SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilikçe İnceleme Başlatıldı

0
Güncellendi - 2021-06-28 19:47:32
Valilikçe İnceleme Başlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumuna, okul isim karmaşası nedeniyle bazı öğrencilerin girememesine ilişkin haberler üzerine Valilik tarafından inceleme başlatıldığı açıklandı.

Malatya’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi sınavına İbni Haldun Anadolu lisesinde giren adaylar değişen okul ismi yüzünden mağduriyet yaşamışlardı. Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan İbni Haldun Anadolu Lisesinde giren adaylar, değişen okul ismi dolayısıyla sınav merkezini navigasyon üzerinden bulmakta güçlük çekmişlerdi. Okulun dış kapısında asılı olan Abdulkadir Eriş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tabelası adayların yanılmasına neden olmuş, bu nedenle sınava giremeyen bazı öğrenciler buna tepki göstermişlerdi.

Bu iddialar üzerine Valilik harekete geçti. Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz yerel yerel basında yer alan “Okul İsmi Değişikliği Öğrencileri Mağdur Etti” başlıklı haberle ilgili olarak Valiliğimizce inceleme başlatılmıştır." denildi.

malatyahaber.com- iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Liyakat,ehliyet (2 yıl önce)
    Yetkililer kendilerine şu soruyu sormalı Malatya'da bir çok okulda 30 bin öğrenci sınava girdi, böyle bir olay bırakın Malatya'yi Türkiye'de hiç bir okulda yaşanmadı da neden bu okulda yaşandı bu soruya cevap bulunursa olay çözülür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    İster inceleyiniz ister araştırınız kim hatalı yetkililermi yoksa öğrencilermi ,yeterli bir açıklama her olayda olduğu gibi bu olaydada yapılmadığı için bilmiyoruz,Malatya'da yıllardan beri sınavlar yapılıyor böylesine bir olay ilk defa yaşanıyor,tek üzüldüğüm nokta sayısını bile bilmediğimiz gençlerin ,anne ve babalarının hayalleri ve emeklerinin bir hiç uğruna yok olması ,özellikle gençler bu olayı nasıl unutup gelecek yılki sınava hazırlık yapabilecekler,insanları empati yapmaya davet ediyorum,sınavı kaçıran sevgili gençler dünyanın sonu değil,bir an önce bu olayı lütfen unutunuz,gelecek yıl her şey gönlünüzce olsun diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    İnceleme başlatılınca bu çocukların hak kaybı önlenecek mi? Belki de soruşturma izni bile verilmeyecek. Sorumlulara öyle bir ceza verilmeli ki ibreti alem olmalı. Herkes görevini doğru yapmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Yeşilyurt ilçe milli eğitim müdürü cemal kalay çoğu ilden daha büyük Yeşilyurt a yakışmıyor yeter artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Ali Tatlı gitti bıraktığı rezillikler daha çok devam eder.Adam okul müdürünü sevmedi diye ilin en önemli Anadolu liseslerinden birinin yerini defalarca değiştirdi.Turkiyede adam yokmu bakanlık bu tipleri yönetici yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Makamlarin liyakat sahibi işin ehli olan insanlara değilde,adamını bulan insanlara verilmesi kıyamet işaretidir
    0
    0
    Yanıtla
  • maho (2 yıl önce)
    Malatya da bütün okulların ismini değiştirdiler. Hepsine şehitlerimizin ismini verdiler hangi okul nerede bilmiyoruz. Şehitlere saygımız sonsuz ama parklara ve mahallere verin bu isimleri, 1923 yılından hidayet mahallesinde olan hidayet ilkokulunun ismini de değiştirdiler. Boş işlerle uğraşıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazife (2 yıl önce)
    İlçe milli eğitim müdürünün pasifliği, diğer okullarla ilgilenmediği gibi ilgilenenleride engelliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bu memlekette herkesin yaptığı yanına kar kalıyor ne yazık ki. Böyle bir ülke olduk. Adalet de, demokrasi de sadece belirli bir kesim için işliyor. Sonumuz hayır ola, bir bilinmeze doğru gidiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • tunahanafsar (2 yıl önce)
