SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Valimize Kahramanlığı İçin Teşekkür Ediyorum"!.

0
Güncellendi - 2017-06-25 20:46:51
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'li Çalık, Vali Toprak'ın merkeze alınmasıyla ilgili konuştu, yatırımları anlattı, gündemi değerlendirdi

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık; Malatya Valisi Mustafa Toprak’ın merkeze alınması konusunda, “Görevler bayrak yarışıdır. Ben Mustafa Toprak valime Malatya’da yapmış olduğu hizmetler için hasseten teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesinde göstermiş olduğu gayret, çaba ve kahramanlık içinde hasseten de teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşüne de tepki gösteren Çalık, FETÖ ile mücadelelerinin aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Çalık, Malatya’daki medya mensupları ile sahur yemeğinde bir araya geldi. İsmetpaşa (Hürriyet) Parkındaki kafede düzenlenen iftar yemeğine Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte çok sayıda medya mensubu katıldı.

"VALİMİZE KAHRAMANLIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.."

Vali Mustafa Toprak’ın merkeze alınması ile ilgili olarak basın mensuplarının sorusu üzerine Çalık, “Görevler bayrak yarışıdır. Ben Mustafa Toprak valime Malatya’da yapmış olduğu hizmetler için hasseten teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesinde göstermiş olduğu gayret, çaba ve kahramanlık içinde hasseten de teşekkürlerimi iletiyorum. Bu bir bayrak yarışı, İnşallah yeni gelecek valimiz ile de Malatya’mızda çok önemli çalışmalara beraberce hizmet edeceğiz, beraberce yol alacağız. Devlet görevi, siyaset hiç birimize bu koltuklar baki değil. Göreve geldiğimiz gibi gideceğimiz anlarda olacak. Ben valimize bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Çalık’ın Malatya ile ilgili yatırımlar konusunda basın mensuplarının soruları üzerine verdiği cevaplar ise şu şekilde:

-Havalimanı terminali konusu

“Malatya Havaalanı Limanı, özellikle terminal binası hepimizin hassasiyet ile beklediği bir konuydu. Hem Hava Kuvvetleri komutanımızla, hem Milli Savunma Bakanımız ile, hem de Ulaştırma bakanımız ile konularımızı görüştük. Allah nasip ederse Malatya’mıza güzel bir terminal binası kazandıracağız.”

-Onkoloji Hastanesi

“Onkoloji Hastanesi’nin yapım ihalesi yapıldı. Bu yılki yatırım programında bulunuyor. İlk elden takiplerimizi yapıyoruz.”

-Engelliler için 2 yeni yatırım

“Eğitim ile ilgili olarak beni heyecanlandıran iki konuyu sadece paylaşmak istiyorum; çok yatırımlarımız var. Beni heyecanlandıran iki yatırımımız, bir tanesi Otistik Çocuklarımızın okul ihtiyacıydı, otistik çocuklarımızın okullarının ihalesini yaptık. Görme engelli çocuklarımız ile ilgili olarak da Malatya’mızda ve bölgemizde ilk olan okullarını nasip olursa yapacağız.”

-Kayısı için 20 milyon TL maliyetli proje

“Kayısı üreticilerimizi bugüne kadar desteklemek için çok çabalar sarf ettik. Bugünkü desteklerimizden en önemlisi lisanslı depoculuğa geçmek üzere Kalkınma Bakanlığımız ile cazibe Merkezleri çerçevesinde yapmış olduğumuz çalışmadır. Yaklaşık 20 milyon TL’lik bir yatırımı, lisanslı depoculukla ilgili olarak Kalkınma Bakanımızdan desteğinin sözünü aldık.”

-Çat Barajı ve Şerefhan Deresi

“Çat Barajı ile ilgili olarak geçen sene bu konuyla ilgili çok sıkıntı yaşanmıştı. Bu sene çok daha iyi noktadayız. Şerefhan Deresi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hem bakanımız Veysel Eroğlu, hemde DSİ Genel Müdürümüz ile görüşmelerimizi yaptık. Onlarda en hassas şekilde incelemelerini devam ettiriyorlar.”

-İkinci üniversite konusu

“İkinci üniversite ile alakalı Meclis’imize biz kanun teklifimizi verdik. Kanun teklifimiz ile birlikte YÖK Başkanımız ile görüşmemizi yaptık. Ve şuan Malatya ile alakalı yapılacak üniversitenin aşağı yukarı taslağı belirlenmiş vaziyette. Malatya’daki, Meclis’te şuan komisyona gelmemiş vaziyette, geldiği andan itibaren eğitim şehri Malatya için, ikinci üniversite şart. Bu konuda elimizden gelen tüm çabayı ve gayreti sarf ediyoruz. Malatya’ya ikinci üniversiteyi kazandıracağız

"AK SÜTÜN İÇERİSİNE GİREN AK KILLARI TEMİZLEMEK GERÇEKTEN ÇOK ZOR"

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık; FETÖ’nün siyası bağlantısı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; “Kimliği ne olursa olsun, ister siyaset olsun, ister siyasetçi olsun, ister akademisyen olsun, ister ticaret erbabı olsun, ister kamu görevlisi, ister güvenlik görevlisi olsun, sonuna kadar Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarıyla mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Siyasi ayaklarının kim olduğunu da yollarda yürüyenlerden görüyorsunuz diye umut ediyorum.” dedi.

