SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik Malatya'da 'Karantina' Otelini Belirledi

0
Güncellendi - 2021-08-02 18:16:40
Valilik Malatya'da 'Karantina' Otelini Belirledi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, korona virüs salgını kapsamında yurt dışından gelenlere uygulanacak karantinayla ilgili olarak Malatya'da da karantina oteli belirlendiğini, kent merkezinde Saray Mahallesi'ndeki Grand Aksaç Oteli'nin karantina oteli olarak kullanılacağını duyurdu.

Valiliğin, konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, yurt içinde alınan tedbirlerde olduğu gibi sınır kapılarında uygulanacak kurallar ve önlemler kamuoyunun malumudur.

Salgınıyla mücadele kapsamında 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren ilimize girişte uygulanacak olan tedbirlere ilişkin genel esaslar Valiliğimizin 01.06.2021 tarih ve 9111 sayılı yazısı ve 27.06.2021 tarih ve 2021/42 nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararında belirlenmiş ve uygulamada bir takım değişikliklere gidilmiştir.

Özellikle yeni varyantlarıyla beraber bazı ülkelerde salgının seyrinde yeniden tırmanış gözlemlendiği bu süreçte Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda ve İçişleri Bakanlığının 28.06.2021 tarih ve 10582 sayılı yazısında “Son 14 günde Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal veya Sri Lanka’da bulunan ya da Afganistan ve Pakistan’dan ülkemize gelen veya son 14 günde bu ülkelerde bulunan kişilere yönelik uygulanacak olan zorunlu karantina, Valiliklerce belirlenen yurtlarda veya karantina oteli olarak hizmet veren konaklama tesislerinde uygulanabilecektir. Karantina otelleri, konaklama ücretleri, bu kişilerin sınır kapılarından transferleri vb. hususlara ilişkin usul ve esaslar Valiliklerce belirlenecek ve ilan edilecektir.” denilmiştir.

Söz konusu yazıda belirtilen karantina oteli olarak belirlenen otel bilgileri aşağıda belirtilmiş olup yukarıda bahsi geçen ülkelerden ilimize girişlerine izin verilen kişilerin, uygulama esasları Sağlık Bakanlığınca belirlenecek şekilde karantinaya alınacak ve negatif sonuçlu PCR test raporu ibraz edene kadar karantina sürdürülecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Grand Aksaç Otel

Saray Mahallesi Ömerefendi Sokak

Telefon: 0422 324 65 65

Kişi Başı Ücret : 200 TL

(Kahvaltı-Öğlen Yemeği- Akşam Yemeği)"

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • vatandaş (2 yıl önce)
    yurtlar boşken meclis üyesinin oteline verilmesi bu işe manidar yine torpil yine rant
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Devletin parası çok. Yurtdışında karantina ücretini kalan ödüyor. Bizde devlet. Yanlış işlerde üstümüze yok. Gene de silme oy alıyor. Bu da cabası.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih B. (2 yıl önce)
    Bir sürü devlet yurdu ve misafirhanesi boştayken otelde konaklatmak süper fikirmiş. Yine birilerinin ekmeğine bal sürülmüş.
    0
    0
    Yanıtla