SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Unutmayacağım O Günü"

0
Güncellendi - 2017-02-23 17:01:12
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz Gazisi Enes Gün, Mart ayında Malatya’da başlayacak FETÖ darbe girişimi davasında müşteki olarak davacı olduğunu belirterek, “O anı yaşadığım için hem gururluyum hem de unutmayacağım o günü. Benim davaya müdahil olmam ve şikayetçi olmamın asıl sebebi yaralanmam değil, vatanıma, milletime, namusuma, ezanıma, bayrağıma ve sahip olduğumuz manevi değerlere göz dikilmesi” diye konuştu.

FETÖ tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında 2. Ordu Komutanlığı önünde darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan Enes Gün, İHA’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Malatya ziyaretinde görüşmesi ve Mart ayında başlayacak FETÖ darbe girişimi davasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Şu anda İnönü Üniversitesinde eğitimine devam ettiğini kaydeden Gün, devletin kendisine iş hakkı tanıdığını ancak kendi çabasıyla bir şeyler başarmak istediğini kaydederek, “Ben BESYO’da spor eğitim bölümü son sınıfını okuyorum. 15 Temmuz’dan dolayı bir geç kalma durumu olmuştu şimdi bu açığı kapatmaya çalışıyorum. Şu anda kendi çabamla KPPS’ye hazırlanmaya çalışıyorum. İnşallah bir şeyleri başarırım” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya ziyaretine de değinen Gün, Cumhurbaşkanını karşısında görünce şoka girdiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızı görünce sarılmak istedim ama heyecanım çok zirvedeydi. Kendisini görünce bir şoka girdim. Benim hayalim onu yakından görmekti, hayalim olan şeyi de gerçekleştirmiş oldum. Kendisini görünce elinden ve en çok da alnından öpmek istedim. Ben elini öpeceğim zaman bana şu ifadeyi kullandı; ‘Gaziler el öpmez‘ dedi. Ben de ‘Sizin gibi bir adam varsa karşımda, alnından bile öperim’ dedim. Cumhurbaşkanımızla karşılaşmak benim için bir onurdu. İnşallah tekrar karşılaşmak istiyorum. Külliyede de özellikle görüp sarılmak istiyorum ve alnından öpmek istiyorum” dedi.

Nisan ayında yapılacak referandum ile ilgili de konuşan Gün, “Bu referandum diğer referandumlardan ve seçimlerden çok farklı. Gerçekten aklını ve kalbini birleştiren insanlar zaten fark eder. 15 Temmuz’da yaşananları aklına getiren kişiler bu referandumda ne yapacağını fark ederler. Belli oluyor zaten bu bir parti meselesi değil. Artık son dönemeçteyiz, geçtik geçtik, geçemezsek ben çok iyi şeyler olmayacağını tahmin ediyorum. Ben sadece Tayyip Erdoğan için değil vatanımız, milletimiz, namusumuz için ve 15 Temmuz gibi hain kalkışmaların olmaması için oyumu evet olarak kullanacağım. Benim kaç oyum olsa ben yine evet olarak kullanırdım. Benim ailem, arkadaş çevrem de oylarını evet olarak kullanacak. Zaten hayır olarak kullanmayı düşünenler de bence Cumhurbaşkanımızın dediği gibi teröristlerle aynı safı tutan insanlardır” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Mart ayında Malatya’da başlayacak FETÖ darbe girişimi davasında müdahil olacağını da sözlerine ekleyen Gün, “Ben o anı zaten unutamam o olayı yaşayan bilir. Benim 7 Mart'ta duruşmam var. Kişisel olarak kimseye karşı bir kinim yok. Ben devlete karşı, bu dini kullanarak bizim içimize girmeye çalışan ve namusumuza göz diken kişilerin karşısındayım ve tek başıma savunacağım. 7 Mart'taki duruşmaya müdahilim müşteki olarak gideceğim” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Hakan çelik (7 yıl önce)
    Enes gün kardeşimiz güzel bi konuşma yapmış yüreğine sağlık fakat son cümlesi hoş olmamış evet hayır demek demokratik bi seçenek iki tarafada saygı lütfen hayırcılarla terörü aynı safha koymak yanlış bir durum
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet m. (7 yıl önce)
    Ömrün boyunca tüm hayallerin gerçekleşir inşallah. Bazıları ders çıkarsın GAZİMİZDEN, devletten gelen işi elinin tersiyle itip kendi emeğinin, hakkının peşine düşerek hayallerini gerçekleştirme çabasında. Tek minneti emeği, tek gayesi başarı. Gerçekten helal olsun GAZİMİZE. (Kimi onursuzlar vardır dayı arar yeğen olmak için). Kimi yiğitler de vardır ki kelimeler onlara kifayetsiz kalır ve ismleriyle anılır. Tıpkı GAZİMİZ ENES GÜN gibi.
    0
    0
    Yanıtla