SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Araştırma Valilikten, Yalanlama Kaymakamlıktan!

0
Güncellendi - 2021-06-24 12:38:58
Araştırma Valilikten, Yalanlama Kaymakamlıktan!
A- A+ PAYLAŞ

KAYMAKAMLIK, 'ASTLARLA' YAŞANAN DİYALOGU YALANLADI DA, ASTLAR KONUŞABİLECEK Mİ?.. Pütürge'de bir ilkokulun bahçesinde bulunan yüzme havuzunun, ilçe kaymakamınca 'keyfi' olarak kapatıldığı yolundaki iddialar üzerine Valilikçe araştırma başlatıldığı açıklandı. Valiliğin bu açıklamasından bir süre sonra da, olayın tarafı olan Pütürge Kaymakamlığı'ndan 'Valilik aracılığıyla', iddiaları yalanlayan bir açıklama yapıldı.

SENDİKA BAŞKANININ İDDİASI NEYDİ?

Demokrat Eğitimciler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Şube Başkanı Veysel Fırat, havuzun ilçe kaymakamı Batuhan Taşçı tarafından keyfi olarak kapatıldığı yolundaki iddiaları, yaptığı yazılı açıklama ile gündeme getirmişti. Fırat, açıklamasında “Pütürge kaymakamı Batuhan Taşkın yanına Pütürge Cumhuriyet savcısını alarak, 21/06/2021 günü Pütürge İlkokulu’ndaki yüzme havuzuna giderler. Havuzda gençlerin yüzdüğünü görünce okul müdürüne, ‘’Biz havuza gireceğiz gençleri çıkart.’’ der. Okul müdürü de ‘’ Gençler parasını ödedi, Pütürge’den burası çok uzak, zaten zor bela harçlık bulup geliyorlar çıkartmasak.’’ der. Bunun üzerine sayın kaymakamımız devlet adamı olduğunu unutur. Diyalogu şahsileştirerek okulu terk eder. Ancak olay orada kapanmaz; havuz kapanır.

Sayın kaymakam Salı günü hemen polis gönderir ‘’Havuzda görevli cankurtaran yok’’ gerekçesiyle havuzu kapattırır. Devletin kaymakamı devletin okuluna bağışlarla yapılan havuzdan Pütürgelilerin yararlanmasına engel olur. Soruyorum herkese, bu hangi mantık ve hangi devlet terbiyesine sığar. Bu kaymakamımız Pütürge uzak diye yaptığının duyulmayacağını mı sanıyor. Yolların kapandığını, buzların çözülmediğini mi sanıyor. 2021 Türkiye’sine bu yakışmaz. Kaymakamı atayan Cumhurbaşkanımız halkın arasında olmaktan gurur duyarken, bizim kaymakamımız halkın içinde olmaktan imtina ediyor ve halkın olduğu havuza girmiyor. Sayın Kaymakamım bu anlayışla başarılı olamazsınız. Bu ülkede hiç kimse şahsi hırsı için makamını kullanmamalı. O makam, oturana değil millete hizmet etmeli. Merak ediyorum o havuzu kapatıp da Pütürgelilerin yüzüne nasıl bakacaksınız. Hatanızdan dönün ve havuzu açın lütfen. Yani gölge etmeyin." demişti.

VALİLİK: ARAŞTIRMA BAŞLATILDI..

İddialar üzerine Valilik'ten, konuyla ilgili araştırma başlatıldığı açıklaması geldi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Pütürge İlçemizde Yüzme Havuzu’nun Kaymakamlıkça kapatılması ile ilgili bazı haber sitelerinde yer alan habere binaen Valiliğimizce gerekli araştırma başlatılmış olup, konu ile ilgili Kaymakamlıkça açıklama yapılacaktır."denildi.

KAYMAKAMLIKTAN YALANLAMA..

Valiliğin açıklamasından bir süre sonra, sendikanın suçladığı Pütürge Kaymakamlığı'ndan, 'Malatya Valiliği' aracılığıyla açıklama geldi.

Valiliğin, konuyla ilgili araştırma başlatıldığı yolundaki açıklamasına rağmen, araştırmayı yaptığı bildirilen Valilik yerine, olayın diğer tarafı olan, ilçe kaymakamının amiri konumunda olduğu bir birimin mensuplarıyla giriştiği öne sürülen diyalog ve iddiaların muhatabı Kaymakamlık, diyalogları 'niyet okuma' olarak nitelendirdi.

Kaymakamlık açıklaması şöyle:

"Demokrat Eğitimciler Sendikasının bazı internet sitelerinde yayımladığı haber hakkında cevabımızdır:

Bazı internet sitelerinde “Kaymakam kızdı, havuzu kapattırdı” ve “Kaymakam Pütürge’de Buzların Çözülmediğini mi Sanıyor?” gibi başlıklarla yayımlanan haberler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma lüzumu doğmuştur:

Anayasal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde devlet kurumları ve tesisleri, şahsi ilişki ve düşüncelerden bağımsız olarak Mevzuat temelli yönetilmekte, İdarenin her türlü eylem ve işlemi bu profesyonel anlayışla gerçekleştirilmektedir.

