SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Mustafa Toprak'ın Babası Vefat Etti

0
Güncellendi - 2021-07-25 23:37:22
Vali Mustafa Toprak'ın Babası Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

VALİ TOPRAK, DARBE GİRİŞİMİNİN MALATYA'DA ENGELLENMESİNİN BAŞ KAHRAMANIYDI.. FETÖ Silahlı Terör Örgütü'ne mensup askerlerin 15 Temmuz 2016'da giriştikleri darbe teşebbüsünün Malatya bölümünün engellenmesi için yürüttüğü önemli çabalar ve verdiği kritik kararlarla hatırlanan, ancak anlaşılmayan bir nedenle darbe girişiminden 1 yıl geçmeden görevden alınan Malatya eski valilerinden Mustafa Toprak'ın babası Halilullah Toprak Erzincan'da vefat etti ve burada son yolculuğuna uğurlandı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gören Toprak, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Erzincan Camii Kebir Camisi'nde ikindi vakti cenaze namazı kılınan Toprak, Piri Sami Hazretleri mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye Toprak'ın yakınlarının yanı sıra AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan AKP Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, siyasi parti il başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çoklu organ yetmezliği nedeniyle 10 gün önce tedavi altına alınan 90 yaşındaki Halilullah Toprak, 4 çocuk babasıydı.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN MALATYA BÖLÜMÜNÜN ENGELLENMESİNİN BAŞ KAHRAMANIYDI

Mustafa Toprak, İzmir Valisi iken 1 Haziran 2016'da Malatya Valiliği görevine atanmış, 1,5 ay sonra ise FETÖ Silahlı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin en önemli merkezlerinden biri olan 2. Ordu Karargahı ile 7. Ana Jet Üssü'nün bulunduğu ilde bu hain girişimin engellenmesi, darbecilerin teslim alınması için büyük çaba göstermişti.

Darbe girişimi sırasında teslim olmakta direnen 2. Ordu Karargah kadrosunun ikna edilmesi için gittiği kışlada darbecilerin silahlı tehdidiyle karşı karşıya kalan, ayrıca 7. Ana Jet Üssü'nde darbeci uçaklarının kalkmasının engellenmesi talimatını veren, bu arada Hükümet Meydanı önünde toplanan darbe karşıtı on binlerce vatandaşın katıldığı demokrasi nöbetinin amacına uygun olarak yönetilmesinde yoğun çaba gösteren Mustafa Toprak, bugün dahi anlaşılamayan bir hükümet kararıyla 27 Haziran 2017 günü merkez Valiliği görevine alınmıştı. Toprak'ın yerine, icraatlarıyla tartışılan Ali Kaban Malatya Valiliği görevine getirilmişti.

malatyahaber.com- Erzincan, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mehmet ÇETİN (2 yıl önce)
    Sayın Valim başınız sağolsun muhterem babanızın vefaat haberini duyduk Bir Çorum lu ve çalışanınız Olarak taziyelerimi göndermek istedim Allah mekanını cennet eylesin inşallah Allah sizlere ve yakınlarına sabırlar versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    Başın sağolsun Sayın Valim Allah CelleCelaluhu Rahmet Etsin İnşaAllah
    0
    0
    Yanıtla
  • İhsan akın (2 yıl önce)
    Öncelikle merhuma Allah'tan rahmet, Sayın Valim'e başsağlığı diliyorum, Allah sabırlar versin başı sağ olsun gerçekten çok çaşıkkan özverili iyi bir hizmet adamı ve vatansever burokrattı! 15 Temmuz da dik duruşu herşeye anında müdahale etmesi ve ikinci ordu önündeki mücadelesini çok iyi biliyoruz, sağol olsun varolsun, Tekrar başı sağ olsun. Tarım Platformu Birlik Başkanı İhsan AKIN.
    0
    0
    Yanıtla
  • 15 Temmuz Şahidi (2 yıl önce)
    15 Temmuz'da bazıları gece saat 02:30'a kadar köşe bucak kaçıp saklanırken, HUP yurt dışındayken; Meydanda Vali Mustafa Toprak, İl Başkanı Hakan Kâhtalı, Öznur Çalık ve Cemal Akın dışında hiçbir tanıdık sima yoktu. Malatya Valisinin askere kışlada kalma emri vererek, askeri birlikleri kontrol altına almak için canını hiçe saydığına benimle birlikte yüzlerce kişi şahittir. Tarih korkakların kendilerini haklı çıkarma çabası için, dik duranlara attıkları iftiraları ve rezil çırpınışları utanç sayfalarına yazarken, tereddütsüz meydan okuyanları da gururla yazacaktır. Demek ki Merhum, Halilullah Toprak, çocuklarına korkaklığı değil, dik duruşu aşılamış. Rabbim rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    Sayın:Valim muhterem babanızın vefatını duyduk malatyalı olarak taziyemizi bildirir sizlere en kalbi duygularımla acınızı paylaşmak istedim.SAYGILARIMLA
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun diyorum,sayın valimize başsağlığı diliyoruz Allah sabırlar versin diyorum.
    0
    0
    Yanıtla