Programda gündeme ilişkin olarak basın mensuplarından gelen soruları da cevaplandırarak değerlendirme yapan Çalık şunları söyledi:

"Adaletin yanına kalkınmayı da eklesin"

“‘Hayır’ cephesinde oy veren vatandaşlara saygımız sonsuz. Ama ‘Hayırın’ kimlerin verdiğini o gün sizlerle paylaşmıştık. PKK’nın, FETÖ’nün, DEAŞ’ın ‘Hayır’ kampanyası yürüten uluslar arası güçlerle birlikte hareket ettiğini görmüştük. Onun Türkiye’deki Orkestra Şefliğini de Anamuhalefet Partisi lideri, Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığını hep beraber gördük. O gün ‘Hayır’ kampanyası yürüten terör örgütlerine orkestra şefliğini Kemal Kılıçdaroğlu yapmıştı. Nasıl Gezi olaylarında orkestra şefliğini kendisine namzet gördüyse, yine 16 Nisan’da ‘Hayır’ kampanyası yürütmeye çalışanlara orkestra şefliği yapmaya gayret ettiyse bugünde yolların yürünerek aşılmayacağını biliyor ve yollara düşüp adalet arıyor. Bizim Kılıçdaroğlu’na bir tavsiyemiz var; yollarda adalet aranmaz, adalet milet ile buluşmak, arkanıza milleti almakla olur. Ve yollarda adalet yazısıyla yürünmez. Adaletin yanına kalkınmayı koyarsanız o zaman adaleti de, kalkınmayı da beraber yürütebilirsiniz.

Bizim adaletimiz milletimize var olan inancımızla her daim 15 yıl boyunca devam etti, Allah izin verirse bundan sonrada devam edecek. Adaletin yollarda aranmayacağını bir kez daha ifade ediyorum. Ve orkestra şefliği yapacaksan yerli ve milli duruş gösteren insanlarla birlikte hareket etmesi gerekir. Bugün adalet arayışı içerisinde olanlar, Fetullahçı terör örgütü, DEAŞ dahil olmak üzere bu adalet yürüyüşüne, adalet adı altındaki gizli çalışmaya destek veriyorlar. Bunları sizde görüyorsunuz. Bu vesileyle adalet arayışını biz milletimizle yaptık, sandıklarda yaptık ve varsa aranacak bir adalet onun adı sandıklardır, onun adı mahkemelerdir, onu adı yargıdır, onun adı yüce Türk hukuk sistemidir, adaletidir.

Ben bu vesileyle yollarda yürüyen Kılıçdaroğlu’na bir kez daha diyorum ki, sizlerin aracılığı ile; adaletin yanına kalkınmayı koyarsanız, milletin teveccühünü olan Adalet ve Kalkınma Partisi ile karşı karşıya kalacaksınız.”

"Şu an temizledik, bitti dememiz asla söz konusu değil.."

“FETÖ ile mücadele sonuna kadar devam edecek. Arkadaşlar, tek bir kişi kalmayana kadar FETÖ ile mücadele devam edecek. 40 yıllık kılcal damarlara kadar giren ve sinen bir yapıdan bahsediyoruz. Dolayısıyla ak sütün içerisine giren ak kılları temizlemek gerçekten çok zor. Dolayıyla görünen taraflarını şuan temizledik, bitti dememiz asla söz konusu değil. Sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin içerisine sızmış hain terör örgütleri, hangi terör örgütüyse sonuna kadar temizlemek için mücadele edeceğiz.

Ve mahkemelere gidiyoruz. 15 Temmuz davalarının göründüğü Sincan’daki mahkemeye gittik, Silivri’deki mahkemelere gittik. Malatya’daki mahkemeye il başkanımız teşkilatımız müdahil oldular, tüm illerde davalara müdahil olunuyor. Ama maalesef orada bir tiyatro oynanıyor. Hepimizin yaşadığı bu darbe hiç biri tarafından kabul edilmiyor. Darbe olmamış, bir oyun, bir senaryo olmuş gibi cevaplar ve müdafaalar yapılıyor. Tek kelimeyle utanç duyduğumuz cümlelerle kendilerini savunmaya gayret ediyorlar. Ben daha önce söyledim; Pensilvanya’dan gelen senaryo şuan mahkemelerde oynanmaya koyulmuş vaziyette. İnşallah bu oyunları, biraz evvel söylemiş olduğumuz adaletin gerçek sahibi yüce Türk adaleti, yargısı gereken cevabı ve cezayı verecektir ve şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır.”

