SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sanatçı Toygun Ateş Koronadan Vefat Etti

A- A+ PAYLAŞ

Rol aldığı bir film nedeniyle Malatya’da bulunan ve yakalandığı yeni tip Koronavirüs  nedeniyle Turgut Özal Tıp Merkezi’nde 9 gündür tedavi gören ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Toygun Ateş’in vefat ettiği bildirildi.

Bir film çekimi nedeniyle bir süredir Malatya’da bulunan ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Toygun Ateş’in film çekimleri sırasında Koronavirüse yakalanmış ve durumu ağırlaşınca bir süre önce İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi altına alınmıştı.  Cihaza bağlı ve entübe bir şekilde tedavisi devam eden Ateş’in  vefat ettiği bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ali Beytur, “Covid 19 enfeksiyonu nedeniyle yoğun bakımda cihaza bağlı entübe olarak hastanemizde 9 gündür tedavi görmekte olan tiyatro sanatçısı Toygun Ateş vefat etmiştir. Sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde çekilen Gizemli Köy filminin yönetmeni Okan Ege Ergüven, AA muhabirine, yaklaşık 3 aydır filmin çekimlerinin sürdüğünü, Ateş'te halsizlik olduğunu fark edince çekimleri iptal ettiklerini anlattı.

Sağlık ekiplerinin yaptığı testin pozitif çıkması üzerine Toygun Ateş'in hastaneye kaldırıldığını dile getiren Ergüven, "Sette zaten koronavirüs nedeniyle az kişiyle çalışıyoruz. Bugün vefat ettiğini üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Çekimlere ara verdik." diye konuştu.

Toygun Ateş kimdir?

2 Haziran 1954 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Toygun Ateş, İstanbul Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Çok sayıda tiyatro oyununda oynayan Ateş, sinema oyunculuğuna 1976 yılında başladı. Toygun Ateş, 1976'dan itibaren 100'den fazla sinema ve dizi filminde oynadı. Seslendirme sanatçısı olarak hem seslendirme yönetmenliği hem çeşitli yapımlar için seslendirmeler yaptı. Sinema yönetmeni ve senaryo yazarı da olan Toygun Ateş, yeni projelerde oyuncu, yönetmen, senarist olarak yer almaya devam ediyordu.

malatyahaber.com- AA- iha

FOTO: Koronadan vefat eden Toygun Ateş,  'Gizemli Köy' filmi çekiminde..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun diyorum,65 yaş üzerine sokağa çıkma yasağı varken sanatçımızın filim çekmesine nasıl izin verilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol topal (3 yıl önce)
    Korona Allah'tan gelen bı musibet de amenna Kuldan ise vefat edenlerin ailesinin kalan ömrü kahırla geçecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza aktaş (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesi
    0
    0
    Yanıtla