SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uzman Doktorun İddiası: 'Korona Tedavisi Yanlış Yapılıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Orhan Kara’nın; Covid-19 salgınının başlangıcından bugüne, tedavi yönteminin temelden yanlış olduğunu iddia ettiği, bu iddiasını ve alternatif tedavi tezini ileri sürmesi nedeniyle, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ve Hastane Başhekimliği ile görüş ayrılığı yaşadığı, Dr. Kara’nın, bu sürecin sonunda emekliliğini istediği öğrenildi.

Söz konusu iddiayı 9 Şubat 2021 tarihli “Türk doktorun iddiası: "Tedavi yöntemleri temelden yanlış!" başlıklı yazısında, Yeniçağ Gazetesi Yazarı Arslan Bulut gündeme taşıdı.

Uzman Dr. Orhan Kara'nın, kendisine "Covid-19 Hastalığının Gerçek Patogenez Teorisi" başlıklı, bilimsel bir makale gönderdiğini belirten Yeniçağ Yazarı Arslan Bulut, makalenin tıp literatürü ile yazılmış olmasından dolayı, makeleden alıntı yapmadığını, bunun yerine Dr. Orhan Kara ile temasa geçerek, makalenin temel tezini sorduğunu ifade etti.

Arslan Bulut, Dr. Orhan Kara'nın, "Bu tez, dünyada şu anda yapılan tıbbi tedavi yaklaşımlarının temelden yanlış olduğunu anlatıyor. SARS-COV2, mide bağırsak sistemini tutarak etki ediyor. Solunum sistemini değil" dediğini ifade etti.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Orhan Kara'nın, Yeniçağ Yazarı Arslan Bulut'a Covid-19 tedavisine itirazları ve önerdiği tedavi yöntemi konusunda gönderdiği mektup şöyle:

"Maalesef yeni bir pandemi dalgasının ipuçları belirtmeye başladı. Hatalı tedavi yaklaşımları kaldığı yerden devam edecek gibi görünüyor.Size ilettiğim tezime dikkat edilirse aşağıdaki sonuçlara ulaşılır:

1 - Covıd-19 patogenezi yanlış tarif edilmiştir. Bu yanlışlık sebebiyle tüm primer tedavi yaklaşımları hatalıdır.

2 - SARS COV2 enterik bir patojendir. Fakat ICTV gibi uluslararası virüs klasifikasyon sistemlerinde, halen virüsün bu özelliğinden bahsedilmemektedir.

Bu sebeple bağırsak tutulumu yaptığı hususu sürekli gözlerden kaçırılmaktadır.

Bunun bilinçli olarak yapılmakta olduğunu düşünmeye başladım.

3 - Covıd19, primer bir bağırsak hastalığıdır ve ishal hastalığı gibi karşılanmalıdır. Tedavi yaklaşımları kesinlikle değiştirilmelidir.

4 - İshal ile pnömoni aynı hastalıklar değildir. İshale ilk gün tedavisi uygulamazsanız ilerlediğinde vücudun elektrostatik dengesi bozulur. Geç kalmış olursunuz.Basit bir ishal ile başlayan hastalığın ilerleyip pnömoni haline dönüşmesine sebep olursunuz. Şu anda tedavi algoritmasında yapılan en büyük hata budur.

5 - Covid19 ishal aşamasında erken müdahale edilmediği için ilerleyip lenfatik sistemin drenajını bozar. Akciğerlerde sıvı birikir. Biriken lenf sıvısı sebebiyle hastalığı pnömoni zannederek pnömoni tedavisini baz alıyorlar. En büyük hatalardan biri budur.

6 - Hastaların eline ilaç verip 'evde kal' denilmesi büyük bir hatadır. Ortalama 7 gün sonra nefes darlığı oluşması kaçınılmazdır.

7 -Test pozitifliği saptandığında hastalar mutlaka iştahsızlık, güçsüzlük, bulantı, ishal, kusma, sırt-bel ağrısı gibi semptomlar açısından gözlem altında tutulmalıdır.

8 - Kan ve serum değerleri pozitifliğin ilk gününde ölçülmelidir. Eksik olan değerler, derhal gecikmeden yerine konulmalıdır. Bu husus mortaliteyi azaltacak olan en önemli ayrıntıdır.Sebepleri tezimin içinde kodlanmış olan bir dizi farklı tedavi yaklaşımı daha mevcuttur. Yetkililer istedikleri anda kendilerine sunmaya hazırım."

Yeni Çağ Yazarı Arslan Bulut'un yazısının tamamını aşağıdaki linki tıklayarak okuyabilirsiniz:

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/turk-doktorun-iddiasi-tedavi-yontemleri-temelden-yanlis-58208yy.htm