"Kim olduğunu da yollarda yürüyenlerden görüyorsunuz"

“İhanet şebekeleri ile tamamıyla mücadeleye devam ederken ticaretini, ibadetini de Fetullahçı terör örgütüne seferber edenlerle mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bunun kimliği ne olursa olsun, ister siyaset olsun, ister siyasetçi olsun, ister akademisyen olsun, ister ticaret erbabı olsun, ister kamu görevlisi, ister güvenlik görevlisi olsun, sonuna kadar Fetullahçı terör örgütü mensuplarıyla mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Siyasi ayaklarının kim olduğunu da yollarda yürüyenlerden görüyorsunuz diye umut ediyorum.”

Burhan KARADUMAN, Güler HAZAR, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Malatyali (6 yıl önce)
    Bide sizi merkeze cekseler ne hos olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert Korkmaz (6 yıl önce)
    Sayın valimiz malatya ya geldi gelir gelmez darbe oldu. Sonra da bakanımız oldu yıllar sonra. Her gün mecbur bakanımızın yanında o nereye valimiz oraya. Şehir de asayiş de ortada zaten pompalı tüfekle adam öldürme modası başladı. Ne güzel dünya valimiz sayın bakanla meşgul. Emniyet müdürü bismillah daha çıkıp bir açıklama bile yapmıyor. Feto yüzünden de emniyetin %60 boşaldı. Sonuç ortada tas kayıp herkes kafasına göre yaşıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Yılmaz (6 yıl önce)
    He yaw he
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (6 yıl önce)
    Adamın ayağını kaydırdılar bunlar bi daha ki seçimde acilen değişmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI-44 (6 yıl önce)
    çat barajında su sıkıntısı var, şerfhan deresi oraya aktarılacakmış, şerefhen deresinin üzerine HES işletenler acaba o dereyi veririleri mi, çat barajının altında ki HES'lerin çalışması için baraj dip savak vanası belirli-belirsiz zamnlarda açılmaktadır ve en öenmli bir konu olarak zaten suyun Malatya'ya bile yetmediği Çat barajına Çelikan tarafından bir tünel daha açılarak Çelikan'a da büyük oranda su verilecekmiş acaba yukarıda saydığım konularda Malatya DSİ yetkilileri ve yetkili siyasi organlar bir çalışma yapıyorlar mı veya Çelikan'a doğru açılacak tünelden haberleri varmı. Ayrıca devletin suyunu hoyratça kullnan ve hiç bir yatırım yapmadan vatandaşa büyük bir kibirlilik ve adam kayırmacılığıyla satan SULAMA BİRLİKLERİ caba kaldırılacak mı. Özellikle Derme sulama birliğinde basına çıkan yolsuzluk haberlerinden sonra umarız ki DSİ bu konuya el atar ve bizi içten bitiren bu sulama birliklerine en kısa zamanda son verilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Sayın vekilimizi Malatya'da neden sevmezler.Beni ilgilendirmez sonucta seçen seçiyor kardeşim. Fakat merak ettiğim şu. Valimiz kahramanlık gösterdi de kendisi nerdeydi. Arabaya binip Ankaraya gitmişmiş. Malatyada millet sabahladı. 2. Ordudaki olaylar yokmuydu yoksa sayın vekilin haberimi yoktu. Sanırım can korkusu baska. Bize yürekli vekiller lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • alaettin baydaş (6 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    SAYIN AHMET BEY KARDEŞİM. SAYIN VEKİLİMİZ 15 TEMMUZ GECESİ ANKARAYA DİĞER VEKİLLER GİBİ ÇAĞIRILMIŞLARDI. BUNU VEKİLİMZDE AÇIKLAMIŞTI. O GECE MECLİSTEKİLERİNDE ÜZERLERİNE BOMBALAR YAĞDIRILMIŞTI. MİLLETCE HEPİMİZ BİR TÜR TEHLİKELER ATLATTIK. SAYIN VALİMİZDE MALATYADA DİK BİR DURUŞ SERGİLEDİ. BENDE O GECE ORDAYDIM VE SAYIN VALİMİZİN O VAKUR DURUŞUNA HAYRAN KALDIM. BENDE ÇOK ÜZGÜNÜM VALİMİZİN MERKEZE ALINMASINA. BELKİDE ÜLKEMİZ ADINA ÜST BİR GÖREVE GELİR İNŞALLAH. RABBİM DİRLİĞİMİZİ BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN İNŞALLAH. ALLAHIM DEVLETİMİZİ TÜM KÖTÜLÜKLERDEN KORUSUN. RABBİM DEVLETİMİZE ZEVAL GETİRMESİN İNŞALLAH.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aegunduz (6 yıl önce)
