SON DAKİKA
SON DEPREMLER

VAR'da 'Trabzon'un Hakemi', Yanda Trabzonlu Hakem!.

0
Güncellendi - 2022-01-08 11:54:36
VAR'da 'Trabzon'un Hakemi', Yanda Trabzonlu Hakem!.
A- A+ PAYLAŞ

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un, deplasmanda Trabzonspor'a 1-0 mağlup olduğu maçta lehine verilmeyen kararlar, maçtan sonraki tartışmalara damgasını vurdu. Maçın hakemi Fırat Aydınus, VAR Hakemi Ali Şansalan (fotoğraftaki) ile Trabzon doğumlu 2. yardımcı hakem Samet Çiçek'e ciddi eleştiriler getirildi.

KIRMIZI KART VE PENALTIYA 'KÖR' OLDULAR!..

Maçın 6. dakikasında Trabzonspor'lu Peres'in, Yeni Malatyaspor'lu Karim Hafes'i adeta yumrukla yere indirmesi ve 'kırmızı kartlık' bu pozisyonda sarı kart dahi görmemesi maçın çok tartılılan ilk pozisyonu oldu. Hakem Fırat Aydınus, bu pozisyonda kart gereği duymazken, kırmızı kartlık darbeye rağmen Ali Şansalan'ın görev yaptığı VAR bu pozisyonda devreye girmedi ve ev sahibi takımın sahada eksilmemesini sağladı.

Karşılaşmanın 90+3. dakikasında Hüseyin Türkmen'in geri pasına hamle yapan Yeni Malatyasporlu Haqi Osman'ın, Hüseyin tarafından ceza sahasında vücut darbesiyle yere indirilmesi, TRT spor programlarının yorumcuları tarafından 'penaltı' olarak nitelendirilirken, yorumcu Rıdvan Dilmen, penaltının yanı sıra kırmızı kartın da söz konusu olabileceğini söyledi. Ancak bu pozisyonda da Ali Şansalan'ın bulunduğu VAR'dan herhangi bir müdahale gelmedi ve maçı Trabzonspor 1-0 galip kapattı.

VAR'DAKİ SKANDAL ADAM!.

Trabzonspor'lu bir futbolcunun maçın başında kırmızı kart görmemesi ve maçın son dakikasında Malatya'nın bir penaltısının verilmemesiyle futbol kamuoyunda tartışılan Trabzonspor- Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçının, bu pozisyonlar için maçın hakemini uyarmadığı için tepkilere neden olan VAR Hakemi Ali Şansalan, ligin ilk yarısında 9. haftada oynanan Trabzonspor- Fenerbahçe maçında ev sahibi takım lehine skandal yönetimiyle günlerce tartışılmış, uzun süre maç verilmemişti. Fenerbahçe'nin 3-1 yenildiği karşılaşmadaki yönetimi nedeniyle Ali Şansalan, Fenerbahçe camiası ve futbol yorumcuları tarafından ağır bir şekilde eleştirilmişti.

KIRMIZI KARTI GÖRMEYEN YARDIMCI TRABZONLU

Maçın 6. dakikasında Karim Hafes'e yapılan hareketi görmesine rağmen hakemi uyarmayan 2. yardımcı hakem Samet Çiçek'in Trabzon doğumlu olması da, TRT'nin spor programlarında dile getirildi.

Yorumcu Rıdvan Dilmen, kartlık pozisyonun görüntülerini ağır çekimde izletirken, yardımcı hakem Samet Çiçek'in Trabzonlu Peres'in vurduğu darbeyi görmesine rağmen, görmezlikten geldiğini gösterdi ve bu ismin Trabzon maçında görevlendirilmesine tepki gösterdi.

DİLMEN'İN TEPKİSİ..