yenicaggazetesi.com.tr- malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • selami sayın (3 yıl önce)
    daha fazla bilgiyi Soner yalçın kara kutu [sh 236 ]kitabında bulabilirsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Omur (3 yıl önce)
    Bende katılıyorum ishal olarak başladı hastalık 5veya 6 günde akciğere indi
    0
    0
    Yanıtla
  • İronici adam (3 yıl önce)
    Hocam Allah razı olsun sizden bu ülkede hatta Dünyada ilaç sirketlerinin kolesi olmayan gerçek doktorlar varmış dedirttiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • mlt44 (3 yıl önce)
    Bir an önce ilgili makamlar açıklama yapmalı.Bu tez acil araştırılıp çözüme bakılmalıdır. Siyasetten öte bilimsel olarak ele alınmalıdır. Yazık bu tür insanlarımızı küstürmenin bir anlamı yok. Pişkin pişkin bir yerleri işgal edip seyirci olunmaz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (3 yıl önce)
    Orhan hocaya sonuna kadar katılıyorum. Yanlışların hesabı sorulmadığı sürece sonuç belli. Rabbim sonumuzu hayreyleye. Bilim hata yapıyorsa sonuç vahimdir. Bilimin içerisinde işin ehli yoksa durum daha da vahimdir. Yani Orhan hoca gibiler tabi ki var ama diğerleri. Herhalde onlar pek literatür okuyup yorulmuyorlar. Yani anlayacağınız okuyanlar ve okumayanlar, çalışanlar ve çalışmayanlar. Bilenler ve bilmeyenler. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Cafanalı mamo (3 yıl önce)
    Dsö nün direktifleri doğrultusunda tedavi yapılıyor ben covid geçirdim ancak ishal olmadım hafif semptomlarla atlattım eşim ishal oldu ve sonunda pnömoni 8. Gün den sonra solunum sıkıntısı vardı ilaçlarıda kullandık yine ciğere indi Sağlık bakanı bu durumu değerlendirmeli yoksa bu vebalin altında kalır oyun büyük çok ciddi aşı rantı var birileri ölürken birileri trilyon dolarları toplayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Bana gerçekten şaşırtıcı gelmedi.İlaç endüstrisi ve sağlık sistemlerinin dünyada gelişim süreçlerini öğrendiğimizde bütün olanları daha rahat anlıyabiliyorsunuz.Çünü bu ilk olan bir durum değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet KARA (3 yıl önce)
    At Binenin Kılıç Kuşananın SÖZ de BİLENİN Amma ne fayda bu devirde ağızdan çıkan söze bakılmıyor. Yazık büyük bir kayıp...
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhsin (3 yıl önce)
    Aman Allah’ım.. Sağlık müdürü ve başhekim hemen açıklama bir yapmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • yahu neden açıklama yapsınlar. tüm dünyada ve Türkiye'de yapılan tedavi uygulanıyor malatyada da. her kafadan bir ses çıkıyor, her sese açıklama mı yapsınlar. doktorumuzun da yapması gereken bunu gazete yazarlarına göndermek değil, çalışma yapıp sonuçlarını ulusal veya uluslararası bilim dergilerine göndermek olmalıydı
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu yaklaşık 1,5 yıl süren bir aşamayla mümkün olabiliyor ve bu işin bütün ayrıntıları olumlu gittiğinde o da.1 günde Türkiye’de kaç kişi ölüyor haberiniz var mı
    0
    0
    Yanıtla
  • murtaza (3 yıl önce)
    öyleyse uluslararası bir oyunun içinde olduğumuzu ve yanlış tedaviyle dünya nüfusunun azaltıldığını adam kanıtlamış.. hangi güçler, alternatif tedavilerin önünü kesiyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram akdemir (3 yıl önce)
    Ben şanslıydım hastane sürecinde.Sayın Dr. Orhan Kara yatış anımla birlikte tedavimden sorumlu doktor'umdu.Uyguladığı tedavi uygulamasıyla sağ olsun şu an hayattayım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hocam nasıl bir tedavi uyguladı.yanitlarsaniz bizde bilgilenelim.tanrim bizden böyle doktorları eksik etmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet topal (3 yıl önce)
    Doktorun dedikleri aynen katılıyorum doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bu tedavi şekli de denenebilir ve sonuçları paylaşılabilirdi. Neden reddedilmiş ilginç. Şu anda bu hastalığın ilacı yok ve aşı da yeterli değil. Bu durumda alternatif tedaviler mutlaka araştırılıp uygulanmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (3 yıl önce)
    Peki ölenler geri gelecek mi ben babamı kaybettim bu illetten konuşarak gittim cenazesini aldım bunun hesabını kim verecek taktiri ilahi amenna ama insan lavın sıcaklığını bildiği için elini sokmaz tedbir ile kadercilik ayrımını iyi yaparak yorum yapın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fehmi (3 yıl önce)
    başhekim yardımcısı diye koymuşlar oraya birini, akşama kadar elinde telefon sosyal medyada takılıyor. Ayıptır yav. Neymiş öznur abla ile çok yakınlarmış, Öznur ablan senin gibilere referans olmaya devam etsin biz sandıkta görüşücez nasılsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Doktorun söyledikleri tamamen başıma geldi. Pozitif tanısı konuldu. İlk 6 gün ateş ve yoğun ishal vardı. Ama durumum iyiydi genel olarak. 6. gün tam iyileşecegim derken zatürre gelişti hastaneye yatırdılar . 1 hafta yattım. Yoğun ishal nedeniyle o duruma düştüm. Doktorun söyledikleri bire bir bende oldu .
    0
    0
    Yanıtla
  • Büyük Fatih (3 yıl önce)
    İş bilmeyeni iş bilenin başına amir yapmanın bedelini maalesef masum insanlar ödüyor. Bölge hastanesi denilen hastanenin yoğunbakım üniteleri resmen facia durumda. birini, birilerinin referansı ile yoğun bakımlardan sorumlu yapanlar da bu vebale ortak olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih kardeş 6 ay bu hastanede refakatçi olarak kaldım. Allah şahit ki ah almadıkları bir gün bile yok. Bırak hekimliği konuşmayı bilmieyen birini başhekim yardımcısı yapmışlar. Bişey soruyorum sorduğum soruyu anlamıyor. Hal böyle olunca yoğun bakımlar da herkes kafasına göre takılıyor. Mesaim dolsun gideyim, hastadan kime ne
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (3 yıl önce)
    Neden doktorun tezi araştırılmıyor acaba? Neticede doktor mikrobiyolıji uzmanı.
    0
    0
    Yanıtla