SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ünlü Sanatçı Malatya'da Okulunu Ziyaret Etti

0
Güncellendi - 2019-11-18 02:28:03
Ünlü Sanatçı Malatya'da Okulunu Ziyaret Etti
A- A+ PAYLAŞ

Onur Ödülü alacağı 9. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne katılmak üzere kente gelen Sanatçı Selçuk Yöntem, okula başladığı Gazi İlkokulu'nda öğrencilerle buluştu.

Okula gelişinde Müdür Ahmet Yıldızhan tarafından karşılanan Yöntem'e, kayısı ile karikatürü hediye edildi.

Subay olan babasının görevi nedeniyle çocukluğunun bir kısmı Malatya'da geçen 1953 doğumlu Yöntem, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 1960'ların başında ilkokul birinci sınıfı okuduğu Gazi İlkokulu'na yıllar sonra geldiğini belirterek "Hem ödül alacak olmam hem de okula gelerek geçmişimi yaşadığım için mutlu oldum. Sanatın birleştirici bir yanı da bu. Duygulandım. Yıllar önce bu okula gidip gelirken, ilkokul birinci sınıfta, yıllar sonra her şeyi aynı şekilde görmek beni çok mutlu etti. " diye konuştu.

Bir gazetecinin, dizilerin öğrenciler üzerinde yaratabileceği olumsuz etkilerin nasıl önlenebileceğiyle ilgili sorusu üzerine Yöntem, şunları söyledi:

"Sistemin belirli noktalarda rehabilite edilmesi gerekiyor, belli kurallar konulması gerekiyor. Bunu yapacak olanın da televizyonların yayınının bağlı olduğu kuruluşlar olması geriyor. Batıda baktığınız zaman her televizyon dizisinde mutlaka iyi, kötü vardır, bir de adalet  ile polis vardır. Sonra toplumun yararına biter her şey. Bizde böyle biraz boşluklar var. Onun için bunun düzenlenmesinin yapılması gerekiyor. Yeni yetişen neslin televizyonda görüldüğü kadar işlerin kolay olmadığını öğrenmesi gerekiyor çünkü onlar gördüklerini 'Burada böyleyse yaşamda da böyledir, yaşamın aynası televizyon.' diyerek çok farklı davranışlarda bulunabilirler. Zaten bu sancıları çekiyoruz, söylediğiniz de bununla ilgili. Onun için bu sistemi kurallarla yasalarla yerine oturtmak gerekiyor."

Malatya Uluslararası Film Festivali'nin 9. yılına geldiğini hatırlatan Yöntem, "Ondan önce de 14 yıllık kısa film festivali var. Geniş çaplı baktığımız zaman 23 yıllık bir mazi diyebiliriz. Bunun devam etmesi gerekiyor. Festivalin uluslararası yönü var, hiç aralık vermemesi gerekiyor. Her zaman Malatya Film Festivali'ni destekleyeceğiz." dedi.

Yöntem, konuşmasının ardından bir sınıfa giderek öğrencilerle sohbet etti.

Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe belediyelerinin iş birliğiyle 9'uncusu düzenlenen "Malatya Uluslararası Film Festivali" bugün yapılacak açılış töreninde Yöntem'e onur ödülü verilecek.

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Murat (4 yıl önce)
    Yıllarca Pütürge ilçesinde öğretmenlik ve okul müdürlüğü yapmış bir hoca hakkında ileri geri konuşmayın. Hangi sendikalı olursa olsun, vatanına milletine her şartta faydalı bir memur olan müdürümüz; aynı zamanda devletini ve milletini seven bir eğitmendir. İşte bu hoca Ahmet'tir. Yıldızhan'dır, beğenseniz de, beğenmeseniz de Hoca.dır, okul müdürüdür, Gazi İlkokulu yöneticisidir...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (4 yıl önce)
    Öğretmen dediğin zaman örnek olmalı.Öğrenciler öğretmenini örnek almalı.Okula sakallı,ütüsüz gömlek ve pis pantolonlarla gitmemek gerekir.Serbest kıyafet diye bir şey yok. M.E B lığının kılık kıyafet yönetmeliği geçerlidir.Sendikalı olanlar serbest kıyafet olmayanlar kravat takacak diye bir kanun yok.Varsa gösterin.Öğrenciler kılık kıyafete uymasa hemen ikaz ediliyor. Okula yabancı biri geldiği zaman kimin müdür, kimin öğretmen,kimin hizmetli olduğunu bilmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)AYDIN isimli kullanıcı yorumuna
    senin kafa hangi yüzyılda daha kılla tüyle uğraşıyorsunuz sizin devriniz bitti işinize bakın
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal gunay (4 yıl önce)
    Herseyden tarisacak bir yon buluyorsunuz. Kravat sac-sakal konusuyorsunuz. Elestiri hersey hedef hicbisey.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (4 yıl önce)
    Bir de kenarmahall okuluna gitseler o zaman nedenli halk sanatçısı olduklar kabul görür belki.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇEVREYOLU (4 yıl önce)Yılmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Haberi okumadan yorum yapınca, sağır duymaz uydurur misali yorum yapmışsın. İlkokul 1. Sınıfı okuduğu okula gitmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    ne kadar sığ tartışmalara giriyorsunuz.Ahmet beyin kravat takması,önceki yönetimde görevl iolması gibi... Bazı şeylere dikkat etmişsinizde Ahmet beyin yönetimde olduğu zamanda bazen kravat taktığına niye dikkat etmemişsiniz,hayret! Bırakalım bu basit işleri de işimize gücümüze bakalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet ufuk (4 yıl önce)
    Rah.etli alifuat ozcan hocam nur icinde yat
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet ufuk (4 yıl önce)
    Gazi ilkokulu bende ordan mezunum malatyanin mederi iftiharidir
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (4 yıl önce)
    Okuluna gelen bir sanatçıyı karşılıyor tabiki kravat takıp tıraş olacak siz nasıl karşılamasını isterdiniz . Sizde yeni yönetimdensiniz ? Böyle bir yorum yaptığınıza göre
    0
    0
    Yanıtla
  • kılınc (4 yıl önce)
    Okulun binası çok zarif
    0
    0
    Yanıtla
  • Öyle de girişteki okul tabelasının rengi işi bozuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (4 yıl önce)
    Ahmet Yıldızhan düne kadar Eğitim Birsen başkanvekili idi. Serbest kıyafet eylemi yapın kravat takmayın. Diyordu. Sendika da görevğ bitince sakal traşı ve kravat yakışmış. Müdürüme
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet hocam malatya eğitim camiası için çok değerli bir abimiz. Sendikada görevde iken dediği şey ve serbest kıyafet eyleminin neden başladığını bilmiyormuş gibisiniz. Artı ahmet hocam orda sadece okulunu değil tüm meb i aynı zamanda devleti temsil ediyor. Kütahyadaki rektör gibi atasını anmaya pazar günü yürüyüş elbisesiyle gidip kurumunu ve kendini küçül düşüremez. Artı devlette kişiler değil makamlar bakidir? nazar etme ne olur çalış senin de olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıldız (4 yıl önce)Koray isimli kullanıcı yorumuna
    Sonuç itibarı ile gördüğüm kadarıyla hepiniz eğitim bir-sen lisiniz , yani orta bir sorun yok, birbirinize yazın, çizin, devran sizin...
    0
    0
    Yanıtla