    Valimiz bu kadar yiğit idi cesur idi sahip çıksaydınız. Biriniz başkan yardımcısı biriniz bakan. Adam istanbula vali olsa anlayacığızda böyle bir yiğidi merkeze almak sizinde itiraz etmemeniz çok enteresan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (6 yıl önce)
    Tayyib erdogana selam soyle abla. Hic umutsuzluga kapilmasin. Arkasinda koskoca malatya var. Ak partili gorunup hem partinin hem cumhurbaskanimizin arkasindan konusan malatyanin paralelcilerinden degiliz biz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (6 yıl önce)
    Bu arada valimizi severdim. Neden gorevden alindi acaba. Bence daha iyi bi yere atanacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (6 yıl önce)
    Bu memlekette en delikanlı siyasetci sen varsın. (Malum birileri) gitmeni 4 gozle bekliyorlar. Bi gitsen malatyayı parca pincik edecekler biliyoruz. Ama tayyip reis adamdan anliyor. Seni yardimcisi yapti. Allah yolunuzu acik etsin insallah
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (6 yıl önce)
    Yazık bir valiye sahip çıkamadınız,hikaye anlatmaya gerek yok millete yalan söylemeyin insanlar aptan değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Sen ve yanındakiler adamı yediniz merak etmeyin seçimde nasıl olsa başkanlık ayırı vekillik ayrı oylanacak o zaman sizin bu saltanatınızı bu millet bitirecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasevdalısı (6 yıl önce)
    Aminnn nerde o günler cumhurbaşkanının gölgesinde geçimip gidiyırlar sayin hakan kahtalının vatandaşa tepe de bakmasi Bir vatandaş olarak Randevü bile alamiyorsun insanlara alayci alayci bakişlariÖznür hanım desen ankaraya gittinmi yanına bile yaklaşamıyorsun anlamiyorym bunlar vatandaşa mi hizmet için gelmişler yoksa Akp ye mi bari malatya milet vekili olmasınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (6 yıl önce)
    Sayın Valimizin gidiş sebebini açıklayın
    0
    0
    Yanıtla
  • ADIYAMAN LI (6 yıl önce)
    Siyasilerin sözünü tutmayanı gönderir malatya gönder
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (6 yıl önce)
    Siyasilerin dediğini yapmadığı içinmi gidiyor ........?
    0
    0
    Yanıtla
  • ŞEVKET ASLANTAŞ (6 yıl önce)
    Ak sütten ak kılları Anam ve Ablam Rahmetlikler beyaz keçilerimiz de siyah keçilerimizde vardı bezden yapılmış Süzekler vardı sütü süzekten geçirirdi ben merak eder sorardım niye sütü süzekten geçiriyorsunuz onlarda bana ak kıl kara kıl ve görmediğimiz diğer pislikler süzekte kalsın temiz sütün içine karışmasın derlerdi süt geçtikten sonra süzeğe bakardık ki kara kıl da AK kılda süzeğin içinde temizlemek Kolay kolayda İş bilene kılıç kuşana verilirse kolay. Kuzuyu Kurda teslim ederseniz sonucun ne olacağ belli. Allah bu Millete Yardım etsin ve Yardım ediyorda Allaha hamdu senalar olsun 15 Temmuz Allahı Bu Milleti Sevdiğinin açık bir kanıtıdır. Allah O gün Bu Millete o gücü o feraseti vermese idi sokakları, meydanları doldurmasaydı tanka, uçağa, topa,tüfeğe göğsünü siper etmeseydi bugün gör halimiz nice olurdu. BU VATAN İÇİN CANINI, MALINI, EVİNİ, ANASINI, BABASINI, EVLADINI, EŞİNİ, YARİNİ VS. HER ŞEYİNİ VATANINDA ÜSTÜN TUTAN ŞEHİTLERİMİZE, GAZİLERİMİZE VE BU UĞURDA ÇABA SARF ETEN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER....
    0
    0
    Yanıtla
  • alaettin baydaş (6 yıl önce)ŞEVKET ASLANTAŞ isimli kullanıcı yorumuna
    ŞEVKET ASLANTAŞ KARDEŞİM. AĞZINA YÜREĞİNE DİLİNE ELİNE SAĞLIK. BU YORUMA ANCAK İNŞALLAH DENİR....
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (6 yıl önce)
    Biran önce sende gidersin inşallah yeter bu memlekete yaptıkların
    0
    0
    Yanıtla
  • Gitsin de meydan iyice size kalsin demi. Dusun malatyanin yakasindan artik. Kanini emdiniz somurdunuz be.
    0
    0
    Yanıtla