimi yapılarak Muhtar seçilen Esra Polat’ı ve azalarını makamında kabul etti. Güder Battalgazi Belediyesi’nin muhtarlarla kurduğu güçlü iletişim sayesinde sorunlara kısa sürede ulaşılarak ortak akılla yerinde kararlar alındığını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 2018 yılında Battalgazi Belediyesi Meclisinde alınan kararla yeni bir mahalle kurulmasının kararlaştırılmasının ardından 1 Mart 2020 tarihinde seçimi yapılan Üniversite Mahallesi’nin ilk muhtarı olan Esra Polat’ı ve azalarını kabul etti.

Battalgazi’nin 103’üncü mahallesi olan, İnönü Üniversitesi kampüsünü de kapsayan Üniversite Mahallesinin ilk muhtarı olan Esra Polat’ı tebrik eden Başkan Güder, muhtarların Devletin mahalledeki gözü kulağı, eli kolu, sessiz nefesi, mahalle ve köy ahalisinin devlet nezdinde ki temsilcisi olduklarını belirterek, onlarla sürekli istişare içinde olduklarının altını çizdi. Battalgazi Belediyesi olarak gerek muhtarların gerekse muhtarlar aracılığıyla pek çok vatandaşın sıkıntısına çözüm bulduklarını aktaran Başkan Güder, “Battalgazi Belediyesi olarak muhtarlarımızla güçlü bağlar kuruyoruz. Bu kurduğumuz güçlü bağlar sayesinde mahallerimizin sorunlarına kısa sürede ulaşma fırsatı buluyoruz” dedi.

BAŞKAN GÜDER: “MUHTARLARIMIZ ÖNEMLİ BİR GÖREVİ İFA EDİYORLAR”

Muhtarların devlet ile vatandaşlar arasında köprü görevi gördüklerini vurgulayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bugün Battalgazi’mizin 103. muhtarını ağırlıyoruz. Bulgurlu Mahallemiz ile Üniversite Mahallemiz birbirinden ayrılmış oldu. Üniversite mahallemizde geçtiğimiz günlerde seçimleri oldu ve Esra hanımefendi muhtar seçildi. Kendilerine ve ekibine başarılar diliyoruz. Yeni bir muhtarlık yeni bir mahalle ve tabi ki bu mahallenin ihtiyaçları olacak. Bizler inşallah bu ihtiyaçları giderme adına elimizden gelen çabayı, gayreti sarf edeceğiz. Muhtarlarımız, yerel yöneticiler  ve  halkımız  ile direk temas halindeler. Vatandaş ile devlet arasında köprü görevi görüyorlar. Mahallelerde oluşan sorunlarda çalınacak ilk kapı muhtarlarımızın kapısıdır. Mahalledeki ailelerin tüm işlemlerini muhtarlarımız takip ediyor. Bu yönüyle çok önemli bir görevi ifa ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız da muhtarlara büyük kıymet veriyor ve onları zaman zaman köşke çağırarak misafir ediyor, onlarla istişarelerde bulunuyor. Hatta muhtarlarımız zaman zaman direk Cumhurbaşkanımız ile görüşme fırsatı buluyorlar. Biz göreve geldiğimiz zaman ilk icraatımızı Üniversite mahallemizin yanındaki yerleşkede gerçekleştirmiştik. Oradaki yollarda ciddi problemler vardı. Yolların alt ve üstü yapılarını düzenledik. İnşallah bundan sonraki süreçte de Turgut Özal Tıp Merkezini ve İnönü Üniversitesini içerisinde bulunduran mahalledeki ihtiyaçları giderme adına gerek biz olalım gerek üniversitemiz olsun gerekse mahalle muhtarımız olsun elimizden gelen çabayı gayreti birlikte sarf edeceğiz” dedi.

MUHTAR POLAT: “HER DAİM BAŞKANIMIZIN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ OLACAK”

Üniversite Mahallesi Muhtarı Esra Polat da “Üniversite mahallesi olarak Malatya’nın Doğu Anadolu’nun en gözde mahallelerinden biri olma yolundayız. Bölgeye, Doğu Anadolu ve dünyaya sağlık alanında önemli hizmetler veren hocalarımızın, akademisyenlerimizin yer aldığı Turgut Özal Tıp Merkezi ve İnönü Üniversitelerinin değerli hocalarının yoğun olduğu bir bölge. Elit insanlarla, güzel insanlarla bir arada mahallemizde güzel hizmetler yapmak istiyoruz sizlerin de desteğiyle. Yeni mahalle olduğumuzdan dolayı eksikliklerimiz var. Acil olan eksikliklerimizin giderilmesi konusunda Başkanımızın desteğinize ihtiyacımız olacak. Birlikte güzel işler yapmayı istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
Bu haber yoruma kapalı