TRT Yorumcusu Rıdvan Dilmen, ekranda yaptığı değerlendirmede, maçın hakem yönetimine tepki göstererek, "Ligin adını değiştirdim. Türkiye Formalite Ligi. Maçın en başında hiç tartışılmayacak bir kırmızı kart pozisyonu var. %100 kırmızı kart yani.Trabzonspor 10 kişi kalıp, şampiyon olacak, Malatyaspor'u mağlup edecek bir takım. Hakemler için söylüyorum, kimseye malzeme vermeyin. Trabzonspor, zaten bu ligde şampiyon olacak. Trabzonspor'u şampiyon yaptılar dedirtmeyin!" ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada VAR hakemi olarak görev yapan Ali Şansalan'ı da değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Sumudica, açıklamalarında yerden göğe kadar haklı. Eserleriyle gurur duysunlar. Ali Şansalan'a maç verilecek mi acaba haftaya? Çağırınca verilmiyor. Ali Şansalan, Kim'i koştura koştura attın, bugün koşturmana da gerek yoktu. Hüseyin'in pozisyonunda çağırsana hakemi" şeklinde konuştu.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Malatya44 (2 yıl önce)
    Puanı çalan kılıfını da hazırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cirmikti li (2 yıl önce)
    Şimdi ne olacak. Federesson. Malatya küme düşerse sizin haliniz nice olur. Sonrada adelet den bahis eder siniz siz yiğit olsa niz Trabzon dan üç puan ve o oyuncuya en az 10 maç ceza ve maçı yöneten hakem ve var da olan larin tüm lisans larini iptal ederim. Nerde o yiğit ler!!!! Ben 60 yaşındayım bir türlü düzel medi. Avrupa da olsa Anında iş lem başlamış di. Avrupa Birliği ne onun için almıyor lar. Bozuk niyetli federasyon.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Burada çok güzel yorumlar yapılmış.Ancak muhatap alacağımız bilgili,basiretli bir yönetim varmı ?Yok.Asıl ve en büyük problem de zaten bu.Şehrin mülki amirleri ya bu sahipsiz klübe el koyacak yada bu takım bu yönetim marifetiyle adım adım kümeye düşecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfettin atay (2 yıl önce)
    ey malatyalılar siz iktidarın değirmenine su taşıyın ki ağalar seçilsin yesin içsin gezsin rantiyede zengin olsun adı Adalet ve Kalkınma Partisi ( AKP) Adında adalet olan parti Futbolda adalet var mı baştan başa şaibe adam varsa futbol federasyonu, mhk ve hakem yapmışlar. Bu alçak namussuzlarda adalet dürüstlük beklemeyin. Malatyalı siyasilere de yazıklar olsun ki malatyanın hakkını aramıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Önümüzdeki maçta en ufak haksızlıkla takımı sahadan çekin zaten puan vermiyorlar sizde tepki koyun bakın futbolu yönetenler rahat oturabileck mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet naim YAZ (2 yıl önce)
    MALATYA dan hiç kimse hakeme HAKERET ederek merkez hakem kuruluna paye vermesin YENİ MALATYA sporun hukuk danışmanlarına sesleniyorum özellikle son 5 maçın buna trabzonspor maçıda dahil haksız yere aleyhimize rakip takımında lehine çalınan düdüklere lehimize verilmeyen penaltı rakip lehine verilen penaltı kararları ile ulusal tahkime gitme yolu varmı daha doğru bir deyimle hukuksal olarak hak arama yolu açık mı.? Aleyhimize bariz olarak verilen yanlış veya kasten kararlar hakkında suç duyurusunda bulunma yolları açık mı.? biz Malatyalılar olarak hakkımızı aramazsak kimse bizim namımıza hak arayışına girmez bu böyle biline EY şehrin ileri gelenleri sizlere sesleniyorum şeref türbininde oturup caka satmak marifet değildir marifet takımının yaşadığı bu haksızlıklara karşı durmaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Shakiri (2 yıl önce)
    Dünkü maçın sonunda anladım ki; Bu saatten sonra Malatya nın başkanı Trump ta olsa , MHK, TFF Malatya yı ligden süpürmeyi kafaya takmış..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayhan Yıldırım (2 yıl önce)