    İlçe belediyesi yöneticileri ve milli eğitim müdürlüğü suçu ne zaman Veli Ağbaba ve Enver Kiraz'a atacak acaba. Merakla bekliyorum. Bu tabela meselesi dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadığı bir oyun olmalı. Vay ce ha pe..
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (2 yıl önce)
    Cemal kalay o ilçede oldukça yesilyurt milli eğitimden kimse bir şey beklemesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)Black isimli kullanıcı yorumuna
    müdür cemal beyle ilgili bugüne kadar olumlu bir şey duymadım ama 7 yıl bitti 8.yila giriyor demekki diyorum duyduklarım yanlismis.baska ne diyebilirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • sırtını siyasete dayarsa kalır tabii ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • a. karakus (2 yıl önce)
    Bu cocuklara yazik hemde cok yazik ta bu valilik simdiye kadar nerdeymis o Abdulkadir eris MTAL nin ogrencileri giden mudur Ali tatlinin egosu ve malatyadaki okullari babasinin mali olarak gormesinden dolayi 2 yildir surum surum surunuyorlar okul depremden zarar gordu diye bos okul varken okulun yarisini sadiye unsalana yarisini fatma aliyeye tasidilar bir kac hafta oyle gitti sonra olmadi bunları serdar selcuk anadolu lisesine tasidilar bu defa hadi buda olmadi bu defada ibni haldun anadolu lisesine tasidilar ve tum bu tasinmalar baslarken ibni haldun anadolu lisesinin binasi bostu hikaye daha uzun ve ayrintili ama yazacak zaman yok malatyahaber bana ulassin ayrintisiyla paylasayum kendileriyle
    0
    0
    Yanıtla
  • birbilen (2 yıl önce)
    kimse sorumluluğu almaz ve olan çocuklara olur. Hatayı yapanın kendi çocuğu bu durumda olsa ne hisseder acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)birbilen isimli kullanıcı yorumuna
    Bir bilen çok doğru söylüyorsun inceledik araştırdık sonuçta hiç bir şey çıkmaz sorumlu bulunamaz olay kapanır olan sınava giremeyen öğrencilere olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent yavuz (2 yıl önce)
    Bu kadar ilgili yöneticiler var. Yazık o çocukların emeğine. Allah sizi bildiği gibi yapsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (2 yıl önce)
    Okula geliyorsunuz girişte büyük bir tabela üzerinde Abdulkadir eriş mesleki teknik Anadolu lisesi yazıyor ,hiç olmazsa sınavdan önce bez bir afiş üzerine o tabelanin yanına ibni Haldun Anadolu lisesi yazilabilirdi öğrenci ilçelerden gelmiş okulun giriş kapısına geliyor bakıyor Abdulkadir eriş mesleki teknik Anadolu lisesi yazıyor okulun giriş kapısının üzerinde ise uzaktan okunmayan ve okulun karşısına gecmezseniz görünmeyen ibni haldun lisesi yazılı öğrenciler yanlış yere geldik diyerek arayışa giriyorlar ve neticede mağdur oluyorlar burda kasıt yok ama gerçekten bir ihmal söz konusu sonuçta olan çocuklarımızın bir yıllık emeklerine oldu,kısacası okulun girişinde bulunan Abdulkadir eriş mesleki teknik Anadolu lisesi tabelasının yanına mutlaka ibni Haldun Anadolu lisesi tabelasi veya bez afişi asilmaliydi bu öğrencilerin mağduriyeti giderilmelidir.bir sözümde sevgili gençlerimize lütfen bir gün önce sınava gireceğiniz okullara gitseniz sınava gireceğiniz salonu görseniz okul idarecileri ile görüşseniz sınavdan en az bir saat önce sınav binasinda olsanız iyi olmazmi diyorum,artık sınava yetişmedi yanlış binaya gitti haberleri görmek istemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kıymetli öğrenciler ve veliler sınav gününden önceki günlerde gidip okulunuzu tespit etmeniz gerekirdi.Yine de hakkınızda hayırlısı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Eğitimci isimli kullanıcı yorumuna
    Okulun dış kapı girişinde bulunan Abdulkadir eriş mesleki ve teknik Anadolu lisesi tabelasinin üzeri sınavdan önce siyah bir bezle veya kartonla kapitilsa bu olayların hiç birisi yaşanmazdı.
    0
    0
    Yanıtla