SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Üretilen Mallar Depoda Çürüyor'

0
Güncellendi - 2021-02-05 00:45:30
'Üretilen Mallar Depoda Çürüyor'
A- A+ PAYLAŞ

İyi Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş Türkiye’nin tarımda öncü bir ülke olabilecek kapasitesi varken, artan tarım maliyetlerine dikkat çekerek tarım politikalarını eleştirdi.

Pandemi süreciyle birlikte kredileri borçları giderek artan çiftçiler, üretimde ve ürettiklerini pazarlamakta zorluk çekiyor. Ürün başına alınan ödenekler geç verilirken, verilen ödeneklere de özel şirketler el koyuyor. Konuyla ilgili İYİ Parti Malatya İl Başkanı Süleyman Sarıbaş, yazılı bir açıklama yaparak, çiftçinin içinde bulunduğu duruma dikkat çekti.

“TARIMDAN KAR SAĞLANAMIYOR”

Türkiye’nin coğrafyası ve arazi varlığıyla tarımda öncü bir ülke olması gerekirken, yanlış politikalar nedeniyle sorun yaşadığına değinen Başkan Sarıbaş, “Türkiye’de yanlış tarım politikası uygulanıyor, tarım üreticinin, çiftçinin değil devlet tarafından imkan verilen şirketlerin elindedir. Üreten çiftçinin ürün desteğine şirketler el koyuyor. Üretici kazanamıyor. Tarımda önde gelen sorunlar çözülmeden bu dönemleri atlatmamız mümkün değil. Ham madde konusunda dışa bağımlı bir ülke haline geldik. Mazot, elektrik, gübre ve ilaçlar, bu maliyetleri daha arttırıyor. Son bir yılda yüzde 80 civarında artış gösteren gübre hem üreticimizi hem de elde edilen ürünleri zarara sokuyor. Tüm bunlarla birlikte tarımsal üretimden kazanç sağlanamıyor” dedi.

“ÜRETİLEN MALLAR DEPOLARDA ÇÜRÜYOR”

“Çiftçimiz pandemide bu zorluklara rağmen üretime devam ediyor” diyen Sarıbaş, “Geçtiğimiz günlerde gündem olan tanınmış bir şarkıcıya bile erteleme ödeme için yardımcı olan devlet bankaları aynı özveriyi köylümüze, çiftçimize esnafımıza sağlamıyor. Traktörüne, toprağına el konulan çiftçimiz elindeki yumurtayı yol parası için satıp banka ödemesini ertelemek için giden çiftçi kardeşlerimiz geri çevriliyor. Tüm bu gerçekler ülkemizin tarımsal üretimine uygulanan bir ambargodur. Dışa bağımlılık gün geçtikçe artarken bizim yerli mallarımız depolarda çürüyor. Biz İYİ Parti olarak tüm bu sorunları gündeme getirirken iktidar bu sorunların üzerini kendi kurduğu hikayelerle yalanlıyor” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız