SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uzaklarda Olsak da Gönlümüz Hep Malatya'da"

0
Güncellendi - 2021-09-10 14:03:39
A- A+ PAYLAŞ

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen eski bakan ve AKP Genel Başkan Danışmanı Güldal Akşit ve beraberindeki heyet, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Malatya eski milletvekillerinden merhum Galip Demirel'in de kızı olan Güldal Akşit ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Değerli hemşerimizi Malatya’da misafir etmek bizleri memnun etmiştir. Güldal hanım, gerek bakanlığı döneminde gerekse Başbakanlık Müşavirliği döneminde Malatya ile ilgili iş ve işlemlerden dolayı kendilerini ziyaret ettiğimizde Malatya’nın işlerinin bir an evvel yapılması noktasında bakanlıklar ve bürokrasi nezdinde hakikaten azami titizliği ve gayreti göstermiştir. Malatya hizmetler bakımından da şu anda Türkiye’de en fazla yatırım yapan belediyeler hüviyetindedir. Burada da Sayın Bakanımızın Malatyalı olması hasebiyle Malatya’ya ve büyükşehir belediyemize göstermiş olduğu yakınlığın çok büyük önemi vardır. Bütün çalışmaları için ve görülmeden sadece gölgeleriyle bizleri destekledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle değerli babaları Galip Demirel’i rahmetle ve minnetle yâd ediyorum” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yakın ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür eden  Güldal Akşit ise yaptığı konuşmada, “ Güzel ev sahipliğinden dolayı Sayın Selahattin Gürkan başkana teşekkür ediyorum. Biz Selahattin Başkanımızı Battalgazi Belediye Başkanlığından itibaren tanıyoruz. Kendisi Battalgazi’de çok güzel izler bıraktı. Battalgazi’yi Battalgazi yaptı. Dolayısıyla ilk hizmetlerini, hizmetlerinin ilk ışıklarını orada gördük. Arkasından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmetlerine devam etti ve ediyor. Malatya’ya girişte insan ister istemez diğer şehirlerle kıyas yapıyor. Kendi memleketim olması hasebiyle de gurur duydum. Malatya’nın büyükşehir olduğunu, güzel bir şehir olduğunu bir kez daha gördüm ve yaşadım. Başkanımıza bu vesileyle teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Başkanımız sağ olsun rahmetli babamdan bahsetti. Galip Demirel gerçekten Malatya sevdalısıydı. Bizlere de bu duyguyu aşılayarak yetiştirdi. Her ne kadar Malatya’da okumadıysam da Malatyalı olduğumu her zaman hissettim. Uzaklarda da olsak gönlümüz hep Malatya’daydı. Memleketimiz için bizden bir yardım veya destek istendiğinde seve seve elimizden geleni yapmaya gayret ettik ve etmeye devam edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDE..

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AKP Genel Başkan Danışmanı ve Turizm ve Devlet eski Bakanı Güldal Akşit’i konuk etti. Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güder, Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de hayata geçirilen yatırımlar hakkında AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akşit’e bilgiler verdi. Tarih başkenti Battalgazi’ye güzel yatırımların yapıldığına dikkat çeken Turizm ve Devlet eski Bakanı Akşit, misafirperverliğinden dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerini iletti.

Akşit’in Malatya’ya büyük katkılar sunduğunu belirterek sözlerine başlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Sayın bakanımız bizim Malatya’mızın medarı iftiharıdır. Bugüne kadar Malatya’mıza yapılan tüm çalışmalarda önemli katkılar sunmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum. Güldal Akşit hanımefendinin bu nazik ziyareti bizleri mutlu etti. Bizler, Battalgazi’de durmak yok, hizmete devam sloganıyla hareket ediyoruz. İlçemize yapılan yatırımlardan kısaca bakanımıza bahsettik, istişarelerde bulunduk. Tekrardan teşekkür ediyorum. Hoş geldiler diyorum” şeklinde konuştu.

Her geldiğinde daha gelişmiş bir Malatya ve Battalgazi gördüğünü aktaran  Güldal Akşit, “Bugün memleketimde olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. Biz gönülden Malatyalıyız ve her zaman hizmete hazırız. Üzerimize düşen ne olursa yapmaya çalışıyoruz. Uzun süredir memleketimi görmemiştim ama her geldiğimde daha gelişmiş bir Malatya ve Battalgazi görüyorum. Özellikle Battalgazi’de yapılan yatırımlar göğsümüzü kabartıyor. Birçok şehirde görmediğim hizmet ve yatırımı görüyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Misafirperverliğinden ve hizmetlerinden dolayı Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e şükranlarımı iletiyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Akşit’e ziyaret sonunda Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanan Hediye Sepetini ve Çini Vazo hediye etti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • hangimiz sevmedik (2 yıl önce)
    Çok doğru bir söz , evvelden bir laf vardı, orda bir köy vardı uzakta gitmesekde , gelmesekde , o köy bizim köyümüz diye............ ne kadar benziyor.....öyle değilmi...............
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Malatya'da siyasette bir ekip var işte sayın Gürkan arının kovanına çomak sokarak bu ekibin işlerini bozdu başkanın başarısız olması onları çok mutlu edecektir,sayın Gürkan bu ekibin ilimizdeki işlerine azda olsa takoz koydu diyorum, keşke sayın Gürkan aynı partiden secilse bile geldiği gün üst düzey bütün yöneticilerle yolunu ayirabilseydi , şunuda rahatlıkla söyleyebilirim sayın Gürkan dan ilimize damga vuracak çalışmalar bekliyorduk. Maalesef beydagina kar yağdı,sayın başkan bakınız Münir Erkal yıllar geçti projeleri ile anılıyor,cemal akın denince milli egemenlik ve sitmapinarindaki berbat alt gecitlerle hatırlanıyor,sizdende yıllar sonra bu projeyi Selahattin Gürkan adinda bir başkan yapmış diye anilmanizi sagliyacak projeler bekliyoruz.haydi başkanım süren bitiyor yanıltma bizi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok beklersin. Görünen köy... uzakta değildir! Bugüne kadar ne yaptı? Ayrıca eski kliklerin işi aynı tas aynı hamam devam ediyor. Koltuğa oturunca bir şeyler yaptı gibi göründü ama arkası kiraz bahçesiymiş. Söyler misin, hangi grupların işi ne kadar bozuldu?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    GERÇEKLER.. Güldal hanım sadece malatyalı değil aynı zamanda selahattin gürkanın uzaktan akrabası oluyor. Malatya belediye başkan adaylığı belli olacağı gün son bir saate kadar malatya belediye başkan adayı Hacı Uğur Polattı. Hatta hacı uğur polat ve ekibi ankaradaydı. Kendisine gelen habere göre aday kendisiydi ve onun için ankaraya çağrılmıştı. Ancak son dakikada Tayyip erdoğan'a malatya selahattin gürkan'ı istiyor diye baskı yapan Güldal Akşit istediğini o dakika elde etmiş Selahattin gürkanı aday yapmıştı. Onun için şuan mevcut vekiller ile selahattin birbirlerinden nefret ederler. Bu olayı tüm milletvekilleri de biliyor. Gelgelelim önümüzdeki malatya belediye seçimlerinde kimin aday olacağı konusunda bürokrasi kulislerinde konuşulan konuya. Konuşulanara göre malatya belediye başkanlığına var gücüyle hazırlanan Öznur Çalık'mış. Onun için şuan kamuoyunda sürekli ön planda olmaya çalışıyor. Gerçi kamuoyunda önde olmak için çaba sarf etmeye gerek yok çünkü diğer vekilleri ne gören var nede duyan. Örneğin helvacı ahmet çakır, twitter retweetçisi hakan kahtalı gibi zevatlar SAHİ NEREDELER GÖREN DUYAN VAR MI? Vesselam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vekil secilene kadar gez dolaş vekil olduktan sonra kimse göremez,vekillik sona erdikten sonra Ankara'dan bu tarafı gelen uçağa dahi binmez, hacı Uğur Polat başkan olacağına iyiki Selahattin Gürkan başkan olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Lüzumsuz işlerle 5 yılı heba eden H.u.polat ne yapmış ki büyükşehire adaylığı sözkonusu olmuş, hayret
    0
    0
    Yanıtla