Bu bağlamda; İlçemiz Kaymakamının herhangi bir kamu görevlisine havuzun boşaltılması yönünde bir talimatı bulunmadığı gibi bu yönde herhangi bir girişimde de bulunulmamıştır. Ayrıca haberde iddia edilen konuşmalar herhangi bir şekilde gerçekleşmemiş, söylenen sözler niyet okuma gayesiyle çarpıtılmıştır.

İlçemizde mevcut bulunan yüzme havuzu ve diğer tüm tesislerden başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm halkımızın temiz, güvenli ve adil şartlarda faydalanması temel gayemizi oluşturmaktadır.

Haberde geçen yüzme havuzunun şahsi düşüncelerle kapatıldığı iddiası hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamakta olup tüm çocuklarımız, gençlerimiz ve halkımızın can güvenliğinin gerektirdiği tedbirleri almak hayati önem taşımakta, bu nedenle alınan tedbirler keyfiyetle değil, can güvenliği ve halk sağlığı önceliğinde alınmaktadır. Yine oluşabilecek her türlü kazada, önceden alınmayan tedbirlerin önemli payı olacağı unutulmamalıdır.

Bu bağlamda ilçemizde 2021 yılı sezonu için yakın zamanda açıldığı tespit edilen havuzumuzun Cankurtarma Yönetmeliği ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Cankurtarma Talimatında belirtilen güvenlik esasları çerçevesinde işletilmesi gerektiği, aksi durumun mevzuata aykırı olarak başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımız için tehlikelere sebebiyet verebileceği kuşkusuzdur. Mevzuatla belirtilen tedbirlerin ve kuralların şahsi saiklerle alınmadığı, can güvenliğinin en önde gelen amaç olduğu ve mülki idarenin tüm halkımızın can güvenliği konudaki sorumluluğunun unutulmaması gerektiği aşikardır. Kaymakamlığımızca bu açıdan havuzdaki eksikliklerin tamamlanması ve havuzumuzun ivedilikle toplumumuzun hizmetine açılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze gerekli talimatlar verilmiş olup diğer kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle irtibatımız devam etmektedir.

Havuzumuz, eksikliklerin titizlik ve ivedilikle giderilmesini müteakip temiz, sağlıklı ve güvenli bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine açılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Mehmet (2 yıl önce)
    sayın kaymakam bey sizin izniniz yokmu izin alın bi tatile gidin sizin gibi bir devlet adamına yakışırmı sıradan insanlarla aynı havuza girmek ki birde haftanın ilk günü resmi iş gününde mesai saatleri içerisinde. bırakın şu koltuk gövde gösterisini o koltuğun hakkını verin. oradaki çocuklar tatile gidemezler çünkü sizin gibi oturduğu yerden daha doğrusu oturmadığı yerden yüklü aylıkları olmadığı için. karışmayın geleceğimizin mimarlarına bunu yaparak çok kötü bi örnek teşkil ettiniz güzelim çocuklarımıza.saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (2 yıl önce)
    ahhh ülkem ahh muz cumhuriyeti sanki daha iyi olurdu diyorum. bıktık şu kaymakam kaprislerinden.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akif (2 yıl önce)
    Ahh güzel malatyam ahhh . Arkadaş siyasiler ne iş yapar bakın araştırın yazılan çizilen doğru ise , hak edenin hakkını vereceksin vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (2 yıl önce)
    Çocuğumu Pütürge’de yüzme kursuna yazdıracağım. Şu an Türkiye’deki en güvenli havuz olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • CUMALİ (2 yıl önce)
    Halktan ne kadar uzak bir kaymakam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (2 yıl önce)
    Öncelikli görevi bulunduğu ilçede halkın hem can hem de mal güvenliğini sağlamak olan kaymakam bey, nedense havuza girmek isteyince güvenlik eksikliği olduğunu farketmiş. Ben sizin yerinizde olsaydım kaymakam bey,derhal ambulans tahsis edilmesini, bir can kurtaran görevlendirilmesini sağlardım.Sizin göreviniz havuz kapatmak değil. gerekli güvenlik önlemlerini alarak pandemide iki yıldır bunalan yöre halkının havuza girmesini sağlamaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Olay tamamen doğru orada yaklaşık 2 yıldır havuza giriliyor. Bu güne kadar kimse cankurtaran sormadı. Şimdi mi soruluyor. Üstelik mevcut kaymakam aylardır orada şimdi mi aklına gelmiş cankurtaran
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYASPORLU (2 yıl önce)Metehan isimli kullanıcı yorumuna
    Kaymakam serinlemek isteyince havuzun güvenliği aklına gelmiş zaar.
    0
    0
    Yanıtla