    Malatya yönetimi maçın iptalini istemeli. Malatya taraftarı, yonetimi de MHYk önünde toplanmalı. MHYK kurumu ve bu hakemler protesto edilmeli. Sanatcilardan,polititikacilardan da katilim istenmeli. Yoksa Takim 10 yil ligde yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Malatyaspor dün gece doğrandı hakkı yendi. Malatyalı sen Şire pazarında halay çekmeye fevam et
    0
    0
    Yanıtla
  • BEYLERDERESİ (2 yıl önce)
    Bizi bu Beceriksiz sözü geçmeyen yönetimle Satılmış Hakemlerle zaten düşürecekler keşke o Hafezin yüzüne gelen yumruk olayında hemen sonra sahadan çekilseydik Zavallı Malatyasporum Hiçmi Bir yürekli çıkıpta hakkını aramıyacak MANGALDA KÜL BIRAKMAYAN AĞBABA NERELERDESIN
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu takımı ağbaba bu duruma getirdi öylemi malatyaspor üzerinde halen siyaset yapıyorsunuz bu takım bu yorumlarla ligde kalması mümkün dağil siz devam edin siyasete
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin A.gevreğin bu klübe zamanında maddi destek de vermiş Sy.Veli ağbabayı istanbulda yapılan toplantıya bile çağırmadı.Başkanın Adil gevreğin çok güvendiği partililerden destek alması beklenir.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (2 yıl önce)
    Malatya'lı siyasiler ancak bol bol resim çektirip ahkam kessinler. Malatya'nın hakkını niye arasınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • cngz (2 yıl önce)
    Sen Düşersen Vuran Çok olur DÜŞME!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • ugur türkan (2 yıl önce)
    Bu resimde ki şahıs bir yüz karasıdır hemde en büyüğünden. Fenerbahçe-Trabzon maçında kim'i eğer yanlış hatırlamıyorsam sarı kartla cezalandırıyor ama dün akşam osman'a yapılan kopyası,bire bir harakette oturduğu var başında pozisyonu es geçiyor. Burada yapılmak istenen ap açık ortada 5 'li çetenin saç ayağı malumunuz tff'nin başında ve traboznu şampiyon yapma niyetinde. Ama adama sormazlar mı trabzonun hakeme ihtiyacı yok lkardeşim asıl gölge düşürüyorsunuz bu performansa diye.Malatya'ya gelince hep dedim bu sıralamada toparlamak zordur hele ki karşına mhk'yi almışsan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın (2 yıl önce)
    Yan hakem Samet Çiçek Samsun Bölgesinde Trabzon doğumlu olduğunu TRT Spor da yorumcular söyledi. Tabi k iatamazlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Acıttı mı (2 yıl önce)
    Hakemlere laf soyleyen adil bey e soruyorum Galatasaray Hakemlere isyan ederken neden Galatasaray ın aleyhinde demeç veriyordunuz ve kulüpler Birliğin de bildiri hazırlayıp ali koç bey e sempatik görünmeye çalışırken düşünmelisiniz bir gün sizede adalet lazım olur diye. hani hakemlerde insandı hata yapabilirlerdi böyle yaparak kendiniz ile çalışıyorsunuz yapmayın. Eğer birseyler yapmak istiyorsanız da en iyisi istifa etmek olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş sen GS liysen bizim sayfada işin yok git yorumunu orda yap canımız yanıyor sen düşmüşün Galatasaray'ın derdine Adil Gevrek ne desin aferin mi desin bu hakyiyenlere biraz insaf takım mücadele ediyor fakat birileri önüne set çekiyor.Malatya nın bütün yöneticileri belediye milletvekili valilik bu konuyu es geçmemeli. Bu haksızlıklar gündeme getirilmesine ortadan kalkmıyor maalesef .
    0
    0
    Yanıtla
  • 18 kulüp başkanın ortak hareket etme durumu söz konusu olmuş. GS ne haksızlığa uğramış?Maliyeti Anodolu takımların 5-10 katı maliyeti olan GS bir iki hakem hatasının altından kalkabilmeli.Siz neyin peşindesiniz. Sizin Kuyruk acınız geçen seneden devam ediyor.Malatya geçen yıl sizden 6-7 yiyecek şekilde oynasaydı hosunuzami gidecekti ayıp ayıp.Biz 4-5 maçtır sanki özellikle dograniyoruz.Adelet istiyoruz siz ne bekliyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla