SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Usulsüz İş'te 23 Görevliye Disiplin Cezası Teklifi!

0
Güncellendi - 2021-06-10 16:32:16
'Usulsüz İş'te 23 Görevliye Disiplin Cezası Teklifi!
A- A+ PAYLAŞ

SADECE DİSİPLİN İŞLEMİYLE SINIRLI MI KALACAK? Elazığ- Sivrice merkezli olarak 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde etkilendikleri iddia edilerek, Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım listesine alınan, ancak usulsüz ve ihalesiz şekilde yıkılmak istenen okullarla ilgili, müfettişlerce yapılan idari soruşturma sonucunda iki kurumda dönemin müdürlerinin de bulunduğu toplam 23 görevliye disiplin cezası verilmesi teklif edildi.

"NASILSA BANA VERECEKLER"LE BAŞLAYAN SÜREÇ VE 23 GÖREVLİ..

Depremden etkilenen Akçadağ- Kepez’deki Çok Programlı Lise (ÇPL) binasında, okul yöneticileri ve muhtardan habersiz başlayan söküm çalışmaları üzerine, sökümü yapan şahıslardan birinin (A.T.G.’nin) “Okulun yıkım ihalesini bana verecekler. Yağmur-yaş gelmeden sökümümüzü yapalım” yanıtını vermesi ile başlayan süreçte, gazeteci olduğunu öne süren A.T.G. tutuklanarak bir süre cezaevinde kalmış, soruşturma sonrasında çok ilginç ihale usulsüzlüğü iddia ve suçlamaları zinciri ortaya çıkmış Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılmıştı. Halen bazı adli soruşturmalar devam ederken, idari disiplin soruşturması ise tamamlandı. İki okulun usulsüz yıkımı ile ilgili dava ise Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

Depremde hasar gören resmi kamu binalarının yıkımına ilişkin ihalelerin usulsüz yapıldığı iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığınca yapılan Disiplin Soruşturması Raporu tamamlandı.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığınca yapılan Disiplin Soruşturması Raporunda Malatya Yatırım İzleme ve koordinasyon Başkanlığı ile Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri hakkında ayrı ayrı kurum amirlerince disiplin cezası verilmesi istendi.

Disiplin Soruşturması Raporunda, “Yatırım İzleme Müdür Vekili Fikret O. hakkında üç kez, Yatırım İzleme Müdür Vekili Nihat S., İdari ve Mahalli İşler Müdürü Süleyman D., Jeoloji Mühendisi Kemal Ak., Canan T., memurlar Ferit Ç., Etem D., Tuğba K., Göknur G.Y., Şef Aydın Y., Kamil B., Arzu A., Cansel B. hakkında disiplin cezası verilmesi teklif edilerek, disiplin amirince değerlendirilmesi istendi.

Disiplin Soruşturması Raporunda Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Mehmet S., İl Müdür Yardımcısı Gökhan İsmail A., Bilgihan B., Cevdet S., Murat H., Haluk G., Şahap Ş., Kemal A., Yahya A. ve Kazi Ş.n hakkında disiplin cezası verilmesi teklif edilerek, disiplin amirince değerlendirilmesi kaydedildi.

Dönemin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret O. hakkında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile ilgili incelemede her hangi bir teklifte bulunulmaması dikkat çekti.

Disiplin Soruşturması Raporları Malatya Yatırım İzleme ve koordinasyon Başkanlığı ile Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderilerek, kurum disiplin amirlerince verilecek olan disiplin cezalarının Malatya İl İdare Kurulu Müdürlüğüne bildirilmesi istendi.

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığınca adli soruşturma için Cumhuriyet Başsavcılığına her hangi bir suç duyurusunda bulunulup bulunulmadığı ise bilinmiyor.

"MÜDÜR YIKIM İŞİNİ JEST OLSUN DİYE VERMİŞTİ"..

24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden etkilendikleri iddia edilerek, Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım listesine alınan 2 okulun usulsüz ve ihalesiz şekilde yıkılmak istenmesi ile ilgili dava süreci ise Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılaması devam eden A.T.G., söz konusu okulların yıkım işini kendisine dönemin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret O.’nun verdiğini iddia etmiş, ifade ve iddiaları belgelerde şöyle yer almıştı:

“Çevre ve Şehircilik İl Müdürü F.O.’nun bizatihi el yazısı ile Malatya il merkezinde bulunan Kazım Karabekir İlkokulu, Yeşilyurt Konak Anadolu Lisesi ve Akçadağ ilçesinde bulunan Kepez ÇPL binalarının adreslerini yazarak verdiğini ve ‘Sana yarın kağıtlar teslim edilecek git çalışmalarına başla’ demesi üzerine piyasadan rastgele bulmuş olduğu iş makineleri ve ameleler ile birlikte Kazım Karabekir İlkokulu, Yeşilyurt Konak Anadolu Lisesi ve Akçadağ ilçesinde bulunan Kepez ÇPL binalarında çalışmalara başladığını, çalışmalar kapsamında okul binalarının içerisinde bulunan kapı çerçevelerini, demir korkuluklarını, lavaboları, elektrik kablolarını, demir aksamları, kalorifer peteklerini ve net hatırlayamayacağı diğer eşyaları sökerek Malatya piyasasındaki hurdacılara kilosu 1.5 TL’den sattığını… F.O.’nun bu işleri kendisine jest olsun diye verdiğini, bu okullarla ilgili tüm işlemlerden F.O.’nun, ihale şefi A.Y.’nin, YİKOB müdürü S.D.’nin bilgisi olduğunu…”

Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ikinci duruşmada, sanık A. T.G.’nin, kendisiyle okul yıkımları ve ihaleler konusunda Whatsapp yazışmaları olduğunu hatırlatması ve bu mesajların duruşmada okunması üzerine, Sanık T.G. ile Whatsapp üzerinden yazıştıklarını kabul eden İl Müdürü Fikret O., Whatsapp yazışma içeriğini ise hatırlamadığını söylemişti. Müdür, mahkemede, iki okul binasının yıkımı ile ilgili olarak kendisine yöneltilen sorulara karşılık olarak; deprem sonrası yaşanan yoğunluktan dolayı, dava konusu olayları da tam olarak hatırlamadığını söylemişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Malatyalıanne (2 yıl önce)
    Ahhh sahipsiz Malatya'm... Yazık oluyor canım memleketime ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Benim evimi yıkacaksın bide bunun üzerinden usulsüz para kazanacaksın. Senin ağzını caart diye yırtarım. Çşb ninnverdiği tüm hasar raporları tartışılmalı. Bunlar adamın evini yakar ateşinde kahvesini pişirirler. Malatyalı zerre kadar umurlarında değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Bizim insanimiz ve siyascilerimiz konusurlar basinda hava atarlar icrata gelince elaziglar uygularlar yetkileri mudurlukleri elden birakmazlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamdullah (2 yıl önce)
    Ya şimdi eğri oturalım doğru konuşalım. İhalesiz işe başlama durumunu yapmayan var mı. Büyükşehir belediyesi Zafer mahallesinde bayındırlık lojmanlarının yanına 24 Derslikli Rıdvan Mertöz Ortaokulunun ihalesi 27 haziranda olmasına rağmen işi “birilerine” vererek başladı. Daha ihalesi olmadı yahu. Battalgazi belediyesi Fırat mahallesindeki devlet hastanesinin önündeki yeşil alanda ihale kararını beklemeden yine “birilerine” işi vererek başlattılar. Eğer birilerini eleştireceksek herkesi eleştireceğiz, yanlışların hepsine yanlış diyeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (2 yıl önce)
    Değerli arkadaşlar bir arkadaşımız bu elazığlı yönetici olayından bahsetmiş. Gidin elazığ uzak değil elazığ da bir tane bile malatyalı yönetici bulamazsınız. Hatta diyelim biri atandı olmaz da zamanında bir kaç bürokratı atamaya çalıştılar tüm elazığ ayağa kalktı. Daha imzaya gitmemişti bakın imzalanmamıştı yani. Ama canım malatyam elazığlısı, adıyamanlısı hepsi yönetici oluyor. Bize benzeyen bir il daha var o da şanlıurfadır onlarda bir ara maraştan belediye başkanı ithal etmişlerdi. Demedi demeyin yakında belediye başkanımızı da elazığdan ithal edebiliriz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Boybeyi (2 yıl önce)
    Şaşırdık mi? HAYıR
    0
    0
    Yanıtla
  • Baki (2 yıl önce)
    Soruşturma Raporunda (Elazığlı arkadaşları tenzih ederim), İhaleleri Elazığlı firmalara, "ihalesiz" bir şekilde verdikleri ortaya çıkmıştır. İşin ilginç yanı bu olayların baş aktörlerinden F.O. görevden "Pasaport Soruşturması" kapsamında görevinden alınmış, diğeri YİKOB İdari Mali İşler Müdürü S.D. hala görevine devam etmektedir. Bu görevlere nasıl geldikleri bilinen, bu insanların, bu makamları nasıl kullandıklarını sağır sultan duymuştur. Bu görevlilerin Malatyamıza daha ne kadar zarar vermesini bekliyorsunuz, Malatya bu kadar mı aciz, Malatya' nın en büyük kurumu Malatya Valiliğimiz, kendisine bağlı bir kurumda bu ehliyetsiz, liyakatsiz insanların daha ne kadar kalmasına müsaade edecek çok merak ediyorum,
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Malatya yı Malatyalılar yönetmediği sürece bu olaylara çok şahit olacağız. Konu ile direkt bağlantısı olmasa da Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü on yıllardır bu şehre bir kazık çakmadığı gibi yaptığı kıytırık hizmetleri ne de sadece gülüyoruz. Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğünün şehrimize yaptığı en büyük eser olan dillere destan bir viyadüğümüz var, tam bir sanat yapısı, şaheser. Gidin bakın Elazığ da böyle bir eğrelti yol görebilirmisiniz ?. Devletin sermayesi milli malı sırf şövenist yöneticiler yüzünden sadece komşu il için harcanıyorken; hala çevre illerden şahısların Malatya da ki birkaç devlet kurumunda yöneticilik yapması; yaparken de bahse konu hak hukuk gözetmeyen icraatları bizleri tiksindirdi. Çünkü bu şahısların amacı Malatya ya hizmet etmek değil köstek olmaktır. Malatyalı duruşu şuuru kimliği ile hizmet edecek yöneticiler görmek dileği ile..
    0
    0
    Yanıtla
  • %100 katılıyorum, Elazığlı müdürler buradaki işe destek görünümü vererek engellerken, buradaki ihaleleri, projeleri, açık pozisyonları kendi memleketlerine haber olarak uçururlar. Biri de çıkıp sormuyor; niye Elazığ'daki muadil kurumlarda da yine Elazığlı müdürler var? Nedir bunun hikmeti? Malatyalılar bu kadar mı beceriksiz ya da sahipsiz?
    %100
    %0
    Yanıtla