SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Görevin Asıl Sahibi Malatya Halkı"

0
Güncellendi - 2018-11-07 18:32:15
A- A+ PAYLAŞ

Valiler Kararnamesi ile Bolu'dan Malatya’ya atanan Vali Aydın Baruş, Malatya'ya gelerek görevine başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan Valiler Kararnamesiyle Malatya’da Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Malatya Valisi Ali Kaban’ın yerine Bolu’dan Malatya’ya atanan, Vali Aydın Baruş, Pazartesi gecesi eşi Nagihan Baruş ile birlikte Malatya'ya geldi ve Salı günü de görevine başladı.

Vali Baruş, saat 10.00 ’da Valilik binası önünde törenle karşılandı. Törene, Vali Vekili Vali Yardımcısı Ali Deniz Sürmen, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, bazı STK temsilcileri katıldı.

Vali Baruş, polis tören mangasını selamlamasının ardından makamına geçmeden önce Valilik Toplantı Salonunda basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulundu ve şunları söyledi:

"27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı İle atandığım Malatya Valiliği görevine bugün İtibarıyla başlamış bulunmaktayım.

Tarih boyunca medeniyetlerin buluşma noktası olan ve engin bir kültür birikimine sahip Malatya İlimizde Vali olarak görev yapma onurunu bana yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsıma tevdi ettiği bu görevin, üzerime ne kadar büyük bir mesuliyet yüklediğinin idrakindeyim. Valilik görevine başlamamdan itibaren, bu sorumluluğun gereğini layıkıyla yerine getirme düşüncesiyle hareket edeceğimi ifade etmek isterim.

Malatya'nın gerek ekonomisiyle gerekse de sahip olduğu İnsan kaynağıyla Türkiye için ne kadar önemli bir il olduğunu, Malatyalı vatandaşlarımızın kalplerinde illerinin eşsiz bir değeri bulunduğunu biliyorum. Bu güzel ilin Valisi olarak bu değeri artırmak ve böylece Malatyalıların gönüllerinde yer alabilmek için çalışacağım.

Malatya’da görev yapacağım süre içerisinde; adaletli ve hoşgörülü olmak, gönül almak, kadirşinas davranmak, bu görevin bir emanet ve bu emanetin asıl sahibinin Malatya halkı olduğunu hiçbir zaman unutmadan sabır ve azimle çalışmak temel prensiplerim olacaktır. Malatya'da yaşayan yetimlerin, öksüzlerin, kimsesizlerin, daima şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanında durmaya, vatandaşlarımızın içerisinde ve onlardan biri olmaya gayret göstereceğim.

Malatyalı vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşayabilecekleri bir ortamın sağlanması temel hedefimiz olacaktır. İlimizin ekonomi, sağlık, eğitim, sosyal hizmetler ve diğer konularda sahip olduğu imkânları azami şekilde değerlendirmek, çocuklarımıza ve gençlerimize daha yaşanabilir bir Malatya bırakmak için her türlü gayreti sarf edeceğiz.

Malatya'nın her bakımdan daha iyi yerlere gelmesi, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli bir hisse sahibi olabilmesi için, Malatyalı vatandaşlarımızla, Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımızla, muhtarlarımızla, siyasi partilerimizin temsilcileriyle, üniversitelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, basın ve medya kuruluşlarımızla yakın bir iletişim, uyum ve işbirliği halinde çalışmaya dikkat edeceğiz.

Malatya'da yapacağımız çalışmalarda ana motivasyon kaynağımız, atalarımızın ve şehitlerimizin bizlere emanet ettiği manevi mirasın kazandırdığı şuur olacaktır. Malatya insanının irfanı ve sahip olduğu değerler rehberimiz olacaktır. Gayret bizden tevfik Yüce Allah'tandır. Cenab-ı Hak'tan, bizlere yükümüzü taşıyacak güç, ayağımızı sürçtürmeyecek akıl ve kalp vermesini niyaz ediyorum.

Valilik görevimin İlimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm Malatyalılara yürekten sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.”

Açıklamasının ardından basın mensuplarına ve protokol üyelerine teşekkür eden Vali Baruş, sonrasında Bölge ve Kurum Müdürleriyle bir toplantı düzenledi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Abuzer (5 yıl önce)
    Şahit gelmiş ama boş şahit
    0
    0
    Yanıtla
  • ilyas (5 yıl önce)
    Hayırlı Olsun Sayın VALİM..
    0
    0
    Yanıtla
  • yüksel özdemir (5 yıl önce)
    cok saygıdeğer bir vali..bizden gittiğine çok üzüldük..memnun kalırsınız..mutavazi.saygıdeğer birisi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı (5 yıl önce)
    Valilik katı vatandaşlara ve memurlara kapalı :-) bu uygulama kalksa iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Yere halı serilmese ne olur. Vali de olsa o da insan. Zorla insanlara farklı anlamlar yükleyip onları sanki kutsuyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eroll (5 yıl önce)
    Malatyamıza hoş gelmiş ama Her gelişe gidişe bir tören birde gerçekleri görseler vali gelmişse gider koltuğunda oturur üretici değil tüketici vali sanki dersin ekonomiye yada üretime bir katkısı var artık bu işleri bırakmak lazım ülkemiz için refahı için gelişmişlik,bilimi için tören düzenlensin göz boyama işleri artık kabak tadını veriyor.Ülkeöizde her geçen gün yoksulluk artıyor buna çare için etkinlik düzenlensin boş işlerin bırakılması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deka (5 yıl önce)
    Malatya’mız için hayırlı olur inşalla bide halkla daha çok temasa geçen az makam aracı kullanan bi vali temennisiyle
    0
    0
    Yanıtla
  • SinanA (5 yıl önce)
    Hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (5 yıl önce)
    Sn. valim, Malatya'ya hoş geldiniz. Malatya'daki Valilik görevinizin Sizlere, Malatya'mıza ve Ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını yüce Allah'tan dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    Emniyet Müdürü acaba kac vali ile çalıştı inanın merak ediyorum. Sanırım 4. mi oldu 5. mi. Adam banko görevde. Ama MAlatya sokakları Allah'a emanet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sokaklarına n'olmuş kardeşim. 800.000 nüfus içinde ancak parmakla sayılabilecek olaylardan mı rahatsızsın. Asayişin berkemal olması mı seni rahatsız etti. Olay iskiyorsun canın sıkıldıysa Adana gibi yerlere git orada gayet olay görür ve izlersin sokaklarda. Burada geceleri rahat uyuyorsan sebebi Emniyet mensuplarının başarılarındandır...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nerde asayiş berkemal ya. Sokaklarda her çeşit suç işleniyo. At gözlüklerini çıkar
    0
    0
    Yanıtla
  • malatylı (5 yıl önce)
    sayın valim hoş geldininiz allah hayırlı güzel hizmetler nasip eylesin inşallah protokolündeğil halkın valisi olursunuz halkla içice olur ve tekrar valliğin kapısını halka carsınız .
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Bu da diğerleri gibi 1 sene durup merkeze alınır. Vali demeye bin şahit lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vali olmak için görünürde bir kriteriniz mi var sizin, size göre vali nasıl olmalı, boy, kilo vs. Ayıp ayıp, atanmış bir Vali gelmiş, hoş geldin diyeceğinize, yazdığınız şeylere bakın, sırf muhalefet olsun diye her önüne gelen kelimeyi sarfedemezsiniz...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Drejanlı44 (5 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    İyi bir Valinin tarifini yaparmısın BAY KEMAL
    0
    0
    Yanıtla
  • Bugün bin şahit vardı aslan kemalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Siyasetçi olmasın yeter. Benim söylediklerimi anlayacak insanlar değilsiniz zaten ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizde bir resminizi ekleyinde size kaç şahit gerekecek bakalım. Siyaseci olup olmadığını şekilden anlayacak kadar şekilci arkadaş bide şekil standartlarında yazarsan bizde öğrenmiş oluruz. Yoksa bıyıkmı uymuyor şekle
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne resmi ya ne diyorsun sen? Senin gibi kafatasçı değilim. Önce anlama yeteneğin olmalı.
    0
    0
    Yanıtla