SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik: "Müfettişlerce İnceleme Devam Ediyor"

0
Güncellendi - 2021-04-12 01:14:11
Valilik:
A- A+ PAYLAŞ

YEŞİLYURT BELEDİYESİ DE SORUMLULUĞU SADECE 2 BAŞKAN YARDIMCISINA İZİN VEREN MECLİSE YIKTI!.. Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla hizmet pasaportu alınarak yurt dışına gönderilen 43 kişinin geri dönmemesi ile ilgili iddialar üzerine Malatya Valiliği de bir açıklama yaptı ve hizmet pasaportlu işlemlerin incelenmesi için bakanlıktan müfettiş istendiğini, görevlendirilen müfettişlerin inceleme işlemlerini sürdürdüğünü bildirdi.

Valiliğin açıklaması şöyle:

"10-11 Nisan 2021 tarihli bazı basın yayın organlarında; Yeşilyurt Belediyesi tarafından 15-27 Eylül 2020 tarihleri arasında, Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği Üyelerinin “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek” isimli proje kapsamında, Hizmet Damgalı Pasaport düzenlenerek Almanya’ya gönderildiği, ancak gönderilen 45 kişiden 43’ünün geri dönmediği” yönünde iddialar yer almıştır.

Valiliğimizin 11/03/2021 tarihli yazısıyla, gerek söz konusu iddiaların, gerekse 2019, 2020 ve 2021 yıllarında Belediyeler ile sivil toplum kuruluşları arasında imzalanan protokollere istinaden, 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nun 14 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre gerçekleştirilen Hizmet Damgalı Pasaport işlemlerinin incelenmesi için Mülkiye Müfettişi görevlendirilmesi talep edilmiş olup İçişleri Bakanlığımızca görevlendirilen müfettişlerce yürütülen inceleme işlemleri halen devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

YEŞİLYURT BELEDİYESİ'NİN AÇIKLAMASI..

Bu arada, saat 22.40 sıralarında Yeşilyurt Belediyesi'nden de konuya ilişkin bir açıklama yapıldı, söz konusu organizasyonun AKP, MHP ve CHP'li meclis üyelerinin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda düzenlendiği öne sürüldü.

'Yeşilyurt Belediyesi' imzasıyla yapılan açıklamada, "Son günlerde bazı basın-yayın organları ve sosyal medya mecralarında belediyemiz ile ilgili paylaşılan iddialar hakkında açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur.

4 Şubat 2020 tarihinde Belediye Meclisimizde grubu bulunan tüm siyasi partilerin (AK Parti, MHP, CHP) meclis üyelerinin oy birliği ile aldıkları karar doğrultusunda Almanya’nın Hannover kentine çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek konusunda örnek çalışmaların incelenmesi için gezi düzenlenmiştir.

Söz konusu geziye katılan şahısların yurda dönüşü ile ilgili idari soruşturma sürmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Belediyenin bu açıklamasına karşın, CHP'li Meclis Üyesi Günnur Tabel yaptığı açıklamada, Şubat 2020'de Belediye Meclisi'nde alınan kararın 2 belediye başkan yardımcısını kapsadığını, daha sonra  eklenen ve hizmet pasaportu çıkarılarak yurt dışına gönderilen, geri dönmeyen 43 kişiden haberdar olmadıklarını söylemişti.

malatyahaber.com

VE İKİ BELGE..

İki başkan yardımcısı için mecliste alınan karar

45 kişiye hizmet pasaportu alınması için Valiliğe yazılan yazı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • VAYLOG 44 (3 yıl önce)
    Sayın yetkililer liste yayınlansın kimler var görelim her şey açık olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • cirmiktili (3 yıl önce)
    Bu yurt dışına gönderilip te dönmeyenler sakın ............. olmasınlar ; bakın o zaman gümbürtü nasıl kopuyor..... Bu isimler açıklandı mı ...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Muhalefetin esi olmasa bunun da üstü kapatılır kimse öğrenemezdi. Bu nedenle muhalefet önemli. Hiç bir şey yapanın yanına kar kalmamalı. Milletin parası bu gibi usulsüzlüklere heba edilmemeli. Suçlular cezasını çekmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    insan kaçakçılığının resmi ayağı ahbap çavuş işi devletin malı deniz yemiyen ayağı eğitime ihtiyacı olan sayın başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (3 yıl önce)
    Soruşturmanın selameti açısından derhal görevden açığa alınmalı.Pardon kayyum atanmıyormuydu en ufak bir olayda nerde adalet nerde apartman ismi mi oldu adalet
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Böyle bir şeyi CHP veya HDP belediyesi yapmış olsaydı anında kayyum atanmıştı. 20 senedir oy verdiğimiz parti bu konuda aksiyon almayacaksa, Çınar bu suçları işlemişse ve görevine devam edecekse bir dahaki seçimde gerekirse iki kolumuzu birden kırar yine de oy vermeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • tunahanafsar (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim ben konuştun yetkililerle Aslında bu cehapenin oyunuymuş. Onlar tezgahlamis ak partimizi zor duruma sokmak için. Diğer seçimlerde oyunu ak partiye ver ve bu oyunu boz inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlx44 (3 yıl önce)
    Herşey başkanın emriyle olur belediyede yoksa çalışan tuvalete bile gidemez üstü kapanmaz sa eger bu iş çok su götürür resmen adam kaçırmışlar sanki
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Kimin parası ile kimleri eğitime gönderiyorlar ülkemizde çevre eğitimi verecek kimse kalmadı mı bunun adı kamu parasıyla turistik bir gezidir kılıf bulunmuş eğitim gezisi olmuş giden gelmeyen 43 kişinin inşallah sağlıkları yerindedir belkide uçağı kaçırmış olabilirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    belediye başkanı ve yardımcıları derhal görevden alınmalı ve haklarında gerekli işlemler yapılmalı. ayrıca o pasaportları verenlerde gerekli cezayı almalı. hele kaçanlar fetöcü ise belediye başkanı ve yardımcıları cezalarını çekmesi lazım.
    0
    0
    Yanıtla