SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali, Düğünleri ve Kafeleri Denetledi

0
Güncellendi - 2020-08-18 02:20:41
Vali, Düğünleri ve Kafeleri Denetledi
A- A+ PAYLAŞ

"HALAY- DANS YASAK.." Vali Aydın Baruş, hafta sonunda kafe, sokak düğünleri ile düğün salonlarını sabahın erken saatlerinde de servis araçlarını denetledi.

Vali Aydın Baruş düğün salonlarında maske, mesafe ve hijyen kuralları, masa düzeni ve mesafeleri, salon girişlerinde gelen misafirlerin ateş ölçümü ve masalarda el dezenfektanı bulundurma gibi alınan tedbirleri kontrol etti. Sokak düğünlerini de denetleyen Vali Baruş; Korona virüs salgını ile mücadelenin en etkili 3 kuralının maske, mesafe ve temizlik olduğunu hatırlattı. Düğün ve kafelerin denetimine İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nedim Özata da katıldı.

Vali Baruş, oyun, halay ve dansın yasak olduğunu hatırlatarak, düğünü olan genç çiftlere mutluluklar diledi.

Sabahın erken saatlerinde servis araçlarını denetleyen Vali Baruş, servis araçlarında koronavirüs salgınından korunmak amacıyla alınan önlem ve tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığını kontrol etti. Denetimler esnasında servis şoförlerine gerekli uyarılarda bulunup servis içerisindeki vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Baruş; “Vatandaşlarımızın kendi sağlığı ve sevdikleri için alınan tedbirlere harfiyen uyması gerekiyor” dedi.

MARKET, MİNİBÜS VE ÇAY OCAKLARI..

Vali Aydın Baruş, İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği “Koronavirüs Denetimleri” genelgesi kapsamında Pazartesi günrü de denetimlerini  kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde de sürdürdü.

İl merkezinde bulunan esnaflara ait işyerleri, şehir içi minibüsleri, ilçeler ve mahallelerine ulaşım sağlayan minibüs duraklarında sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığı, el dezenfektanı ve maske kullanılıp kullanılmadığı denetlendi.

Denetimleri sırasında esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözümü noktasında gerekli talimatlar veren Vali Aydın Baruş, esnaf ve vatandaşlara sosyal mesafe, el dezenfektanı ve maske kullanımı ile ilgili dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Mehmet (3 yıl önce)
    Kamu yemekhaneleride denetlensin.
    0
    0
    Yanıtla
  • !!!!DiKKAT!!!! (3 yıl önce)
    Sayın Valim çevre şehircilik mud. Çok sayıda korona çıkmasına rağmen temizlik yok. Lavobolarda sabun vs. Sıkıntı olduğu soyleniyor. Lütfen İlgilenin Sayın Valim. Temizlik imandan gelir. Temizlik olursa yeneriz bu illeti.
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail (3 yıl önce)
    vali bey düğün salonlarını değil hafta sonları inderesi 5 bölgede toki deki düğünleri denetlesin nasıl rezillik içinde onlara müdahale etsin.ihbar ediyoruz polis gelmiyor geldiğindede nerdeyse o da oynayıp halay çekeçek oluyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 yıl önce)
    Vali beye zahmet derme ilkokulu ve cemal gürsel minibüsleri civarındaki kafeleride denetlesin. Ama aniden.
    0
    0
    Yanıtla
  • mltya (3 yıl önce)
    vali bey ozel ogretim kurslarinida denetlermisiniz hicbiri kural falan dinlemiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesela ne yapıyorlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • cok merak ediyosan git bak sosyal mesafeye,hijyene kalabaliga, benim evimin yaninda var hergun goruyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Gidiyorum zaten hergün gayet temiz mesafeli kurallara uygun zaten müfettişler denetliyor sanırım evinizin yanındakinde sıkıntı var genelleme yaparsanız haksızlık etmiş olursunuz bu işi hakkıyla yapanları ayırmak gerekiyor bu kadar bilinçli vatandaşlarımızın olması güzel milli eğitimi arayıp şikayet edebilirsiniz uygun olmayan bişey varsa
    0
    0
    Yanıtla
  • dogrudur herhalde sizin kursunuz bayagi standartlarda,insallah bu risksiz yerler covid 19 un iyice yayilmasina sebep olmaz benim tek ustegim insanlar olmesin
    0
    0
    Yanıtla