SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İçim Yanıyor, Üzüntüm Tahmininizden Fazla"

0
Güncellendi - 2018-10-28 22:31:07
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında konuk olduğu Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-0 yenilen Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, birlikte, birbiri için oynayan 11'e ihtiyacı olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Terim, kimsenin canını yakacak, yanlış anlaşılacak veya sonradan pişman olacağı şeyler söylemek istemediğini belirtti.

Canının çok sıkkın olduğunu söyleyen Terim, şu ifadeleri kullandı:

"İçim yanıyor, hatta taşıyorum. Evkur Yeni Malatyaspor'u tebrik ediyorum. Bir yandan elim kolum bağlı, 'Bari dilini serbest bırak.' diyorum, onu da bırakamıyorum. Ligin ilk gününden bugüne kadar kazandığımız veya kaybettiğimiz her maçtan sonra bir takım durum tespitleri yaptım. Hepsini alt alta yazdığımızda, zaten çok net görebilirisiniz neyin ne olduğunu. Bu tek başına sakatlık, fizik, konsantrasyon, form, profesyonellik, ruh eksikliği veya ne derseniz deyin, hiçbiri değil. Birlikte ve birbiri için oynayan 11'e ihtiyacım var."

- "Galatasaray'a yakışır oynamamız lazım"

Sakat oyuncuların olduğunu ancak sahaya 11 kişiyle çıktıklarını hatırlatan Terim, "Ne yapalım? 15. dakikada başım dönüyor diyen oluyor. Galatasaray takımında kimse istemez sakat olsun. Eğer istemediğimiz halde sakatlık olursa, o formayı alacaksınız. 35 dakika bakıyoruz gole kadar, Belhanda'nın çıkışını da düşünecek olursak, yaptığımız hiçbir şey yok. Siz 1, 2, 3 metreden atamazsanız, zaten geriye düşersiniz. Bu sadece atamamak değil. Oyunumuzun daha çok baskılı olması lazım. Topun bizde olması lazım. Galatasaray'a yakışır oynamamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

- "Üzüntüm, tahmininizden daha fazla"

Maçların kazanılıp kaybedilebileceğini anlatan Terim, günün derdinde olmadığını belirtti.

Terim, Galatasaray'ın kritik bir süreçten geçtiğine değinerek, "Doğru tehşimiz de var, buna itirazımız yok. Teşhisimiz doğru ancak tedavi için hastanın da rızası gerekiyor. Galatasaray'ın maç skoru olarak, kaybetmesi veya kazanması değil, ben çok daha derin bir perspektifte baktığım için, çok üzülüyorum. Yoksa, 'Bir maçımız daha var. Avrupa'da maçımız var. Biz bunları çok gördük. Bu dalgalı denizlerde de limana gemiyi çok yanaştırdık.' der geçeriz. Üzüntüm, tahmininizden daha fazla." diye konuştu.

Fenerbahçe'yle derbi maça çıkacaklarını hatırlatan Terim, kendi saha ve seyircileri önünde çok güzel bir maç olacağını dile getirdi.

- "Bu senenin en iddialı takımı yine Galatasaray olacaktır"

Bir gazetecinin, 'Dördüncü Fatih Terim dönemi ve geldiğiniz her dönemde sıkıntılar yaşadınız. Sanki bu dönemde daha fazla. Bu sizin kaderiniz mi?" sorusu üzerine Terim, bundan daha doğal bir şey olmadığını vurguladı.

Kendisinin Galatasaraylı, kongre üyesi ve eski bir takım kaptanı olduğunu dile getiren Terim, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Benimle beraber problemleri çözmeyecek de kiminle çözecek. Ben hiç şikayetçi değilim. Tam tersi, tüm camiamızı birbirine nasıl yapıştırırız, onun derdindeyim. Bunların altından kalkarız. Gerekirse 1 seneyi feda ederiz. Bu senenin en iddialı takımı yine Galatasaray olacaktır. Kayıplardan sonra onun için dilime hakim olmaya çalıştığımı söylüyorum. Olay eksikler değil. Ben de isterim her mevkide 2-3 tane oyuncu. Rakiplerimizin derin kadrolarına bakıp, bazen hayıflanmamız olmuyor değil. Kimseyi suçlamıyorum. Suçu kendimde arıyorum. Dilime hakime olup, bir şey demek istemiyorum ama nasıl yapalım? UEFA'dan ceza yerken, ben de Galatasaraylıyım, benim de payım var, ötekinin de var. Ekonomik anlamda da bu şekilde gitmez. Bu problemler içerisinde Galatasaray çok da iyi gidiyor. Mevcut olan her yerde varız."

ALBAYRAK'IN TEPKİSİ..

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak da, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-0 yenildikleri maçta yine sakat vermelerinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Abdurrahim Albayrak, "Çok enteresan şeyler yaşıyoruz. İki sakat vermeden maçı bitiremiyoruz. Bugün de Belhanda rahatsızlandı ve hala kafası dönüyor. İnşallah İstanbul'da tedaviye alacağız. Peşinden Linnes de sakatlandı." dedi.

Hakemin maçı iyi yönetemediğinden yakınan Albayrak, "Bir de sarı kart olayı var. Ben bugüne kadar hakemler hakkında konuşmadım ama Allah aşkına Mariano'ya verilen sarı karta herkesin dikkatle bakmasını rica ediyorum. 'Artık yeter.' diyorum. Penaltıya gelince, pozisyon öncesinde faul vardı ama verilmedi. Sonra gitti penaltı oldu ve gol yedik." ifadelerini kullandı.

Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe ile derbi maça çıkacaklarını hatırlatan Albayrak, sakat oyuncu sayısının yüksekliğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Sakat sayımız 9'a çıktı. Kurban olduğum Allah, umarım bizi bir an önce bu sakatlıklardan kurtarır. Dünyada görülmeyen Nagatomu'nun sakatlığı. Kimsenin aklına hayaline gelmeyen bir sakatlık. Allah'tan tehlikeli boyutlara varmadan doktorumuz onu hemen hastaneye götürdü. Eğer götürmeseydi, daha beter şeyler olabilirdi. Fenerbahçe maçı öncesi deplasmanda 2-0 yenildik ama ben inanıyorum ki sakatlarımızdan en az 2-3 tanesi aramıza katılır. Çıkıp maçlarımızı oynayacağız. Yapacak bir şey yok. Çok üzgünüz. İki haftada 5 puan kaybettik ve bunun farkındayız. Allah'ın izniyle her şeyi düzelteceğiz."

Yeni Malatya Gazetesi- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Fatih hoca hiç istanbulda traş olma,hep ense traşı olmaya malatyaya gel.bizim gibi berberi nerde bulacaksın.hadi tarlaya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muro (5 yıl önce)
    Yahu demiyor mAlatya Iyi oynadi demiyo kem küm küm
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (5 yıl önce)
    adamımızın ayağı kaydı hakem faul verdi demez. hep kendi gözlükleri ile bakmaya devam ediyorsunuz. gs nin topu çizgiden çıktı yan hakem görmedi , malatyanın topuda aynı yerden çıktı yine yan hakem görmedi. hep takdir haklarını ev sahibi gibi size kullandı gelmiş laz uşağı neler de diyor. pehhh. yaw hee heeee sensinn sensinnnn
    0
    0
    Yanıtla
  • Ata (5 yıl önce)
    Malatysporu küçümseme...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)
    BİR PANİK, BİR PANİK SANKİ BARCELONA İLE OYNUYORSUNUZ (!) TARİHTEN..... HADDİNİ BİL TERİM EFENDİ..... HELAL OLSUN MALATYASPOR. TEKNİK ADAM,OYUNCU,SEYİRCİ HELAL OLSUN............
    0
    0
    Yanıtla