SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Utanmaz Trol CHP'yi Suçluyor"

0
Güncellendi - 2021-08-02 15:18:34
A- A+ PAYLAŞ

"BÖYLE TARIM ORMAN BAKANINI ALLAH DÜŞMANIN BAŞINA VERMESİN" CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba beraberinde İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte DEVA Partisi Malatya İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Onur Güneş ve parti yöneticileriyle bir süre görüşerek, orman yangınlarına ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

THK’nin yaşattığı kepazeliğin sorumluluğunu kimse üstlenmiyor

CHP’li Ağbaba, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sağcısı solcusu herkes gözü yaşlı orman yangınlarını izliyor. Sivil insanlar #helpTurkey diye bir kampanya başlattılar, iktidar nedensiz karşı çıkıyor. Diğer taraftan Türk Hava Kurumu tartışılıyor. THK kayyımı ‘Uçakları kaldırmak için 4 milyon dolar lazım’ diyor. 4 milyon dolar veremeyen devlet, üç uçağa 150 gün için 203 milyon lira para ödeyebiliyor. Saray’ın günlük harcaması 10 milyon liranın üzerinde. Saray’a üç günde harcanan parayla THK’nin 6 uçağı uçabilir hale gelebilir. Kimse sorumluluk almıyor. THK Başkanı ‘ben kayyımım, karışmam’ diyor, Maliye Bakanı sorumluluk almıyor, Tarım ve Orman Bakanı sorumluluk almıyor. Bunun sorumluluğunu da CHP’ye yükleyecekler. Biz ‘bu uçakları CHP’li belediyeler kiralasın, yangınlar söndürülsün’ diye teklif ettik ama kabul etmediler. Şimdi THK’nin yaşattığı kepazeliğin sorumluluğunu kimse üstlenmiyor. Uçaklar hangarda bekliyor. İspanya ve Hırvatistan’dan gelen uçaklar aynı uçaklar. Bizim uçaklara izin verilmiyor. Neden, THK’yi ideolojik olarak yok etmek istiyorlar. Bir tarafta kayyım başkan, diğer tarafta utanma duygusunu kaybetmiş bir Tarım ve Orman Bakanı THK’yi yok ettiler.”

Böyle Tarım ve Orman Bakanını Allah düşmanın başına vermesin

“Hele bir Tarım ve Orman Bakanı var ki, Allah düşmanın başına vermesin diyoruz. Kendinin hiç sorumluluğu yok, herkesin sorumluluğu var. Tarım ve Orman Bakanı. önce tarımı bitirdi, şimdi de ormanları bitiriyor. Bu yangınlar ilk kez karşılaştığımız yangınlar değil. Hatırlarsanız bu yangınlarla geçtiğimiz yıllarda da karşılaştık. Bir kurumu yok pahasına etme pahasına, düşmanca yok etme pahasına ormanların yanmasına göz yumdular, THK uçaklarının hangarda bekletilmesine sebep oldular. Şimdi ne diyor ‘yerleşim yerlerinin korunmasında sorumluluk belediyelerin’. Utanmaz, yüzü kızarmaz adam, sanki yangınlar Marmaris’te, Manavgat’ta yerleşim yerlerinde çıkmış gibi, utanmazca açıklamalar yapıyor. Onda biraz utanma varsa, ar varsa, derhal o görevden istifa eder. Sorumluluk onundur, şimdi belediyelere yüklemeye çalışıyor. Buradan bile siyaset çıkartmaya çalışıyor. Yangın nerede çıktı, ormanlarda çıktı. Sanki yerleşim yerlerinde çıkmış da müdahale edilmemiş gibi anlatıyor, tıpkı sahibinin sesi gibi konuşuyor.”

Bir kişiye 13 makam uçağı, 83 milyona ise 3 adet yangın söndürme uçağı düşüyor

“Herkesi hayrete düşüren görüntülerle karşılaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı yangın bölgesine gidiyor, yangın bölgesine önce onlarca özel uçakla gidiyor, sonra yüzlerce araçlık konvoyla mitinge gidiyor. Mitingde bir taraftan otobüste, bir taraftan kürsüde milletin üstüne çay atıyor. Aklını yitirmiş durumdalar. Acaba bu bir zaytung’un haberi mi, bir trol haberi mi diye bakıyorsunuz. Ne yazık ki görüntüler gerçek. Bir kişiye 13 makam uçağı varken, 83 milyona ise 3 adet yangın söndürme uçağı düşüyor. Yunanistan’da iki makam uçağı varken 39 adet yangın söndürme uçağı var. Fransa’nın 8 makam uçağı var, 32 adet yangın söndürme uçağı var. İspanya’nın 3 makam uçağı var, 17’si kendilerine ait 57’si kiralık 74 adet yangın söndürme uçağı var. İtalya’nın 8 makam uçağı var, 88 adet yangın söndürme uçağı var. Asrın Lideri bizim fakirin 1150 odalı sarayı, 300 odalı yazlık sarayı, Ahlat’ta kışlık sarayı var. Vahdettin köşkü, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Huber Köşkü, Yıldız Sarayını kullanıyor. Abdülaziz’in altın varaklı padişah koltuğunda oturuyor. Ama kendimize ait yangın söndürme aracımız 3 adet, onlar da kiralık. Dünyanın en büyük araç üreticisi olan ülkelerden Almanya’nın 9 bin, Japonya’da 10 bin, Fransa’da 8 bin aracı var. Türkiye’de ise 125 bin makam aracı var. Bakın bir tarafta yangın söndürme uçaklarına bakın, diğer taraftan bizim makam araçlarına, özel uçaklarımıza bir bakın.”

Cumhurbaşkanı ne gelenek ne görenek ne inanç bıraktı!

“Bir gencimiz, 25 yaşındaki Şahin Akdemir orman yangınları sönsün diye çabalarken şehit oldu. Cumhurbaşkanı ne yaptı, şehitlerin ailesini taziye için ayağına çağırdı. Ne geleneğimiz ne göreneğimiz kaldı. Bunlara her şey meşru. Bir şehit ailesini ayağına çağırıyorlar. Cumhurbaşkanı gelecek diye bir köye n95 maskeler dağıtıyorlar. Bir de utanmadan insanların kafasına çay fırlatıyorlar. Her şeyiyle yönetilemeyen, savrulan yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız.”

Utanmaz troll CHP’yi suçluyor

"Yeni Şafak Gazetesi’nin eski baş yazarı İbrahim Karagül diye birisi var. Bu adam AKP’nin amiral gemisi dedikleri bir gazetenin yıllarca baş yazarlık yapmış utanmaz bir troll. Eğer elinizde bir delil varsa çıkıp açıklayın. Jandarma sizde, emniyet sizde, MİT sizde, İçişleri Bakanlığı sizde. Eğer PKK’lılar ormanları yakıyorsa ve bunları yakalayamıyorsanız bu sizin suçunuz. Suçu CHP’ye, Kılıçdaroğlu’na atıyorlar. Herkesin suçu var, bir tek AKP’nin, Erdoğan’ın suçu yok. Yangınların söndürülememesinin sorumlusu iktidardır, ülkeyi yönetenlerdir. Dünyanın her yerinde yangın oluyor. Yunanistan’da, İspanya’da yangın oluyor. Bunlar günlerce bunu izlediler, sonra da yerel yönetimleri suçluyorlar. Bu acizliğin ifadesidir, Türkiye’nin yönetilememesinin sonuçlarını yaşıyoruz. Bu günleri aşacağımızı umuyoruz. Türkiye’nin çıkarlarını düşünen bir anlayışla ülkenin yönetileceği günler yakındır.”

"TMO alım yapacak mı belli değil"

Bir basın mensubunun Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı alımı yapmaması ile ilgili sorusunu cevaplandıran Ağbaba, “Maalesef TMO da bir siyasi amaç için kullanılıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi diğer bölgelerde ürün alım fiyatlarını açıklamışsa,Malatya’da da açıklanmalıdır. Bundan sonra açıklamanın ne anlamı olacak bunu da sormak lazım.Kayısı sezonu Haziran ayında başlıyor, Ağustos ayına gelmişiz şimdiye kadar neden açıklamadınız taban fiyatı.Üreticinin ilaç parası var su parası var, elektrik parası var kapısında işçi bekliyor hala fiyatı açıklayamamışsın, neyi bekliyorsun? Acaba köylünün elinde çiftçinin elinde ürün bitsin ondan sonra mı açıklarsın ve neye yarayacak bundan sonra açıklaman onu da sormak lazım.Taban fiyattan vazgeçtik, kayısı alımı yapıp yapmayacaklarını daha açıklamadılar. Geçen sene büyük bir şov ile açıkladılar, birkaç ay sonra alım yaptılar. Toprak Mahsulleri Ofisinin kayısı alması önemlidir. Fiyat teklifi açısından önemlidir, çiftçinin ürünü açısından önemlidir. Alım ile ilgili açıklamaların yapılmasını bekliyoruz” dedi.

"Bu yaşanılanlar sürpriz değil"

Ağbaba, bir başka basın mensubunun TEDAŞ ile ilgili sorusunu yanıtlarken, “Elektrik kesintileri nedeniyle 35 bin tavuğun telef olduğu söyleniyor, tabi bu rakam ciddi bir rakam. Üreticiye herhangi bir ihbar yapılmadan elektrik kesintisi yapıldığı söyleniyor, eğer bu doğruysa çok ciddi bir ihmal var. Bu durumun değerlendirilmesi lazım. Bu bir milli servet. Haber verilmeden elektrik kesintisinin yapılmasını doğru bulmuyoruz.Maalesef özelleştirilmelerin sonucunu yaşıyoruz.Bakın, haber verilmeden elektriklerin kesilmesi, aboneliklerin iptal edilmesi, yatırım yapılmaması, nerdeyse bir yel esse elektriklerin kesilmesi, bunların hepsinin sebebi TEDAŞ ‘ın özelleştirilmesidir. Önce TEDAŞ özelleştirildi, şimdi iletim kısmı da özelleştirildi.Bu yaşanılanlar bizim için bir sürpriz değil, özelleştirmelerin sonucunu yaşıyoruz.”ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Bir tost (2 yıl önce)
    Tamamen laf salatası Yüreği yanan insanları gaza getirmek için öyle planlı bir açıklama yapmış ki inanılmaz Rakamları istediği yerde dolar istediği yerde TL kullanmış sırf burdan amacının memlekete fayda olmadığı anlaşılabilir Sizce karşılaştırmayı dolar yada TL olarak yapamaz mıydı 4 milyon dolar veremeyen devlet, üç uçağa 150 gün için 203 milyon lira para ödeyebiliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (2 yıl önce)
    pkk dediğin hdp hdp ise pkk'dır.Ayrıca bu karabasanların ülkemin topraklarından ebediyyen bitip çıkmasının önündeki tek engel partiniz chp'dir.Koruyup kolladığınız gizli ortağınızdır.Görnüyormuyuz sanıyorsunuz.Ateşin çocukları hakkında tek kelime etmediz.Ortağınız darılır sonra..Her defasında bir sıkıntı oluştuğunda adeta kaos dilenciliği yapıyorsunuz.bir kezde bir şeyleri çözmek için destek olunda sizi alkışlayalım.Bu Yangınları çıkaranlara tek kelime olumsız laf etmediniz ama fırsat bu fırsat diyip reise ve çalışma arkadaşlarına bir yığın laf ediyorsunuz.Devlet tüm gücüyle orada.Değil bir uçak bin uçaklada müdahale edilse siz gene eleştireceksiniz çünkü yapabileceğiniz bu kadar..
    0
    0
    Yanıtla
  • birisi (2 yıl önce)
    çok konuşan bu vekillerin hepsi a sı b si c si farketmez. ne zamanki makam arabaları özel şöförleri özel sekreterlerinden özel danışmanlarından vazgeçerlerse ülke o zaman rahata erecek
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (2 yıl önce)
    Memlekete yazık,bir yangını söndürmeyi uçak eski,uçak yeni polemiğine girip beceremiyorlar,, o kadar aymazlık varki,yangınların olduğu gün,kanun çıkarıp bütün imar yetkisi otelleri yapmaya yada izni verme yetkisini, tek bakanlığa veriyorlar,bu acele niye,ondan sonra yaptığın hizmet boşa gidiyor, yazık orman hepimizin,Memleket hepimizin ............
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (2 yıl önce)
    AKP 'allah bizi utandırmasın' diye diye iyice aymaz oldu çıktı. Bunlarda utanma falan yok. Bu sözüm seçmene: İnsan ülkesini düşünür biraz, geleceğini düşünür. Kendini düşünmüyorsan bari çocuğunun geleceğini düşün biraz. Millet aklını başına al, bir avuç insan sefa içinde yaşıyor, sen bu hukumetin umrunda bile değilsin gör artık. Çok zor değil gör artık!
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Genel başkanı yalan yanlış iftira sataşma üzerine siyaset yaparken Bilgi beceri yetenek ve ana muhalefet partisi olduğundan bi haber iken Yardımcısı olan veli ağbaba her konuya her olaya şovanist yaklaşımı Tava tencere muhabbeti ile muhalefet yapması utanmak için başkalarına değil aynaya Bakması lazımken Çıkmış sallamış rakamları bilgim var diye Birileri de sadece particilik sevdası yüzünden ak ile karayı kendi fikri ve gördükleri ile değil onların söylemleri ile Ak olana kara karaya ak diyorlar Araştırmak tan aciz olan ancak başkalarının aklı ile idare ederek yorum yapıyorlar ne diyelim Bunların birlik beraberlik anlayışı ancak chp hdp ip ve Türkiye ye dayatma anlaşmalar ile bi 100 yıl daha bu ülkeyi nasıl köle edebiliriz düşüncesinde olanlar ile birlik beraberlik içindeler Bu devlet 100 yıllık değil bin yıllık hatta daha fazla Bunu görün bilin anlayın devlet idare etmek ciddiyet ister fikir bilgi yetenek ister Tüm zorlamalara rağmen bütün bunların altından kalkacak kadar vatan severe sahip bu da geçer tam bağımsız güçlü Türkiye gelecek sabredin seyredin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben de diyordum ki, Veli Ağbaba haberi var. Bu Tuncay trolü nerede diye? Neyse gecikmeli olarak gelmiş, yine işkembeden sallamış. Yazdıklarının hiçbirinin dikkate değer yanı yok. Hepsi maval. Adamın yönelttiği tüm eleştiri ve iddiaların tamamı kendi partisinde var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bay bilgili orda sana da cevabım var iyi