SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yılın İlk Van Kedisi Yavruları

0
Güncellendi - 2021-04-07 00:38:03
Yılın İlk Van Kedisi Yavruları
A- A+ PAYLAŞ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezinde koruma altında tutulan Van kedileri, 2021'in ilk yavrularını dünyaya getirdi.

Duygusallığı, cana yakınlığı, beyaz ipeksi kürkü, aslan yürüyüşü, kabarık kuyruğu, farklı göz renkleriyle kentin en önemli değerlerinden olan Van kedisinin neslinin korunması ve sayılarının artırılmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Bu amaçla YYÜ bünyesinde kurulan "Kedi Villası"nda konuma altında tutulan ve tüm bakımları özenle yapılan Van kedileri, bu yılın ilk yavrularını doğurdu. Kedi yavruları ile anneleri, merkezdeki özel odalarda bakıma alındı.

Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya, AA muhabirine, Kedi Villası'nda özenle baktıkları gebe hayvanların doğum yapmaya başladığını söyledi.

Kediler için tüm planlamaların yapıldığını anlatan Kaya, "Her türlü mikroptan arındırılmış bir ortamda bulunmalarını sağlıyoruz. Personellerimiz bu süreçte çok hassas davranıyor. Kedilerimizin bulunduğu ortamlar düzenli ve disiplinli bir şekilde her gün dezenfekte ediliyor. Yavru bölümüne aşılamaya kadar ziyaretçi almıyoruz. Sadece personel girebiliyor. Bu nedenle yavru ölümleri çok düşük. Bir tane yavruyla bile çok uğraşıyoruz." dedi.

Van kedilerinin çok özel bir tür olduğunu ve tarih boyunca hep özel ilgi gördüğünü belirten Kaya şunları kaydetti:

"Yapısı, davranışı, ev içerisindeki davranışı, ev halkıyla kurduğu diyalogla hep özel bir hayvan olmuştur. Böyle müstesna bir hayvanı sahiplenmek için olağanüstü çaba sarf ediyorlar. Van kedilerine olan ilgi bizi çok memnun ediyor. Dünyada kedi ırkları içinde de öğrenebilme kapasitesi, yüzebiliyor olması onu diğer kedilere oranla özel kılıyor. Neslinin geleceğe daha güvenle aktarılmasını sağlamaya çalışıyoruz."

Van, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • İzmir Servis (2 yıl önce)
    Çok tatlı beyaz , mavi ve yeşil , kısa tüylü , sadece yeşil ve sadece mavi gözlü olan ve soyu tükenmekte olan hayvanlar.
    0
    0
    Yanıtla