okursan anlarsın Başkalarının aklı ile hareket edenler demişim Araştırma soruşturma yok demişim İpotekli beyinler çok demişim al hangisi üstüne uyarsa onu giyin Malatyalıyım ve hiç bir siyasetçiyi tanımam etmem işim olmadı olmaz da inşallah Yalan yaşayan doğruya düşman olur Artık öyle bir zamandan geçiyoruz ki Dağru Mahsun yalan cirit atıyor bi süre daha devam edin Chp nin yüzde 95 i benim için eleştiri malzemesi fikrim değişemez Çok merak ediyorsan takip et Kuzey Güney çevre yolları, viyadük şehir içine yapılan alt geçitleri hızlı tren adam kayırma ulaşım konusunda da AKP vekilleri bld başkanları da zaman zaman sert eleştirdiğim oldu sizin gibi at gözlükleri ile bakmıyorum olaya şak şakçı değilim çok şükür
    0
    0
    Yanıtla
  • Köyün DELİSİ (2 yıl önce)Tuncay isimli kullanıcı yorumuna
    Tuncay senin başına ÇAY mı düştü ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hee deli gel İçek İdarecileriniz gibi yalan ve iftira ile beslenmeyi bırakın artık Hakikati görün Çay'a niye gelmedin diye bi daha yazdırma bana Burdan mutlaka bekliyorum Fikirler çatışır sorunlar tartışılır ama Misafirperverliğim asla tartışılmaz Eğer gelmezsen hangi köyün delisi isen Söyle ben gelirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş Hasan (2 yıl önce)
    Sayın Vekil hırsızın hiç suçu yok demi !!! yakanların hiç günahı yok söndüremeyenler hep suçlu yakanlar cici çocuklar söndüremeyenler en kötü adamlr öylemi 117 farklı yeri ateşe verenlere tek laf etmeyeceksin 150 uçağı neden yok ki diye laf edeceksin Thk yi yiyip soğana çevirenlere tek laf etmeyeceksin sonra hükümeti suçlayacaksın bi bırakın bu işleri ya doğruya doğru yanlışa yanlış diyemeyecek kadar yanlış siyaset içindesiniz…
    0
    0
    Yanıtla
  • Hırsızın suçu yok doğru çünki yapanın yanına kâr kaldığı bir dönem,suçluların sapiklarin cezasız kaldığı bir dönem.100lerce sabikasi olan dışarıda cirit atıyor. 117 yeri yakanlar buhar olup havayami uçtu. Niye bulunmuyor. Her elim acı olayda bıçak kemiğe dayandı diyenlerin ya bıçağı kör yada kemiğinde sıkıntı var.ateş düştüğü yeri çoktan yaktı. Direk karsıya bakan gözlüklerini çıkarda bak bakalım kim ülkeyi soyup soğana çevirmiş .
    0
    0
    Yanıtla
  • suat (2 yıl önce)
    Halil ve onun gibiler. Vallahi de billahi de sen ve senin gibileri bu ülkenin başına beddua ile musallat edilmiş yaratıklarsınız. Normal çalışan hiçbir organınız yok. Ne görüyor, ne duyuyor ne de anlayabiliyorsunuz, idrak yok sizin gibilerde. Her şey milletin gözünün önünde cereyan ediyor. Ama, bunlar hala aynı yerdeler. Her şeyin sebebi CHP'ymiş. Yaşı bir de 58'miş. Bunlar 158 sene yaşasa ne olur ki. Beyinlerini vermişler süresiz kiraya. Allah bu ülkenin aklıbaşında, duyarlı, sorumlu vatandaşlarını korusun bunların karşısında. Yangınlardan 3 gün önce orman alanının bir bakan yetkisinde talanına izin veren kanunu torbanın içerisine atarak çıkaran sayın partilerine tık diyemeyen, bunu yorumlamaktan dahi aciz adamlar bunlar. Tarihin en çapsız kapasitesiz bakanı olan sorumlu bakan her gün başka bir yalan atıyor. THK'yı batırmışlar kurmaca ihalelerle, ona diyecek bir lafları yok bunların.
    0
    0
    Yanıtla
  • suat abimiz maşallah her konuda uzman hakarette, kamu ihale kanununda, sosyolojide, psikolojide fikrini beyan edene gerizekalı diye bakacak kadar yobazsın sanane adam düşüncesini söylüyor sen kendi fikrini söyle şahsileştirme...
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent (2 yıl önce)
    memleketi 20 yildir yönetyorlar ama ne hikmetse chp tü kaka! ayip arkadas cidden ayip!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Veli,iyi sallamış Memlekete hic mi faydanız olmaz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazık sana yoruma bile değmezsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yanan ormanlardan bile siyasi çıkar bekleyenler,yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Akp liyim chp vekili olarak tek veli agbabayi tanirdim şimdi tüm chp vekillerini tanir oldum ilgi alanima girdiler burdan cumhur baskaninina sesleniyorum malatyadaki diyolaga girdigm Öznur hanim Hakan kahtali Ahmet Çakır ve malatya akp il baskani gereksizler gercekten hic bir konuda yardımcı olmuyorlar hemserilerine Herseyin hayırlısı diyelim artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattın Gürkan a söyle o da tamam der sonra yapmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Destansı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Reise soylicem kanıtları ile inşallah önce biraz beklemem lazim Öznur hanima ahmet Çakır'a ve danismanina atılan mesajlar bende bu arada cumhurbaskanim konuyu dikkate alir almaz oda artık onemli degil
    0
    0
    Yanıtla